Rasistinen Suomi

Rasistinen Rovaniemi
Olen some keskusteluissa törmännyt tämän tästä rasisti syytöksiin ja rasismin olemassa oloon Rovaniemellä. Vihreät teki ilmeisesti jonkin valtuusto aloitteenkin rasismin kitkemiseksi Rovaniemellä. Kysyin eräältä rasismi kirjoittajalta, että missä he sitä rasismia näkevät, johon pitää puuttua. Vastaukseksi tarjottiin komea lista, joka tulee tässä
-Arkinen kanssakäyminen
-Erilaisissa palveluyrityksissä
-Ihmisten kielenkäytössä
-Toisinaan väkivaltana
-Kiusaamisena koulussa
-Koulutus mahdollisuuksien erilaisuutena
-Syrjintänä
-Työhönotossa
yms… en nyt ala kaikkia listaamaan. Tähän kysymykseen vastasi vasemmistoliiton ehdokas ja valtuutettu. Vihreiden edustaja jolta kysyin, käski lukea tämän vasemmistoliittolaisen vastauksen, eli otaksun, että näillä kahdella puolueella on hyvin samanlainen näkemys rasismi asiasta Rovaniemellä.

Kun tuota listaa katsoo ja miettii niin näyttäisi vähän siltä, että lähes kaikki Rovaniemellä on rasistista. Syyttävä sormi näillä kahdella puolueella osoittaa siis Rovaniemeläisiä ihmisiä, siellä asuvia ja ilmeisesti myös yrittäjiä kohti.

Minä en ole pitänyt enkä pidä, Rovaniemeläisiä mitenkään rasistisena kansana vaan oikeastaan päinvastoin. Rovaniemi on hirmu kansainvälinen kaupunki, jossa on monikansallista menoa ja erilaisia kulttuureita verraten moneen muuhun kaupunkiin.

Ratkaisuksi esimerkiksi rakenteelliseen rasismiin on tarjottu positiivista erityiskohtelu mallia. Siinä etniset lähtökohdat olisivat työhönotossa etusijalla. Minusta rakenteellista rasismia ei estetä sillä että tehdään järjestelmä joka suosii jotain ja samaan aikaan syrjii toista. Se kuulostaa lähinnä naurettavalta.

Kun kyseenalaistin tuota mallia sain vastaukseksi sdp, vih ja vas edustajilta että en ymmärrä tuota konseptia oikein ja että uhriudun valkoisena lihaa syövänä hetero miehenä. Siinä lauseessa oli enemmän lokerointia kun ikean huonekaluissa. Eli Nämä edustajat ovat valmiita muuttamaan työhönoton etnisyys peräiseksi. Miltä se kuulostaa?

Rovaniemellä on viimeisten laskujen mukaan Rovaniemellä on 1592 henkilöä jotka ovat maahanmuuttajia eli, 2,4 % väestöstä. Tähän kuuluu kaikki turvapaikanhakijat, duunarit ja ulkomaalaiset yrittäjät.
Pidän Rovaniemeläisiä rasisti vapaina ihmisinä ja naurettavana että rasismia pietetään keppihevosena vaalien alla leimaamalla ihmisiä olettamuksen perusteella rasisteiksi.

Rasismin kitkeminen lähtee asenteista ja kun sitä oikeasti näkee siihen on puututtava. Hyperventilointi asialla on verovarojen tuhlausta.

Tämäkin mielipide kirjoitus sensuroitiin Rovaniemi yleistä keskustelua ryhmässä Vihreän Ehdokkaan toimesta.

Tuomas Koskiniemi
Perussuomalaiset Rovaniemi

+3
TuomasKoskiniemi
Perussuomalaiset Rovaniemi
Ehdolla kuntavaaleissa

Olen 36-vuotias mies Rovaniemeltä. Opiskelen tällä hetkellä lähihoitajaksi redussa. Minulla on vankka kokemus monelta alalta, joista koen olevan hyötyä päätösten teossa ja asioiden eteenpäin viemisessä. Olen työskennellyt teollisuudessa, asiakaspalvelussa ja harrastusteni puitteissa tehnyt vähän journalistista työtäkin. Teollisuudessa olin noin 13 vuotta koneasentajana, asiakaspalvelussa olin taksin puikoissa 4 vuotta, jossa ajoin myös sote puolen ajoja ns. ”matkapalvelu ajoja”. Matkapalvelu asiakkaiden kanssa töitä tehdessäni löysin kehitettävää useastakin aiheesta ja he ovat yksi ryhmä Rovaniemellä, joiden palveluja haluaisin edistää ja parantaa. Taksi työnä antoi minulle hyvän ja kohtuu kattavan käsityksen Rovaniemen asukkaista ja heidän tarpeistaan.
Lähdin ehdolle, koska koen, että Rovaniemi tarvitsee realistista päätöksen tekoa ja järkeviä visioita tulevaisuuteen. Rovaniemi tarvitsee realismia ja realistisia investointeja, kun lähdemme nousemaan koronan jälkeisestä kaamoksesta ja palaamme normaaliin elämään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu