Wahlroos ja metsäteollisuuden tulevaisuus

Tänään toisessa keskusteluketjussa paheksuttiin UPM:n saamia yritystukia. Iltasanomien mukaan UPM on saanut kolmen vuoden aikana 61 miljoonaa euroa yritystukia. Se on suuri summa, mutta toisaalta UPM maksoi yksin viime vuonna 349 miljoonaa yhteisö- ja kiinteistöveroja Suomeen.

Iltasanomat ei tarkemmin yksilöinyt, mihin projekteihin UPM on tukea saanut, mutta olettaisin suurimman yhteiskunnan panostuksen menneen uusien tuotteiden kehittämiseen.

UPM:n hallituksen puheenjohtaja Wahlroos Ykkösaamussa Suomen metsäteollisuuden tulevaisuudesta:

”Biologiset molekyylit eli se että me teemme molekyylejä, jotka eivät ole fossiilisia eli joiden hiili ei tule maan alta vaan ilmakehästä, se on Suomen tulevaisuus ja se on maailman tulevaisuus.

Jos katsot, yksi megatrendi 30 vuotta eteenpäin, niin se on fossiilisten molekyylien vaihto biologisiin molekyyleihin.  Biologisilla molekyyleillä tarkoitetaan sellaisia molekyylejä, jotka saadaan kasvavista aineista, ennen kaikkea puista, mutta tietysti muista kasveista joista voi jalostaa ja eriyttää sitten kuituja.

Tämä on se, mitä me olemme tekemässä. UPM on juuri käynnistänyt maailman suurimman sellutehtaan Uruguayssa ja on viimeistelemässä kemikaalitehdasta, joka tekee ennen fossiilisia kemikaaleja korvaavia biologisia molekyylejä.  Elikkä tekee käytännössä yksinkertaisesti sanoen puusta muovia ja tämä on se tulevaisuus.”

UPM on monikansallinen yhtiö, joka voi rakentaa ja rakentaakin tuotantoaan ympäri maailmaa. Investointeja houkutellaan eri maihin erilaisilla tuilla. Tämä on todellisuutta. Ja ainakin Wahlroos uskoo, ettei tämä ole vain metsäteollisuuden tulevaisuus, se on myös Suomen tulevaisuus ja koko maailman tulevaisuus. Liioittelua tai ei, voi veroeuroja käyttää huonomminkin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu