Ikäihmisten turvallisuuteen panostettava – aloite liukuesteiden jakamisesta

Talvi tulee ja liukkaat kelit ovat pian täällä! Joka vuosi monet kaatuvat ja loukkaantuvat liukkaiden talvikelien vuoksi.

Tilanne on erityisen ongelmallinen vanhuksille, joista osalla on talviaikaan vaikeuksia kulkea arjen menoihinsa turvallisesti. Siksi on syytä varmistaa, että kaikilla on mahdollisimman hyvät ja turvalliset mahdollisuudet kulkea myös talvella.

Jätimme Sampo Terhon ja Jussi Niinistön kanssa valmistellun valtuustoaloitteen siitä, että Helsinki selvittäisi mahdollisuuden jakaa syksyllä liukuesteet helsinkiläisille yli 70-vuotiaille ikäihmisille. Kenkiin asennettavilla liukuesteillä voidaan lisätä turvallisuutta vähentämällä ikäihmisten kaatumisriskiä ja tapaturmariskiä liukkailla keleillä.

Suomessa on kuntia, joissa vanhuksille jaetaan kenkiin kiinnitettävät liukuesteet vuosittain kelien huonontuessa. Tämä on perusteltua myös siksi, että liukuesteiden jakamisella säästetään terveydenhuollon kustannuksissa vähentyneinä kaatumisina ja loukkaantumisina.

ToniAhva

Valtiotieteiden kandidaatti. Helsinkiläinen varavaltuutettu. Töissä koulutuspoliittisena asiantuntijana. Seuraa tiiviisti koulutus-, nuoriso- ja urheilupolitiikkaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu