Kokoomuksen Mykkäsen pupuilu kaksoiskansalaisten kanssa on uhka Suomelle

Puolustusministeriö ja sisäministeriö ovat ansiokkaasti ajaneet kaksoiskansalaisille estettä päästä kansallisen turvallisuuden kannalta oleellisen tärkeisiin virkoihin Puolustusvoimissa ja Rajavartiolaitoksessa. 

Nyt olemme kuitenkin saaneet tietää, että jostain käsittämättömästä syystä Kokoomuksen uusi sisäministeri Kai Mykkänen on vesittämässä nämä kansallisen turvallisuuden kannalta tärkeät päätökset Rajavartiolaitoksen osalta.

Ongelmia eivät ole Suomen ja Ruotsin kaksoiskansalaiset. Uhka ovat kaksoiskansalaiset, jotka toisen kansalaisuutensa perusteella syyllistyvät rikokseen, jos eivät avusta omaa valtiotaan kaikissa olosuhteissa ja asioissa. 

Tällaisessa asemassa ovat esimerkiksi Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaiset. On moraalisesti arveluttavaa asettaa heitä Rajan tai puolustusvoimien virkoihin. He joutuvat kriisitilanteessa valitsemaan, tekevätkö rikoksen Suomea vai toista kotivaltiotaan vastaan. 

Kiinnostaisi nähdä Mykkäsen oikeudellinen arvio asiasta. Miten Euroopan ihmisoikeustuomioistuin suhtautuisi siihen, että suomenvenäläinen rajavartija tuomittaisiin lainkuuliaisuutensa takia Suomessa maanpetoksesta?

Koska Mykkäsellä on selvästi mennyt pipo silmille, katse kohdistuu hyvin työtänsä asiassa tehneeseen puolustusministeri Jussi Niinistöön ja triioon. Saavatko asian ajettua läpi, vai voiko yksittäinen ministeri sooloilla Suomen turvallisuudella miten haluaa.

0
TomPackalen
Perussuomalaiset Helsinki

Tom Packalen on helsinkiläinen Perusuomalaisten kansanedustaja. Ammatiltaan hän on komisario Helsingin poliisilaitoksen johtokeskuksessa ja Utopia Analytics yhtiön toinen perustajista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu