Ansaitsevatko kurdit oman kansallisvaltionsa Lähi-Idässä?

Kurdien kansanryhmä Lähi-Idässä, pääasiassa Turkin, Irakin ja Syyrian nykyisten valtioiden alueella ei muodosta omaa valtiotansa vielä vuonna 2019.

Minä näkisin ihanteena globaalisti, että jokaisella selkeästi omalla kansallaan olisi oma kansallisvaltio, jossa jokainen kansa voisi yhdessä työskennellä oman kansansa hyväksi tämän kansallisvaltionsa sisällä. Minä en näe järkevänä kansanryhmien diasporaa globaalisti, jossa etniset vähemmistöt remuavat muiden kansallisvaltioiden nurkissa potentiaalisesti eripuraa ja etnisiä konflikteja aiheuttaen.

Sen vähän perusteella mitä Lähi-Idän konflikteista ulkopuolisina tiedän näkisin, että olisi tässä ajassa, vuonna 2019, järkevää jos Turkki, Syyria ja Irak myöntäisivät kurdien kansanryhmälle kohtuullisen kokoisen maa-alueen, jossa kurdit voisivat päättää omista asioistaan itse. Uuden valtion nimi voisi olla vaikkapa Kurdistan.

Kun jokaisella kansalla, myös kurdeilla, olisi oma kansallisvaltionsa, etnisiä konflikteja syntyisi minimimäärä ja kaikilla kansoilla olisi hyvä olla.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu