ELY ja "hyödytön" työllistämiskurssi

Kaverini kävi tässä nyt 3 kuukauden kurssin, missä sisältyy koulu ja työharjoittelu 6 viikkoa. Hän on ollut todella tehokas työssä ja ei tuntenut olevansa nopea työssään vaikka hänen kolme valvojaansa sanovat, että hän oli erittäin tehokas.

Hän olisi voinut saada vakituisen työpaikan mutta muuri tuli vastaan. Ylläpitosiivooja ei kelpaa alan siivousfirmoille. Ammattina pitäisi olla laitoshuoltaja, jossa kuuluu perussiivousta vahauksineen ja sitä myötä muita siivouksia.

ELY ei ole kysellyt näiltä firmoilta, että mitä he vaativat ammattiin oppivilta työhön johtavaan palkkaamista. Kaverini johtaja kiroili ja syytti koulutuksen järjestäneiltä opettajia, että miksi ei opeteta laitoshoitajan ammattia. Aikuiskoulutuksen opettajat kertoivat syyksi sen, että ELY antaa vähän määrärahaa ja kurssin kestoksi 3 kk.

Kaikesta huolimatta johtaja ei voinut palkata tehokasta kaveriani töihin vaan pyysi häntä opiskelemaan laitoshoitajan kurssia, jos sellaista edes tarjotaan. Koska yritys on määritellyt, että keitä palkataan ja mitä ammattitutkintoa kaivataan.

Tässä mielestäni tehtiin temppukurssittaminen työttömyystilaston siistimistä ja jos kaveri ei olisi mennyt töihin, olisi tullut 2-3 kuukauden karenssi. ELY:t voitaisiin katsoa lakkautettaviksi, kun ne ei tuota mitään hyötyä ja ei osaa kysellä yrityksien tarpeita. Heidän ainoa tavoitteensa näyttää olevan tilastojen siistimistä Tilastokeskukselle ja ihmisten kiusaamista hyödyttömiin kursseihin?

Ihmisille olisi paljon helpompaa tarjota kursseja, jos ELY:t olisi oikeasti kysellyt ja kartoittanut yrityksien tarvitsemia ammatti-ihmisiä töihin.

Kaverini sanoi, että pettymyksestä huolimatta hän yrittää pyrkiä laitoshuoltajan tutkintoon, kun hänelle sellainen opiskelu tarjoutuu jossain vaiheessa. Mutta hän vihaa temppukurssittamisia, missä tuhlataan ihmisten aikaa.

Minä olen kysellyt ja varmistanut, että kaikki tässä saamassani tiedoissani on totta.

topira
Piraattipuolue Turku

Olen tietotekniikan konsultti ja puolustan yksityisyyden ja sananvapauden puolesta. En hyväksy minkäänlaista heikennyksiä näistä kahdesta asiasta. Koska heikoimmilla ihmisillä pitäisi olla oma yksityisyys ja sananvapaus ilmaista omaa ahdinkoaan osoittava mielenilmaus, kenelläkään meillä ei ole oikeus riistää ihmiseltä vapaus ilmaista itseään. Kunhan se ei ole vaaraksi muille eikä hänelle itselleen. Näin tulen puolustamaan aina ja nyt.
Muita tietoja:
- Tietotekniikan ammattilainen
- ATK-tallentaja
- Laatupäällikkö
- Putkentaivuttaja (metalli)
- Robotiikka + 3D Solidworks

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu