USA lisää elvytyskierroksia – nyt vuorossa puhdas energia ja infrastruktuuri
Kauppalehti:
”Julkisuuteen tihkuneiden tietojen perusteella Joe Bidenin hallinto suunnittelee Yhdysvaloissa uutta peräti 3 000 miljardin dollarin tukipakettia. Tällä kertaa tuki kohdistuu kuitenkin toisin kuin aiemmissa koronatukipaketeissa. Rahaa jaettaisiin Financial Timesin mukaan puhtaamman energiatuotannon tukemiseen, infrastruktuurin parantamiseen ja kouluille.”
Voi hyvin toistaa Aki Kangasharjun sanat: ”Onhan tämä aivan poskettoman hurjaa”
Euroopan 750 mrd. Next Generation EU näyttää jäävän isojen poikien jalkoihin.
Näyttää tuo EU:n 750 miljardia niin nololta Yhdysvaltoihin verrattuna että voisi sen suosiolla kuopata.
Ilmoita asiaton viesti
Senaatin oppositiojohtaja Mitch McConnell kutsui uutisia tulevasta infrapaketista tuoreeltaan demokraattien troijalaiseksi hevoseksi, jolla salakuljetetaan veronkorotuksia päättäjien päätettäväksi. (KL)
Ilmoita asiaton viesti
8,5 tonnia lisää velkaa jokaista jenkkiläistä kohti.
Ilmoita asiaton viesti
The US economy will grow 8.1% in 2021 as the coronavirus threat fades for good, Morgan Stanley said. GDP will return to pre-pandemic levels by the end of the first quarter, the bank’s economists added. Unemployment will fall to 4.9% in 2021, the bank said, still above the rate from before the crisis.
Isommalla elvytyksellä saavutetaan nopeampi toipuminen. Onko se sitten nopeamman velkaantumisen arvoista??
The Winter 2021 Economic Forecast projects that the euro area economy will grow by 3.8% in both 2021 and 2022. The forecast projects that the EU economy will grow by 3.7% in 2021 and 3.9% in 2022.
Ilmoita asiaton viesti
Puhdas energia on utopia, niin meillä kuin muuallakin.
Ilmoita asiaton viesti
https://yle.fi/uutiset/3-11844130
” Vety on tärkeä keino vähentää päästöjä, mutta aivan kaikkeen se ei taivu – utopia meristä vellovina polttoainesäiliöinä on kiehtonut jo yli vuosisadan”
Ilmoita asiaton viesti
Siltä näyttää. Olen jo kauan tiennyt että maametallien louhinta ei ole niin puhdasta kuin meille syötetään. Mutta Ylen ohjelma ”likaisesta vihreästä energiasta” avasi silmäni ongelman laajuudesta. Nyt olemme vasta tämän uuden ”puhtaan energian” alkutaipaleella ja luonnon tuhot ovat jo nyt valtavat. Millainen on jälki 10 – 20 vuoden päästä?
Olen niin pettynyt ja vihainen. Miksi emme keskity itse luontoon ja sen ennallistamiseen. Nyt me vain tuhoamme lisää luontoa ja vähennämme vauhdilla luonnon monimuotoisuutta. Toimintamme tulee vaikeuttamaan tulevaisuudessa ruuan tuotantoa merkittävästi.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä että näistä puhutaan julkisuudessa.
Tässäkin yksi tapaus aurinkopaneeleihin liittyen:
https://yle.fi/uutiset/3-11851137
Käytäntöjä ei muuta muu kuin sijoittajien ja asiakkaiden paine.
Ilmoita asiaton viesti
https://areena.yle.fi/1-50482461?utm_medium=social&utm_campaign=areena-ios-share
”Likaista vihreää energiaa”
Katsottavissa enää 31.3. asti
Kiinan hallussa 75% harvinaisista maametalleista sekä grafiitista, joita tarvitaan ’puhtaan vihreän energian’ tarpeisiin, eikä Kiina tyydy olemaan pelkkä raaka-aineiden viejä.
Bolivialla 60% litiumin raaka-ainevaroista, Kiina toimii konsulttina.
Chile tuottaa 40% kuparista, 2030 kysyntähuippu kuparilla.
Mainituissa maissa ympäristötuhoja, jotta Euroopassa saadaan nauttia puhtaista ’sähköautoista’, heh. Silmät aukaiseva dokumentti …
Ilmoita asiaton viesti
Ihan vertailun vuoksi…
Kun 1900 mrd taalan tukipakettia vertaa edellisen hallinnon verouudistukseen (joka on siis jättipotti suuryrityksille sekä superrikkaille yksityishenkilöille), niin tuo verouudistus maksaa saman verran n. 8 vuoden aikana.
Siis lisää liittovaltion velkataakkaa 1900 mrd dollarin verran aina 8 vuoden välein.
Ilmoita asiaton viesti
Trump antoi kaikkein rikkaimmille paljon ja köyhille murusia. Biden tekee toisin. Yhteiskunnat ovat sekaisin koska globaali maailma pyörii käytännössä miljardöörien ja suuryritysten ehdoilla. Tämän johdosta en usko että ihmiskunta pystyy pelastamaan ekosysteemit tuholta. Vihreä energiakin on osoittautunut erittäin myrkylliseksi 🙁
Ilmoita asiaton viesti
Trump antoi ihan kaikille amerikkalaisille helikoprerirahaa, siinä missä Bidenkin.
Kummasti vain kongressin demokraatit olivat tuolloin perhe-elvytyksen ilmaisrahanjakoa vastaan, mutta Bidenin täysin samalle linjalle poikkeuksetta myönteisiä.
Ilmoita asiaton viesti
Ja eikö ole niin, että raha osuu nyt enemmän osavaltioihin kuin yksityistalouksiin?
Ilmoita asiaton viesti
Ootko Nita tästä aivan varma?
Olis kiva nähdä jotain mustaa valkoisella. Ja joltain edes hiukan neutraalimmalta taholta kuin WaPo, NYT, CNN, (- Joista Washington Post sekä CNN edustavat äärimmäistä vasenta, jota meillä ei useinkaan hoksata, koska tästä tuutista meille tulevat uutiset ovat suurelta osin kotoisin.)
Suuryritykset ja suuri raha ovat nimittäin vaihtaneet paikkaa. Tietysti joitakin saarekkeita republikaaneilla edelleen on, mutta pääosin eliitti ja todella suuri raha sijaitsee tänä päivänä teknologiayritysten, isojen korporaattien (ja niiden omistamien medioiden!) ja somejättien takana.
Ilmoita asiaton viesti
En yhtäkkiä saa esiin tilanteesta koko kuvaa, mutta detaljitkin ovat parempia kuin ei mitään. Olennaista ilmeisesti on se, että demokraatit pyrkivät luomaan julkisuuteen tietynlaisen kuvan asiasta ja miten se sitten aina onkin se, joka lyö läpi, No ei ihme koska heillä on – tai niinkuin U.S:ssa sanotaan, he ovat median taskussa.
No joka tapauksessa pyrittiin luomaan kuva siitä, että tax-reform ohitti tavalliset ihmiset ja keskiluokan.
Mutta neljän hengen perheen, jonka vuositulot olivat 73 000 dollaria sai peräti 60 % verovähennyksen Trumpin uudistuksessa. Heritage-säätiön mukaan tavallinen amerikkalaisperhe hyötyi 45 000 dollaria keskimäärin.
Lapsihyvitys kaksinkertaistui 1000:sta 2000:teen dollariin, ja tämä koski 22 miljoonaa amerikkalaisperhettä.
Standardi verovähennys kaksinkertaistui 6 000.sta 12 000:een ja taas 12 000:sta 24 000:een perhettä kohtiantaen verohelpotuksen 105 miljoonalle veronmaksajalle ja yksinkertaisti kymmenien miljoonien
verokoodia.
While the rhetoric of the left has sought to portray the Republican tax cuts as a negative for the middle class, nothing could be further from the truth. The reality is, the middle class has seen strong tax reduction, higher take home pay, more jobs and more economic opportunity.
Ilmoita asiaton viesti
Tietysti jo tuolla Trumpin hallinnon verouudistuksella oli oma kasvua kiihdyttävä vaikutuksensa. Lisäksi se oli ainakin osittain perusteltua siksi, että se vähensi jonkin verran verosiirtymää eli ainakin jossain määrin amerikkalaiset yritykset siirtyivät näyttämään tulostaan kotimaassa.
Bidenin hallinnolla saattaa olla halua perua aiemman hallinnon verouudistuksia jossain vaiheessa?
https://edition.cnn.com/2021/03/22/economy/tax-hikes-biden-goldman-sachs/index.html
Ilmoita asiaton viesti
Ja se vaikutti myös pienituloisten verotaakkaa keventävästi.
Ja eikö ole niin että yritysten saaminen takaisin kotimaahan oli aika suuri asia vaikutuksiltaan?
Ilmoita asiaton viesti
While the rhetoric of the left has sought to portray the Republican tax cuts as a negative for the middle class, nothing could be further from the truth. The reality is, the middle class has seen strong tax reduction, higher take home pay, more jobs and more economic opportunity.
Nitalle vastaamissani kommenteissa tarkemmin. Kaksi pykälää taaksepäin. #3377997
Ilmoita asiaton viesti
Lisävalaistusta saa Michael Mooren tuottama dokumentti ”Planets of the Human”, joka poistettiin youtubesta ilmeisesti jonkin vihreän liikkeen toimesta mutta on nähtävissä oheisen linkin kautta.
https://watchdocumentaries.com/planet-of-the-humans/
Ilmoita asiaton viesti
EU kiinnittää erikoishuomion aluksi saksalaisten ja ranskalaisten pankkien täsmäpelastamiseen. Myöhemmin jo ennen kesää on EKP: n avattava rajattomat rahahanansa päästäen inflaation valloilleen.
Lisärahanjaosta tuskin seuraa kuitenkaan mitään hyvää Suomelle ja suomalaisille.
Ilmoita asiaton viesti
Eurooppalaisten pankkien NPL ratio (non performing loan) on parantunut 6% tasolta alle kolmeen. Tähän on auttanut tietenkin nollakorkotaso.
Komission arvion mukaan tänä vuonna NPL kääntyy selvään nousuun, muttei vielä huolestuttavalle tasolle. Pankkien kunnosta täytyy pitää huolta, mutta akuutissa kriisissä ei olla. Tätä indikoi myös pankkiosakkeiden hyvä kurssikehitys alkuvuonna. Pitkästä aikaa pankkiosakkeiden toipuminen on ylittänyt yleisindeksit.
https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/QANDA_20_2376
Ilmoita asiaton viesti
Saadaanko velkarahan voimalla ongelmat ratkaistua? Jää nähtäväksi. Toki amerikkalainen mielenlaatu ilahtuu ja motivoituu paremman ostovoiman myötä.
Ilmoita asiaton viesti
Paljonkohan edellinen hallinto laittoi infraan?
Tämä siten, että edellinen presidentti virkaanastumispuheessaan kertoi, että sijoittaa paukkuja infran parantamiseen.
Eli jos jollakulla on tietoa kävikö niin, niin olisi mukava lukea asiasta.
Ilmoita asiaton viesti
Eipä minulla varsinaisesti ole mitään lisätietoa tähän verrattuna, mutta tässä joitakin suuntaviivoja:
https://en.wikipedia.org/wiki/Infrastructure_policy_of_Donald_Trump
2018 ohjelma, jossa tarkoituksena oli käyttää 200 mrd. dollaria julkisia varoja ja 1500 mrd. dollaria yksityisiä varoja. Painopisteinä perinteinen energiantuotanto, ydinvoima, kyberturvallisuus.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos linkistä.
Hieman silmäilin läpi. Siinä käydään läpi suunnitelmia, mutta vähemmin toteutuneita projekteja.
Pitää vielä tarkemmin lukaista.
Ilmoita asiaton viesti