Tilasin isoäitini sodanaikaiset tiedot Kansallisarkistosta

Isoäitini Leena Niukkanen os. Nieminen asui talvi- ja jatkosodan aikana Munkkiniemessä ja oli viestilottana.
Isoisäni Kalle Niukkanen oli jatko-sodassa ensin kouluttaja, aliupseerina lähettinä Karjalassa, Neuvostoliiton suurhyökkäyksen aikana tulenjohtoupseerina Syvärillä, ja Lapinsodassa tykistöupseerina Muoniossa ja Enontekiöllä.
Isovanhempani tapasivat kun he olivat molemmat arkkitehtuurin opiskelijoita työharjoittelussa kun saksalaisten räjäyttämä Pallas hotelli rakennettiin uudelleen.
Isoisoisäni Birger Skogström oli talvisodan aikana ilmavoimissa lentokoneen ammustenlataajana ja jatkosodan aikana panssarintorjunnassa Kannaksella ja menetti kuulonsa toisesta korvasta T-34 räjäytyksessä. Molemmat äitinipuoleiset isovanhemmat olivat sotalapsina Ruotsissa jatkosodan aikana.

Tietääkseni kukaan lähisukulaisistani (isoisoisäni Karl Anton Niukkanen oli orpo joka oli kauppakoulussa sisällissodan aikana ja hänen isänsä puoleiset Niukkaset olivat muuttaneet Viipuriin 1700-luvulla Niukkalasta, Kirvusta. Karl oli myöhemmin rahastonhoitaja paikallisessa suojeluskunnassa.) ei ottanut osaa Suomen sisällissotaan mutta kaukainen esi-isäni oli hämäläinen talonpoika 30-vuotissodassa hakkapeliitassa.

Toni Niukkanen

Uuden Suomen uudesti Suomettunut johto poisti blogi-artikkelini täältä osa niistä on edelleen löydettävissä täältä: https://web.archive.org/web/*/https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/toni-niukkanen/100-vuotta-unelmointia-kalifaatista/ ilmeisesti oli väärin kuvitella että Suomalaisella sivustolla voisi olla sananvapautta. ja jatkan bloggaamista sitten muualla.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu