Poliisi tarvitsee erikoisyksikön katujengeille

Perussuomalaiset ovat puhuneet jo toistakymmentä vuotta siitä, että Suomi on Ruotsin tiellä jengirikollisuudessa. Kehitys on aktiivisesti kiistetty muissa puolueissa, joissa maahanmuuttoon ja maahanmuuttajien integroitumisen haasteet on ollut muutoinkin tapana lakaista maton alle ja samalla leimailla ongelmista puhuvat rasisteiksi.

 

Olen viettänyt yli parinkymmenen vuoden poliisiurastani leijonanosan rikospoliisissa ja huumausaineiden kenttävalvonnassa. Sen lopun ajan toimin operatiivisena yleisjohtajana Helsingissä. Olen nähnyt nuorten ihmisten pelon ja hädän läheltä. Suuri osa heistä joutuu elämään joka päivä ryöstetyksi, raiskatuksi tai pahoinpidellyksi tulemisen pelossa.

 

Maahanmuuttajataustaisten nuorten katujengit ovat tosiasia ja ongelma, johon pitää puuttua. Mitä pidemmälle jatkamme Ruotsin tiellä, sitä mahdottomammaksi asioiden korjaaminen käy. Ääriliberaalit. Avatkaa silmänne. Ruotsalaisen kolleganne ovat sen jo tehneet.

 

Pääkaupunkiseudun maahanmuuttajajengit muuttuvat koko ajan kansainvälisemmiksi. Niistä tulee yhä verkottuneempia ja vaarallisempia. Laittomia aseita saadaan helposti Ruotsista ja huumeita tilataan postitse omien verkostojen kautta ulkomailta. Suomeen on myös karkoitettu joukko Englannissa rikoksiin syyllistyneitä ja siellä asuneita somalitaustaisia rikollisia, jotka tuovat oman mausteensa katujengikulttuuriimme.

Katujengit syyllistyvät perinteisten pahoinpitelyiden, ryöstöjen ja varkauksien lisäksi kokoajan enemmän huumausainekauppaan.

Helsingin poliisilaitos ylikomisario Jari Taposen johdolla on pyrkinyt torjumaan katujengiongelmaa silkkihansikkain. Tulokset on nähtävissä. Tilanne on pahentunut. Dialogi on tärkeää, mutta ongelma ei ratkea sen syitä yliselittämällä ja yliymmärtämällä. Poliisin on syytä olla poliisi.

Poliisiin tulee perustaa yksikkö, joka keskittyy katujengien rikoksiin, niiden torjuntaan ja analyysiin. Jutuille pitää saada omat erikoissyyttäjät ja rikoskierteessä olevien jengiläisten syöksy on saatava katkaistuksi nopealla tuomioistuinkäsittelyllä. Nyt rikoksiin syyllistyvä voi joutua odottamaan tuomiotaan parikin vuotta, minkä aikana hän voi syyllistyä satoihin uusiin rikoksiin.

 

Katujen, kotien, koulujen, kaupunginosien, nuorten ja kokonaisten sukupolvien ajautuminen katujengien valtaan on pysäytettävä.

 

 

 

 

 

+11
TomPackalen
Perussuomalaiset Helsinki

Tom Packalen on helsinkiläinen Perusuomalaisten kansanedustaja. Ammatiltaan hän on komisario Helsingin poliisilaitoksen johtokeskuksessa ja Utopia Analytics yhtiön toinen perustajista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu