Valtuustokatsaus: Garden Helsinki tulee – oletko valmis?

Olen päättänyt käynnistää Stadin valtuustokatsaus -blogisarjan, jossa esittelen Helsingin kaupunginvaltuuston ajankohtaisia päätöksiä samana iltana, kun valtuusto kokoontuu. Tässä ensimmäinen osa, olkaa hyvät!

 

Garden Helsinki on parasta, mitä Helsingin valtuustossa on vähään aikaan päätetty. Hanke otti juuri päättyneessä valtuuston kokouksessa ison askeleen, kun vuokrausperiaatteet vahvistettiin.

Garden Helsinki on siis Töölöön perustettava urheilun, tapahtumien ja vapaa-ajan keskus. Siihen yhteyteen rakennetaan myös asuntoja ja työpaikkoja.

Monitoimihallin sijainti on ihanteellinen: Olympiastadion, Telia-jalkapallostadion, Helsingin vanha jäähalli ja Eläintarhan yleisurheilukenttä sijaitsevat varatun alueen tiiviissä yhteydessä. Helsingin Töölöön on siis syntymässä varsinainen urheilun keskittymä!

Hanke mahdollistaa myös sen, että jatkossa jääkiekon MM-kisojen tasoisia tapahtumia voidaan järjestää hyvien kulkuyhteyksien päässä Helsingin keskustasta. Ja kyse ei ole pelkästään jääkiekosta, vaan monitoimihalli mahdollistaa myös monet muut palloilulajit ja harrastusmahdollisuudet.

Valtuustossa nähtiin erikoinen episodi, kun vasemmiston valtuustoryhmä ja Pentti Arajärvi (sdp) ryhtyivät pistämään kapuloita hankkeen rattaisiin. Perusteluna mainittiin mm, että rakennus ei sopisi kaupunkikuvaan eikä kyseiselle alueelle. Minun vaikea ymmärtää tuota logiikkaa. Eihän poliitikkojen pitäisi lähteä arvioimaan rakennusten ulkonäköä tai sitä miltä ne näyttävät ympäristössään. On ainoastaan hienoa, jos tällaiseen liikuntakulttuuriin monet rahoittajat ovat valmiita sijoittamaan.

Liikunnan näkökulmasta hanke on todella hyvä. Lisäksi on arvioitu, että tämä elämyskokonaisuus toisi peräti 1000 työpaikkaa Helsinkiin. Hyvä siis, että etenee!

ToniAhva

Valtiotieteiden kandidaatti. Valtuustoryhmän puheenjohtaja Helsingissä. Seuraa tiiviisti koulutus-, nuoriso- ja urheilupolitiikkaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu