Vasemmistohallitus jatkaa lypsylehmien pistämistä lihoiksi – oletettavasti edelleen pilkkahintaan

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006240612.html

Teoriassa talouspoliittisen filosofiateorian mukaan vasemmistohallituksen ja taloudellista vasemmistoa edustavien ammattipoliitikkojen pitäisi puolustaa valtionyhtiöiden olemassa oloa ja oikeistolaisten hakea niiden yksityistämistä.
Nyt meillä on siis niin vasemmistolainen hallitus kuin tällä eduskunnan puoluekentällä voi olla vallassa: SDP, Keskusta, Vihreät, Vasemmistoliitto, RKP. Siitä huolimatta yksityistetään edelleen.

Ei. Ei. Ei.

Luonnollisten monopolien pitäisi pysyä valtion omistuksessa. Nyt, taas kerran, myydään pilkkahintaan ulkomaisille yksityisille sijoittajille kansallisomaisuuttamme, jonka suuret ikäluoket ovat hiellä, työllä ja vaivalla rakentaneet viime vuosisadan pääasiassa puolivälistä eteenpäin.

Kuluttajille tämä näkyy nousevina hintoina kun yksityiset sijoittajat pistävät monopoliasemayritysten kuluttajahinnat tappiin.

Ei. Ei. Ei.

Tämä kehitys on jo nähty mm. sähköverkossa, jonka myi yksityisille ulkomaisille sijoittajille Vihreä ministeri. Hinnat nousevat, palvelu heikkenee. Minua ottaa päähän tälläinen hyvin suuresti. On ihan sama, onko hallituksen omistajaohjauksesta vastaamassa Vasemmistoliitto, SDP, Vihreät, Keskusta vai Kokoomus — aina yksityistetään pilkkahintaan ulkomaille. Kehitys on jatkunut tälläisenään jo 30 vuotta.

Ei. Ei. Ei.

Kehityksen suunta pitää kääntää. Luonnolliset monopolit pitää säilyttää joko valtion- tai kunnan omistuksessa, tätä mieltä väkevästi olen. Nostaisivat Suomen hallituksessa mieluummin vaikka veroja. Tai leikkaisivat menoja (ei tule tapahtumaan tällä kokoonpanolla, tiedän). Tai ottaisivat vaikka lisää valtionvelkaa.
Taas kerran myydään lypsylehmiä jotka menneet suomalaiset sukupolvet ovat raa’alla työllään rakentaneet yhteiseksi omaisuudeksemme, ja hinnoittelu varmaankin naurettavan alhainen.

Suomalaisia peruspalveluita, kunnallisia peruspalveluita, pitää puolustaa. Sellaiset asiat kuin sähköverkko, sähköntuotanto, perusterveydenhoito, kunnallinen kouluruokailu, vesi- ja viemäröintiverkko, vedenpuhdistus, rautatie- ja tieverkosto – niin, tälläiset asiat. Tälläiset asiat ovat peruspalveluita, joiden saatavuus pitää turvata kaikille valtiomme kansalaisille, kaikille suomalaisille. Olen ärsyyntynyt ja pettynyt siihen, että yksityistämiskehitys jatkuu.

Tämän päivän ideologista vasemmistoa (VIHR, VAS, SDP) ei enää nähtävästi valtakunnanpolitiikassa kiinnosta kansalaisten peruspalveluiden julkinen omistus ja niiden turvaaminen kohtuullisen hintaan kaikille valtiomme kansalaisille. Heitä tuntuu kiinnostavan homo- ja transhössötys, itseruoskiminen ilmastonmuutoksella, feminismirenkutus, sukupuolineutraalisuuden tavoittelu, maksimaalinen onnenonkijoiden sisäänheitto ulkomailta valtiomme alueelle, yliopiston oppiaineiden lisääminen epäoleellisella mielipide-pseudotieteellä kuten sukupuolentutkimuksella – listaa voisin jatkaa loputtomiin, pyrin sanomaan että heitä tuntuu kiinnostavan vain toissijainen BB-tason viihde- ja identiteettipolitiikka.

Ei. Ei. Ei.

Olen vain iloinen, jos nykyinen vihreä kansanrintama-hallitus peruu nämä suunnitelmissa olevansa päätökset, mutta en oleta että niin käy.

Onneksi on vaihtoehto. Perussuomalaisissa koen olevani omieni joukossa, tulevaisuudessa toivottavasti myös vaikuttamassa kunnallisella tasolla siihen että peruspalvelut pidetään julkisen sektorin omistuksessa ja näin ei sotketa tuotonhaku-motiivia peruspalveluiden saatavuuden turvaamiseksi.

Toivon että lähitulevaisuudessa muutkin kansalaiset jotka haluavat vahvoja valtiollisia peruspalveluita ja näiden turvaamista siirtyvät kannattamaan Perussuomalaiset rp:tä – jokaisissa yleisissä vaaleissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu