Tositarina: Marinin pelkurihallitus järjestää poliittisen ”ihmiskokeen”

Sanna Marinin hallitus on päättänyt nyt koulujen avaamisen jälkeen avata myös ravintolat, muutakin tullaan avaamaan. Hallituksen strategiana korona-epidemian suhteen on edelleenkin seurata tilannetta, mikä kuitenkin tarkoittaa Marinin hallituksen tapauksessa sitä, ettei seurata tilanteiden kehittymistä maailmalla vaan Suomessa.

 

Jotta tämä tilanteen kehittymisen seuraaminen olisi mahdollista, Sanna kumppaneineen haluaa järjestää ihan kotimaisen poliittisen ”ihmiskokeen” asiassa. Miksi tällainen spektaakkeli, jos korona-tartuntojen ei haluta lisääntyvän?

 

Marinille ei riitä, että epidemian tukahduttamista puoltavaa tuoretta laadukasta tutkittua tietoa on tarjolla muiden maiden korona-tilanteiden pohjalta, koska se ei sovi hänen poliittiseen peliinsä. Tämän pelin nimi on: Vakuuta vapautta janoava kansa! Pelin voittaja on se, joka saa parhaiten vakuutettua koko kansan niin, että se suostuu vapauksiensa rajoittamiseen varauksetta ja tyytyväisenä. Hän on kovin ja kylmäpäisin poliittinen peluri, voittaja. Siksi.

 

Kovin ja kylmäpäisin peluri ei kaihda uhreja voittonsa saavuttamiseksi. Jotta kansan saa kypsytettyä poliittiseksi suupalaksi, saa siinä palaa aikaa, rahaa ja kansalaisten terveyttäkin, kunhan oma suosio säilyy. Täytyy synnyttää lisää pelkoa, jotta syntyy rohkeus ja poliittinen momentum tukahduttaa epidemia Suomessa. Täytyy ensin avata ja saada lisää tautia, jotta saa kansalta luvan sulkea. Monenlaiset näytelmät ovat ok, kunhan lopulta: poliittinen voitto.

 

Jotta poliittista voittoa pääsee aikanaan juhlimaan isolla joukolla, täytyy lopuksi vielä kyetä vakuuttamaan enemmistö kansasta – erityisesti median edustajat – siitä, ettei mitään poliittista peliä ollut ikinä käynnissäkään, vaan kaikki, jotka sellaista edes epäilivät, olivat vain vainoharhaisia. Ketään ei vedätetty eikä huijattu. Sen pituinen se.

tp83

Yhteiskuntatieteiden kandidaatti (valtio-opin ja politiikan opintosuunta) ja puolueeton politiikan kokemusasiantuntija Etelä-Pohjanmaalta. Takana kaksi kautta eduskunnassa ja kolme kautta kaupunginvaltuustossa sekä 11 vuotta Puheenvuorossa. Syntymävuosi 1984. "Sky is the limit."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu