Anonyymi rekry tuo tasa-arvoa

Vuonna 2018 neljä nimekästä ja menestyksellisen työuran tehnyttä yrittäjää haki omilla ansioluetteloillaan töitä, mutta vaihtoivat nimekseen jonkin romanille tyypillisen nimen. Jari Sarasvuo haki töitä Dimitri Hagertina. Tulos oli tasan nolla yhteydenottoa. Saman kokivat Tuomas Embuske, Anne Kukkohovi ja Meri-Tuuli Väntsi. Syrjintä rekrytoinnissa on todellinen ongelma. Lisää tästä Diakin työkampanja projektista https://yle.fi/uutiset/3-10485225.

Asia nousi hetkeksi keskusteluun ja kyllähän sieltä pienellä viiveellä nousikin ajatus anonyymin rekrytoinnin kokeilusta. Yhtenä edelläkävijänä toimii Helsingin kaupunki ja aloitteita alkaa nousemaan muuallakin Suomessa. Kotikaupungissani Järvenpäässä, ei vielä ole kokeiltu anonyymiä rekrytointia. Kaupunginjohtajan valinnasta tehtiin mahdollisimman avoin, se kiinnostikin kaupunkilaisia yli puoluerajojen. Nyt seuraavaksi valitaan kaupunkikehitysjohtajaa.

Omasta mielestäni ja kuten myös duunitori asiaa kuvaa https://duunitori.fi/tyoelama/nimeton-rekrytointi?gclid=CjwKCAjw6fCCBhBNEiwAem5SO-GIYXyJjTWQluH9LO9u6w4TGtBH-fFrHgz6JE2sgUXMZYGd50fuuxoCebcQAvD_BwE, työhönliittyvät tekivät ovat kuitenkin tehtävässä menestymisen kannalta tärkeimmät kohdat. Nimi, ikä, sukupuoli ja syntymäpaikka eivät kerro vielä mitään osaamisesta, motivaatiosta ja oppimiskyvystä.

Omat kokemukset seuraa ovat täysin vastaavia edellä mainittujen 4 henkilön kanssa. Olen parin vuoden aikana hakenut varmaan 100 eri tehtävään. Haastatteluun on kutsuttu muutaman kerran. Nämä kaikki ovat olleet sellaisia, joissa ei ole kysytty ikää. Osaamisesta se ei ole ollut kiinni. Yhdessä jopa sanottiin, että saatan olla ylipätevä tehtävään. Tietysti, ikä (50 v) kun on selvinnyt, niin on ollut sen jälkeen hiljaista…

Joku aika sitten katselin televisiosta, kun haastattelussa oli 40 vuotias IT-alan ammattilainen. Hän oli saanut työpaikan vakuutettuaan, että voi vielä tällä iällä oppia uusia asioita. Ihmisen oppimiskyky jatkuu läpi elämän hautaan asti. Tämä sama on tutkitusti myös muillakin elävillä olennoilla, jopa kasvit oppivat suuntaamaan kasvuaan optimaaliseen suuntaan.

Mielestäni Järvenpää ja monet muutkin kaupungit voisivat hyötyä anonyymistä rekrytoinnista. Suurin häviäjä on mielestäni yksityinen sektori. Heillä tuntuu olevan ennakkoluulot päällimmäisenä karsintakeinona. Mikä surettaa ja toisaalta myös hidastaa koko talouden kilpailukykyä, kun osaamista ei ole yhteiskunnassa hyödynnetty. Toinen asia mikä tuntuu olevan julkisuudessa tärkeää, vaikka ei tehtävien hoidon kannalta niin tärkeää, on koulutus. Meillä pitäisi olla käytössä laajemmin osaamisen mittareita kuin tutkintotodistukset. Mediassakin on kirjoiteltu plagioiduilla graduilla tehdyistä työurista…

”Esimerkiksi, mihin suuntaan kyseistä tehtävää pitäisi kehittää tai miksi hakee tätä tehtävää. Se auttoi valinnassa paljon.” Tommi Laitio Helsingin Nuorisoasiankeskus.

Anonyymi rekrytointi pähkinän kuoressa:

  • Ei kysytä nimeä
  • Ei kysytä ikää
  • Ei kysytä sukupuolta
  • Ei kysytä missä maassa on syntynyt tai hankkinut kokemuksensa
  • Kysytään kokemusta vastaavista tehtävistä
  • Kysytään tehtävän hoidon kannalta olennaisia kysymyksiä
+2
Tuomas Käyhkö
Kokoomus Järvenpää
Ehdolla kuntavaaleissa

Datanomi, AMK-opiskelija, kevytyrittäjä, Tietoliikenneasentaja, Keittiömestari

Olen ehdokkaana, koska haluan olla mukana rakentamassa Järvenpäästä tekijöiden kaupunkia.
Työelämässä olen ehtinyt rakentaa uran ravintolakokista keittiömestariksi, taksinkuljettajasta yrittäjäksi ja
tietoliikenneasentajasta IT-konsultiksi. Parhaillaan parannan osaamista HAMK:ssa. Ammatillisia tutkintoja
olen ehtinyt suorittaa 4 kpl, joista viimeisin Datanomi (ohjelmistokehitys) 2018.
Järvenpäässä kuntapoliittista kokemusta on kaupunkikehityslautakunnasta. Yrittäjänä olin Taksiliiton
paikallisyhdistyksen hallituksessa jäsenenä, sihteerinä ja puheenjohtajana sekä Uudenmaan taksiyrittäjien
hallituksessa.
Kolme tavoitetta: 1. Rakennetaan työllä ja yrittämisellä hyvinvointia. 2. Polkuja ammattiin ja työelämään
tulee rakentaa lisää. 3. Vihreä kaupunkiympäristö ja lähiluonto ovat veto- ja pitovoimatekijöitä. Suojellaan
ja kunnioitetaan arvokasta luontoamme.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu