Pari sanaa perussuomalaisten ulkopolitiikasta

Ulkoasianvaliokunnan väistyvä puheenjohtaja Mika Niikko toimi suoraselkäisesti, kun ilmoitti ajattelemattoman tviittinsä seurauksena jättävänsä tehtävänsä. Valiokunnan varapuheenjohtaja Erkki Tuomioja kiinnitti sosiaalisessa mediassa huomiota siihen, että Niikko pyrki vilpittömästi ja parhaansa mukaan hoitamaan vähän yllättäen tullutta tehtävää. Olen itse istunut ulkoasianvaliokunnassa vuodesta 2011. Tuomiojan kommenttiin on helppo yhtyä.

 

Niikon jälkeenkin ulkoasiainvaliokunta säilyy perussuomalaisten johdossa. Se on hyvä. Suomen ulkopolitiikka ei ole ruotsalaista feminististä ulkopolitiikkaa, mitä ikinä se sitten tarkoittakaan, vaan pitkäjänteistä ja hyviin suhteisiin perustuvaa diplomatiaa. Tässä valossa pidän valiokunnan mahdollisen seuraavan johtajan, puoluetoverini Jussi Halla-ahon ulkopoliittista päänavausta sosiaalisessa mediassa tiistaina hiukan harkitsemattomana.

 

Erityisen huonosti punnittuna pidän Halla-ahon näkemystä, jonka mukaan Ukrainan ei pitäisi neuvotella Venäjän kanssa. Halla-aho jopa tuomitsi neuvottelun moraalittomaksi. Itse pitäytyisin tässä presidentti Sauli Niinistön viitoittamalla diplomatian tiellä. Ukraina ja Venäjä ovat kuin David ja Goljat, mutta siitä huolimatta niiden molempien kannattaa ja oikeastaan myös täytyy neuvotella.

 

Toinen huomioni liittyy Halla-ahon ajatukseen, ettei Suomi yksin pärjäisi Venäjää vastaan. Itse en hevin lähtisi moista esittämään. Meillä on 700 000 hengen koulutettu reservi ja aseita ja maanpuolustustahtoa ainakin Afganistanin verran, eikä Venäjä oikein menestynyt siellä Afganistanissakaan.

+5
TomPackalen
Perussuomalaiset Helsinki

Tom Packalen on helsinkiläinen Perusuomalaisten kansanedustaja. Ammatiltaan hän on komisario Helsingin poliisilaitoksen johtokeskuksessa ja Utopia Analytics yhtiön toinen perustajista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu