Tiesitkö, että Diili 2024 -kisan Christopher on monitoimimies?

Tämä haastattelu kertoo monitoimimiehestä, joka haastoi itsensä Neloskanavan Diili -nimisessä tositv-sarjassa ja tunnisti oikean johtajuuden olevan kovin erilaista kuin tv-draama.

Diilikatsojat tuntevat kulttuurituottaja Christopher Hokkasen, mutta kuinka moni tietää, että Christopher on myös musiikkimanageri, promoottori, tuottaja sekä ammattisukeltaja, sukelluskouluttaja ja tutkimussukeltaja. Hengästyttävää vai mitä? Christopher on se kaveri, joka löytää kadonneet arvoesineet vedestä, paikallistaa laiturirakenteet, kartoittaa pohjan ja tekee tutkimuksia vesistöjen eläimistä. Tiesitkö myös, että Christopher toimii elokuvissa ja televisiotuotannoissa turvasukeltajana ja näyttelijänä?

Christopher kertoo oppineensa Diilissä paljon.

-Opin itsestäni muunmuassa sen, että en olekaan se ADHD kaikista ripein tarttumaan asiaan kiinni, vaan mussa on myös todella rauhallinen puoli. Ja sitä rauhallista puolta nähtiin televisiossa nyt pääosin. Oli hyvin outoa huomata tämä. Toki kun samaan soppaan laitetaan 16 enemmän tai vähemmän kovapäistä extroverttiä, niin ei ihme, Christopher toteaa.

-Kaikki kisassa mukana olevat ovat kovia tekijöitä. Pyri näkemään muiden vahvuudet, ja ota opiksi niistä. Tuossa porukassa on valtava määrä tietoa ja taitoa, Christopher vahvistaa.

 

Arkielämän johtajuus on kohteliasta

Christopher on runsaasti johtajakokemusta tapahtumista, kiertueista ja festivaaleista.

-Arkielämän johtajuus on täysin erilaista kuin Diilissä. Arkielämässä nostan esimerkkinä passiiviset käskyt. Isojen festivaalien tuotannossa, kun ollaan tehty pitkää päivää ja kaikilla väsy ja pinna kireällä, merkitsee todella paljon miten käskyt annetaan. Esim. sen sijaan että sanot ”tee tehtävä X”, käytän aina ”ehtisitkö, voisitko, pystyisitkö tekemään tehtävän X”. Kiireessä ja paineessa on todella paljon merkitystä miten asiat tuodaan esille tai miten käskyt annetaan, Christopher tietää.

-Mä oon myös tottunut siihen että aina on jonkunlainen varasuunnitelma, kun mun alan töissä tulee aina odottamattomia käänteitä, Christopher toteaa.

 

Diilissä arvostetaan käskyttämistä ja draamaa

Christopherin mielestä Diilikilpailijoiden johtaminen on mahdollista.

-Diilissä tunnutaan arvostavan paljon kovaa johtamista ja käskyttämistä. Projektijohtaja on mun mielestä Diilissä koordinaattori joka pitää langat suorana. Riippuu vaan tosi paljon tehtävästä että miten se johtajuus näkyy. Tekeekö johtaja päätökset ja kantaa vastuun, vai koordinoiko projektijohtaja ja tiimi yhdessä kantaa vastuun. Ikäväähän siinä on se että aina kun häviö tulee, niin jonkun pää on pölkyllä. Diilissä ei ole mahdollisuutta varasuunnitelmille, kun tehtäväajat ovat tosi kireitä, Christopher muistuttaa.

-Pääosin Diilissä jengi puhaltaa yhteen hiileen ja haluaa tiiminsä voittavan tehtävät. Toki erimielisyyksiä tulee, ja niistä kärkkäimmät päätyy varmasti televisioon. Itse en kokenut että kukaan olisi ollut ainakaan mulle asiaton, Christopher sanoo.

 

Reditehtävän konfliktitilanteen Christopher näkee viestintäongelmana.

-Paljon on nostettu esille omalla kohdalla sitä kauppakeskus Redin tehtävää jossa olin projektijohtaja, ja Niklas haastoi mua tekemään ja sanomaan lopullisen päätöksen mitä tehdään. Koin tän kommunikaatio-ongelmana ja kysyinkin Niklakselta että esittääkö hän mulle kysymyksen vai onko hänen kommentti statement. Tästä päästiin yli kun tein päätöksen mitä aletaan myymään, Christopher muistelee.

-Myöhemmin Niklas tuli juttelemaan ja sanoi että ei hän pahalla mua haastanut ja taisi lisätä sanan ”sori” sinne sekaan. Aamulla sitten haastattelussa multa kysyttiin että voiko mun ja Niklaksen välit olla enää koskaan kunnossa? Vastasin että ei meillä mitään riitaa ollut, vaan kommunikaatio sakkasi ja siitä päästiin yli, Christopher sanoo.

 

Seuraavalla diilikaudella ripeämmin, isommalla riskillä ja suuremmalla suulla

Christopher itseasiassa kysyi tuotannolta, voiko hän hakea uudelleen Diiliin.

-Jos haluat haastaa itseäsi, ja päästä maailman isoimman peilin eteen näkemään millaista oma tekeminen on, niin kannattaa hakea Diiliin kisaamaan. Siellä oppii muilta paljon itsestä, muiden ammattitaidosta ja siitä millaista on tekeminen silloin kun paine on kovimmillaan ja kiire maksimaalinen. Kokemuksena ikimuistoinen ja opettavainen, Christopher hehkuttaa.

-Jos pääsisin uusiksi mukaan, tekisin ripeämpiä ratkaisuja, ottaisin enemmän tietoisia riskejä ja draamailisin mahdollisimman paljon, Christopher suunnittelee.

-Draama tekee hyvää tv:tä ja uskoisin että sillä pysyy mukana pidempään. Sanoin jo insertissä että lähden sinne omana itsenäni, enkä esittämään mitään. Ja se taktiikka kantoi tällä kertaa tähän saakka, Christopher muistuttaa.

-Diilissä on todella vaikea pitää mitään roolia päällä, koska kiire ja paine on jatkuvasti päällä, niin ei sitä oikein ehdi miettimään mitään rooleja. Mulla meni tunteisiin se, kun näin että ohjelma saa ihmisiä oikeasti pahalle mielelle. Siellä oltiin aidosti rikki esim kun Essi putosi. En osaa enkä tykkää heittää ketään bussin alle, vaikka se on pelin henki ja osa kyllä tällä kaudella sitä teki ja tekee aika huolella, Christopher toteaa.

 

Diili on vain viihdeohjelma

Christopher muistuttaa, että Diili on viihdeohjelma.

-Televisioon päätyy varmasti kärkkäimmät sanomiset ja suurimmat epäonnistumiset. Muutamasta kilpailijasta maalataan televisioon melko erilainen kuva mitä henkilöt ovat todellisuudessa. Vaikka välillä telkkarissa kattila kiehuu yli, ja sanaharkkaakin tulee, niin tehtävien jälkeen illalla jengi oli kyllä ihan kavereita keskenään ja hyvillä mielin. Tai ainakin näin sen itse koin, Christopher miettii.

-Diilissä johtaminen poikkeaa todella paljon tosielämän johtamisesta. Kyseessä on viihdeohjelma, jossa jännitteitä halutaan nähdä tekemällä kärpäsestä härkänen tai laittamalla aikamääreet niin kireiksi että vaikeata tulee olemaan, Christopher toteaa.

-Esimerkiksi Redin tehtävä oli yksi hauskimpia vaikka se oli todella vaativa painetehtävä. Mutta meillä oli todella hyvä tiimi ja fiilis tehdä, ja päätettiin porukalla että kaikki lähtee samaan aikaan nukkuun, vaikka sitä uniaikaa jäisi tunti. Ja niinhän sitä jäi kokonaiset 1h 20min mutta yhdessä rintamassa me se 40h tehtiin sitä tehtävää. Koin että jengi tuki toisiaan koska kaikilla oli halu voittaa, Christopher fiilistelee.

 

Kuva: Christopher Hokkanen

Tuomas Louhela

Yhteiskunnallinen yrittäjä, maailmanparantaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu