Vammaisten kohtelu nykyään

Historiassa tiedetään vaivaisten laeista ja ne juontavat menneisiin lakeihin, jolloin piti huolehtia niistä vähäosaisista tai sitten ei ollenkaan.

Me kansana osasimme huolehtia näistä vähäosaisista ottamalla nurkkiimme asumaan ja tekemään töitä ylläpidosta vastineeksi ja emme halunneet jättää heitä heitteille. Osa rikkaimmista sen sijaan heittivät heidät pelloille vailla turvaa ja osa taas sitten huolehtivat. Oli kahdenlaisia kerroksen väkeä molemmin puolin. Köyhemmissä osassa taas huolehdittiin paljon enemmän mutta rikkaimmissa taas vähemmän. Mikä ei miellytä silmää rikkaiden silmissä, ei sitä ansainnut mutta köyhien piirissä ahkeruus ja mielen kohottajat taas toivat hyvää mieltä ja ansaitsivat paikkansa.

Kaikissa asioissa ei käy tasan onnen karkit. Vähäisissä asioissakin rangaistiin ankarasti, jos erehtyi sotkemaan vaatteet tai pilaamaan ruoat, yms. ja niiden seurauksena tuli pihalle lähtö ja asunnottomana. Sama homma oli myös köyhienkin puolella, että jos rikkoi jotakin sääntöjä, joutui ulos asumaan.

Vammaisten kohtelu oli aikoinaan Suomessa aika julmaa ja Carl Oscar Malm alkoi kiinnostumaan näistä erikoisista vammaisista, ketkä yrittivät viittoilla toisilleen ja hän halusi ymmärtää heidän elekieltään ja halusi kehitellä sitä viittomakieltä.

Tässä vähän tietoa, että mitä miehiään tämä Oscar oli:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Carl_Oscar_Malm

Tietääkseni hän pelasti erään lapsen hukkumasta jään alta ja altistui sairaudelle, ei sille hevosen pelastamiselle. Miksi hän olisi hevoselle uhrautunut?

Kouluissa oli ankarasti kielletty oppitunneilla käyttää viittomakieltä ja käytettiin keppejä rangaistuksina ja ainoastaan välitunneilla oli sallittua käyttää viittomakieltä. Oppitunneilla täytyi yrittää puhua tai kirjoittaa liitutaululle. Jos puhui huonosti, niin sai keppiä. Tätä käytäntöä käytettiin aina 1970 asti.

Eugeniikkaa käytettiin koko ajan aina 1900-luvun alusta alkaen siihen 1969 asti ja edelleen Suomessa löydetään potilasraportteja, missä potilaita oli kastroitu vastoin tahtomattaan pikkulapsina ja mykkäin ihmisiltä on evätyt avioliitot, koska pyrkimyksenä oli estää perinnöllisyydet sekä muut asiat, että ei saanut edetä yhteiskunnan mukana vaikuttamassa.

Vasta 1970-luvun alussa alettiin laillistaa avioliitot näiden vammaisten kohdalla, joilta oli ennen viety pois kirkkojen ja vanhoillisten puolueiden takia.

Pikku hiljaa näitä vammaisten palveluita alettiin kehittelemään, kun perheisiin kuuluvia ihmisiä, ketkä osasivat viittomakieltä ja halusivat auttaa näitä vammaisten asioiden hoitamiseen, ne kasvoivat aina kokemuksien kautta ja sitä kautta levitettiin sitä osaamista sekä ammatillista työtä että myös eettistä työtä.

Kirjoitan tästä vielä lisää, kun vain keräilen tietoa vähän enemmän vähän syvemmältä. En ole ylpeä tästä Suomen historiasta, kun Suomella on taustallaan suurempiakin ihmisoikeusrikkomuksia arviolta yli 30 000 kansalaisiin kohdistunutta rikosta, joka on tarkoitus tehdä anteeksipyyntönä valtion toimesta ja vielä ei tiedetä, että miten aiotaan nämä vahingot korvata?

Nämä kaikki viittomakielen palvelut sekä muut ovat kehitetty siinä koko ajan ja hyvin ihmisoikeuksien arvoisesti ennen kuin edellinen hallitus Sipilän aikana pilasi kaiken.

Eikä kaikki ole vain pelkästään viittomakielen tähden vaan myös ihan kaikkien muidenkin vammaisten tähden meidän on taisteltava heidän oikeuksiensa puolesta.

+1
topira
Piraattipuolue Turku
Ehdolla aluevaaleissa

Olen tietotekniikan konsultti ja puolustan yksityisyyden ja sananvapauden puolesta. En hyväksy minkäänlaista heikennyksiä näistä kahdesta asiasta. Koska heikoimmilla ihmisillä pitäisi olla oma yksityisyys ja sananvapaus ilmaista omaa ahdinkoaan osoittava mielenilmaus, kenelläkään meillä ei ole oikeus riistää ihmiseltä vapaus ilmaista itseään. Kunhan se ei ole vaaraksi muille eikä hänelle itselleen. Näin tulen puolustamaan aina ja nyt.
Muita tietoja:
- Tietotekniikan ammattilainen
- ATK-tallentaja
- Laatupäällikkö
- Putkentaivuttaja (metalli)
- Robotiikka + 3D Solidworks

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu