Oppositio hereille ja korona-välikysymys jalkeille!
Toistaiseksi eduskunnan opposition yksittäiset kansanedustajat ovat tyytyneet julkisuudessa kyselemään Marinin hallituksen korona-strategian perään saamatta kysymyksiinsä kunnollisia vastauksia. Nyt eilisen maanantain jälkeen on kuitenkin viimeistään selvää, että hallitus ei pyri tukahduttamaan korona-epidemiaa. Tämä on erittäin selkeä vastaus opposition yksittäisten kansanedustajien kriittisiin ja sinänsä moniin hyviin kysymyksiin. Hallituksen tavoitteena ei ole estää epidemian leviäminen, vaan estää epidemian leviämistä, kuten professori Markku Sotarauta on Twitterissään tarkkanäköisesti huomauttanut.
Epidemia aiotaan siis päästää kulkemaan koko väestön läpi riskiryhmiä suojelemaan pyrkien. Riskiryhmiin kuuluu valtava määrä suomalaisia, eli toisin sanoen tässä yhtälössä hyvin onnistuminen on täysin epärealistista; ainoa realistinen vaihtoehto sekä kansantaloudellisesti että terveydellisesti on painaa tartuttavuusluku pysyvästi ja todistettavasti alle yhden, ja vieläpä niin ettei paikallisestikaan päästetä epidemiaa missään ryöpsähtämään. Silloin epidemia tukahtuu, tai pysyy ainakin erittäin pienenä. Keinot on säädettävä sen mukaan, mistä nyt ei ole tietoakaan, kun esimerkiksi koulut avataan alle kahden viikon takia. Voiko hullumpaa päätöstä olla?!? Kohta varmaan hallituspuolueiden kansanedustajat ottavat koululaisryhmiä eduskuntaan vierailulle, kuten ennen vanhaan!
Toistaiseksi Suomelta puuttuvat laajamittainen maanlaajuinen korona-testaaminen sekä hengityssuojaimet, joita ei ole jakaa edes kaikille terveydenhuollossa, eikä tartuntoja jäljitetä isossa kuvassa tehokkaasti. Tämä kaikki johtuu siitä, että Marinin hallituksen todellinen strategia on alusta asti ollut laumaimmuniteettiin pyrkiminen – strategia, joka on nyttemmin jo tieteellisestikin todistettu erittäin kyseenalaiseksi, koska yksilöt eivät välttämättä saa immuniteettia koronan aiheuttamaa tautia vastaan vaikka sairastuisivatkin korona-viruksen aiheuttaman taudin.
Seuraavaksi katseet kääntyvät eduskuntaan oppositioon tai ainakin oppositiopuolueisiin. Mikä on opposition näkemys ja vastaus, tai mitkä ovat oppositiopuolueiden näkemykset ja vastaukset kansalaisille? Hallitus on omansa nyt antanut. Nyt ei riitä somettaminen, julistaminen eivätkä kirjalliset kysymykset. Nyt pitää löytyä poliittinen tahto ja uskallus konkreettisiin poliittisiin toimiin retoriikan sijaan. Muuten me emme tee oppositiolla mitään, ja silloin koko parlamentaarinen demokratia alkaa olla ajan oloon vaakalaudalla.
Kansalaisista jo nyt merkittävä osa vastustaa, ja tulevaisuudessa entistäkin isompi osa tulee vastustamaan, Marinin hallituksen nyt paaluttamaa korona-strategiaa, kun aletaan nähdä tämän strategian seuraukset isommassa mittakaavassa. Hallitus pyrkii kuitenkin tilanteeseen, jossa se saa tartuntojen määrän kasvamaan niin, että seuraavaksi se voi ihan perustellustikin sanoa epidemian tukahduttamisen olevan epärealistista. Näin syntyy tilanne, jossa on enää ”ainoa vaihtoehto”, ja jäljellä vaihtoehdottomuuden politiikka. Fiksuimmat kansalaiset kyllä näkevät tämän jo nyt, mutta se ei riitä, koska kansalaiset voivat äänestää vain kerran neljässä vuodessa ja neljä vuotta on pitkä aika.
Kansanedustajien ja puolueiden tehtävä ei ole profiloitua vain vaaleja varten ja pelkästään ”kädestä kiinni pitäen” seurata tilannetta yhdessä tavallisten kansalaisten kanssa, vaan valistaa kansalaisia, joiden asialla he ovat ja edustaa heitä koko poliittisella voimallaan tarvittaessa kaikin poliittisin laillisin keinoin. Kansalaisten puolesta pitää löytyä nyt rohkeutta! Somessa on paljon hyvää asiaa, mutta se ei lämmitä mieliä, jos käytännössä politiikassa, jossa asioista päätetään, ei tapahdu mitään konkreettista hyvää. Toivottavasti näemme pian oppositiolta välikysymyksen – ja ajoissa.
Siihen asti Marinin hallitus ja sen korona-politiikka nauttivat koko eduskunnan voimalla välillisesti koko Suomen kansan, jota eduskunta edustaa, luottamusta.
Mitäköhän hyötyä noista hällävälikysymyksistä on kenellekään ollut vuosikymmeniin?
Ilmoita asiaton viesti
Tuo on vähän sama kuin kysyisi, mitä hyötyä on eduskunnasta, jossa on 200 kansanedustajaa.
Ilmoita asiaton viesti
Vaikka Suomi on syrjäinen alue pienellä väestömäärällä, niin emme mitenkään kuitenkaan voi ajatella, että eristäytyisimme tänne todelliseksi Impivaaraksi (eikä vain metaforanomaisesti siten), joten pandemian leviämisen estäminen on MAHDOTONTA. Jos sitä yritetään, niin sellainen koituu Suomelle TUHOISAKSI. Jo nämä tähän asti käytetyt rajoitus- ja hidastamistoimet ovat olleet liikaa talouden kantokyvylle.
Sen sijaan, että kansan syvät rivit perussuomalaisten peräänkuuluttaman panikoinnin mukaisesti alkaisivat vaatia rajumpia toimia ja rajoitusten jatkamista, on ollut nähtävissä jo jonkin aikaa, että nykyisten rajoitusten purkamiseksi alkaa ilmetä entistä enemmän painetta hallitusta kohtaan nimenomaan kansan syvien rivien parista. Saksassahan tämä ilmiö äityi tuhansien kansalaisten mielenosoitukseksi vapun tienoissa.
Ilmoita asiaton viesti
Persut (ainakin hörhöin osa, esim. Halla-ahoa en laske heihin mukaan) ja sinisistä keskustelupalstoille kummittelemaan jäänyt Saarakkala näyttävät kannattavan mallia, jossa Suomi pantaisiin kiinni kunnes rokote koronavirukseen on kehitetty. Siihen saattaa mennä vuosi tai pari tai sitä ei saada kehitettyä koskaan. Tänä aikana Suomen bruttokansantuote putoaisi puoleen. Köyhänä kehitysmaana emme enää pystyisi hoitamaan niitä sairauksia, jotka tappavat tälläkin hetkellä moninkertaisesti koronavirukseen verraten. Tämä kaikki osoittaa, että persuja ei saisi päästää päättämään kirkonkylän siltarummun paikkaa tärkeämmistä asioista. Luojan lykky ettei meillä ole nyt hallitusta, jossa persut olisivat pääministeripuolueena. Näin olisi saattanut käydä, jos viime kevään vaalit olisi pidetty viikkoa myöhemmin. Pitäisiköhän alkaa uskoa jonkinlaiseen varjelukseen 😀
Ilmoita asiaton viesti
Olet tainnut sekoittaa nyt Etelä-Korean Pohjois-Koreaan, mies hyvä.
Ilmoita asiaton viesti
Tässä muuten erinomainen kirjoitus ja rautalankamalli siitä, miten hallitus ja THL selkeästi ja systemaattisesti ovat aliarvioineet ja yhä aliarvioivat koronan ”tappavuusprosentin”. Tähän aliarviointiin perustuu ja ovat koko ajan perustuneet hallituksen toimet/tomuus.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006496944.html
Ilmoita asiaton viesti
Kirjoitus on nimenomaan erinomainen. Olemme noin kolmanneksen ”selättäneet”, kaksi kolmannesta on jäljellä.
Jos yritämme padota ehdotuksesi mukaan, nuo kaksi kolmannesta tulisivat eteen joka tapauksessa. Ja lasku, jonka maksaisimme on miljardin verran viikossa. Vuodessa velkaantuisimme 52 miljardia, kahdessa vuodessa yli sata miljardia. Työttömyys, viina, perheväkivalta kasvattaa laskua entisestään.
Tolkku päähän, Saarakkala! Suomea ei pidä laittaa seisomaan, vaan liikkeelle.
Ilmoita asiaton viesti
Tuon Ilta-Sanomissa olleen kirjoituksen perussanomahan oli se, että meillä ei todellakaan ole vielä useampia satoja tuhansia tartunnan saaneita toisin kuin THL:n ennustamasta korona-kuolleisuusprosentista voisi luulla, mies hyvä. Jos meillä olisi lähemmas puoli miljoonaa jo saanut koronan, ei tuolla teho-osastoilla olisi tällä hetkellä vain noin 50 ihmistä koronan takia hoidettavina. THL:n oletukset ja perusteet laskelmille pahasti pielessä. Ota ideologiset lasisi pois päästä ja syvenny aiheeseen ilman ideologiaa.
Ilmoita asiaton viesti
Ihmeellisiä puuhastelijoita eduskunta täynnä.
Ilmoita asiaton viesti
Persut ovat ainoa puolue, jolla ei ole minkäänlaista realismia toivomuksissaan ja tavoitteissaan. Kaikki muut ymmärtävät, ettei korona ole tukahdutettavissa. Hetkellisesti patoamismalli näyttää toimivan, mutta koska kyse on maailmanlaajuisesta pandemiasta, tartunta tulee takaisin – ennemmin tai myöhemmin.
Patoamismallissa on suunnaton riski: patoamaan pyrkimällä aiheutetaan mittavat taloudelliset tappiot ja lopulta korona voi levitä täysin hallitsemattomasti. Patoaminen pitäisi pystyä pitämään yllä monta vuotta. Pohjois-Koreassa tai Taiwanissa ehkä mahdollista?
Hallittu rinnakkaiselo koronaepidemian kanssa on fiksu ratkaisu. Hallitus on strategiansa valinnut. Oppositio voi toki hallituksen haastaa. Kansa on kuitenkin jo oman puolensa valinnut. Olemme kokoontuneet lipun alle ja hallitus nauttii luottamusta, jollaista ei ole moneen vuoteen koettu.
Oppositiopuolueista Kokoomus ymmärtää asemansa. Se pysyy hallituksen valitseman linjan varovaisena kyseenalaistajana, arvioijana. Se säilyttää kannatuksensa. Kristillisten kannatus ei juuri alemmas voi vajota. Persut yrittävät haastaa ja ovatkin jo varsin hyvässä alamäessä. Välikysymys voisi parantaa alavirettä entisestään. Antaa mennä, pojat!
Ilmoita asiaton viesti
Minä en kyllä ole nähnyt vielä mitään yhtenäistä tai selkeää linjaa korona-politiikassa perussuomalaisilta puolueena, mitä eduskuntaan tulee. Sen sijaan monet arvostetut ja hyvin koulutetut sekä kokeneet kansalaiset kylläkin ovat kanssasi hallituksen korona-politiikasta täysin eri mieltä. Löytyy etenkin Twitteristä. Jonkin verran perinteinen mediakin uutisoinut heidän näkemyksistään.
Ilmoita asiaton viesti
Voit tutkiskella twitteriäsi ja löytää sieltä vahvistusta näkemyksellesi. Gallup-tutkimus osoittaa jo varsin selkeää linjaa ja lisäksi hallituksen luottamustutkimukset osoittavat, että näkemyksesi perustuu vain siihen, mitä haluat katsoa.
Hallitus hoitaa leiviskäänsä hyvin, pääministeri on rauhallinen ja asiallinen. Luottamusta ei heikennä edes se, että hän on aivan liian vasemmalla, ainakin omaan ajatusmaailmaani verrattuna.
Persujen politiikka perustuu siihen, että valtaapitävien toimia arvostellaan. Pieleen menneet maskihankinnat ja kaikki muutkin virheet on nostettu esille. Kansa silti arvioi, että hallitus toimii johdonmukaisesti ja virheistä ei syytetä hallitusta. Tilanne on hankala, mutta suojainasiakin on saatu eteenpäin.
Patoaminen ei onnistu. Riskiryhmiä suojataan parhaan kykymme mukaan. Koronakuolleisuus on ollut pientä ja kuolleiden mediaani on 84 vuotta. Tämä osoittaa sen, että korona on saatu pidettyä kurissa erittäin hyvin. Paremmin kuin monissa verrokkimaista. Seuraapa vaikka Vuorelan joka toinen päivä julkaisemaa vertailutilastoa eri maihin. Olemme oikealla tiellä!
Ilmoita asiaton viesti
Mitä sinä nyt jostain persuista jauhat? On Suomessa muitakin hallituksen korona-politiikkaan kriittisesti suhtautuvia kuin yksittäiset perussuomalaiset vaikuttajat. Toki he saattavat kohta olla perussuomalaistenkin äänestäjiä, jos puolue toimii oikein.
Ilmoita asiaton viesti
Hallituksen toimintaan kriittisesti suhtautuvia on melko vähän.
”Yhdeksän kymmenestä vastaajasta antaa [hallituksen] toimille täyden tukensa, ja niitä kritisoi ainoastaan kuusi prosenttia vastaajista.”
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/yllattava-seuraus-koronakriisista-kansalaisten-luottamus-hallitukseen-ja-eduskuntaan-kasvanut-marinin-hallituksen-suosiolle-yksi-selkea-syy/84092570-0c81-4a85-aa16-70d80c2d0dff
Jos tuosta 6 prosentin tyytymättömien osuudesta taistelee useampi poliittinen ryhmä, vääjäämättä hyöty jää olemattomaksi.
Ilmoita asiaton viesti
Maskin voi ostaa kaupasta jotain pitää itsekin tehdä.
Ilmoita asiaton viesti
Löytyyhän niitä toki meiltä monilta, mutta jos kaikille meinaat saada niitä, niin kaupasta ne ovat nopeasti Suomessa tällä hetkellä loppu.
Ilmoita asiaton viesti
Kokoomuksen vaitonaisuuden ja epäselvän linjan rahapiirejä lähellä olevana tahona tässä koronakriisissä poliittisesti ymmärrän, mutten perussuomalaisten saamattomuutta suurimpana oppositiopuolueena. Toistaiseksi seuraamme siis hyvien toimittajien kriittisiä kolumneja ja katsomme tapahtuuko eduskunnassa mitään. Toimittajat eivät voi kesken vaalikauden kansanedustajiksi omasta tahdostaan ryhtyä.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006497661.html
Ilmoita asiaton viesti
Koronaviruksesta puhutaan jo liikaakin. Sitä mieltä on aivokirurgi Juha Hernesniemi.
”Suomessa hoidetaan koronavirustilannetta hyvin. Teki Suomen hallitus mitä hyvänsä, aina ’naakkaparvi’ reagoi”, hän sanoo.
https://tekniikanmaailma.fi/kiinaan-muuttanut-aivokirurgi-juha-hernesniemi-kehuu-suomen-koronatoimia-teki-hallitus-mita-hyvansa-aina-naakkaparvi-reagoi/?fbclid=IwAR0y9gtcadiQSR25a8yXnOAJe8rnzrsiBdRWgw9efocIi1KYLeFHAAIVYkY
Ilmoita asiaton viesti