Marin ja Pekonen: Kuinka monen täytyy kuolla ennen kuin toimitte?

Suomessa tarvitaan koronakriisissä reilusti yli 100 miljoonaa hengityssuojainta ja kriisin pitkittyessä tarvittava määrä voi helposti tuplaantua. Suojaimia ei olisi ”kiva olla”, vaan niitä tarvitaan oikeasti, jotta turhat tartunnat ja kuolemat vältetään eikä terveydenhuolto romahda, kun henkilökunta sairastuu.

Useat tahot ovat tarjonneet Huoltovarmuuskeskukselle suojaimia. Suomi olisi voinut varata kokonaisten tehtaiden tuotantokapasiteetin käyttöönsä. Jostain syystä kriisijohtaja Sanna Marin ja sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen eivät ole suojuksia Suomeen hankkineet.

Haluan kysyä teiltä, miksi? Mistä johtuu, ettette ole tehneet asialle juuri mitään? Mikä siinä on, ettette saa Huoltovarmuuskeskusta hoitamaan tilauksia? Te olette johtamassa tätä, ja vaikka pääministeri Marin tietysti kantaa johtajana viimeisen vastuun, ei ministeri Pekonenkaan voi osaansa välttää.

Jos ette aio toimia eikä Huoltovarmuuskeskus suojuksia tilata, vähintään se olisi korkea aika sanoa suoraan suomalaisille. Kunnat ja sairaanhoitopiirit voivat alkaa toimia asiassa itse. Uskon, että yritykset ja yksittäiset hyväntekijätkin ovat valmiita toimimaan näin tärkeässä asiassa. Jos ette toimi, menkää edes pois edestä.

Joka tapauksessa hetki on jo hyvin myöhäinen. Jos huomenna kerrotte, että 100 miljoonan maskin tilaus on tehty, aikaa kuluu ennen kuin tavara on Suomessa. Iso määrä henkiä menetetään hoiva- ja hoitokodeissa. Ammattilaisten elämillä leikitään ja koko maan terveydenhuollon kestävyys pannaan keikkumaan vaakalaudalle.

Kuinka monen ihmisen täytyy kuolla turhaan ennen kuin toimitte?

+6
TomPackalen
Perussuomalaiset Helsinki

Tom Packalen on helsinkiläinen Perusuomalaisten kansanedustaja. Ammatiltaan hän on komisario Helsingin poliisilaitoksen johtokeskuksessa ja Utopia Analytics yhtiön toinen perustajista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu