Jos Suomessa olisi kuolemanrangaistus

Tällä viikolla yleisön tietoon tulleet pedofiliauutiset ovat olleet sitä luokkaa, että jopa lukeminen on tehnyt tiukkaa. Oli silti pakko lukea. Kun Suomessa joillekin lapsille tapahtuu noin pahoja asioita, me aikuiset emme voi sulkea niiltä silmiämme. En tiedä, mitä sanoisin uhreille, jos siihen tarjoutuisi mahdollisuus. He ovat joutuneet kokemaan jotain sellaista, mitä en voi käsittää. Suomessa ei ole kuolemanrangaistusta, ja hyvä ehkä niin. Mutta mikä sitten olisi sopiva seuraamus aikuisille, jotka huumaavat ja raiskaavat lapsia, kuvaavat heitä ja levittävät kuvamateriaalia eteenpäin? Uhreille seuraus on elinikäinen. Mielestäni myös tekijät ansaitsevat elinkautisen. Kastraatio, edes kemiallinen, olisi myös paikallaan.

Elinkautisen tuomitseminen on nykylain mukaan mahdotonta seksuaalirikoksissa. Ja vaikka se olisikin mahdollista, tuomioistuin ehkä keksisi, jos sillä olisi harkintavaraa, että vähemmälläkin voi päästää. Olen vahvasti sitä mieltä, että törkeimpien seksuaalirikosten rangaistusasteikkoja on syytä kiristää tuntuvasti. Minusta ei välttämättä olisi edes tutkimaan nyt paljastuneen pedofiliaringin kaltaista juttua. Tutkinnassa olisi kuitenkin suotavaa pitää tunteet erillään viranhoidosta. Nostan hattua poliiseille, jotka näitä paljastavat ja selvittävät.

 

0
TomPackalen
Perussuomalaiset Helsinki

Tom Packalen on helsinkiläinen Perusuomalaisten kansanedustaja. Ammatiltaan hän on komisario Helsingin poliisilaitoksen johtokeskuksessa ja Utopia Analytics yhtiön toinen perustajista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu