Yritysten koronatuet Ranskassa

https://www.channelnewsasia.com/news/business/-i-ve-not-yet-signed-renault-loan—says-french-finance-minister-12758186

Le Maire said France’s response to the worst depression since World War Two totalled 450 billion euros in aid and state guarantees – 20% of France’s annual national output.

The government forecasts the euro zone’s second-biggest economy will shrink at least 8% this year. Its budget deficit is set to hit a post-war record of 9% of economic output this year.


Tuet ja takaukset 20 % kansantuotteesta

Ranskassa valtion tuet ja takaukset yrityksille tulevat ministeri Le Mairen  mukaan olemaan noin 20% kansantuotteesta. Suomessa isot yritykset eivät juuri ole vielä tukiluukulle hakeutuneet. Finnair on poikkeus, mutta siihen valtio on sijoittanut omistajan roolissa. Kriisin pitkittyessä hakemuksia tulee varmasti.

Artikkelin Renault työllistää 180.000 ihmistä ja sillä on velkaa 86 mrd Euroa. Yritys omistaa 43% Nissanista. Omistuksen arvo on pudonnut alkuvuonna noin 10 miljardia. Ennen kriisiä Renaultin oma pääoma oli kuitenkin 35 mrd. euroa ja omavaraisuusaste noin 28%. Renaultin kohdalla puhutaan viiden miljardin lainasta tai takauksesta, ei suorasta tuesta.

Tähän kannattaa varautua Suomessakin

Yritykset Suomessa ovat suunnilleen samassa kunnossa kuin muuallakin Euroopassa. Isoja avunpyyntöjä tulee varmasti täälläkin, kansantalouksien kokoon suhteutettuna tarve voi olla yhteensä 30 miljardin luokkaa.

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu