Turistit verolle pantava. Ainakin lapissa.

Rovaniemen kaupungin kassa näyttää heikolta ja jotain tarvis tehdä. Minun mielestä meän ei kannata ensimmäisenä miettiä veron korotuksia ja palveluiden kaventamista. Kun se maitokannu on tyhjä, niin sillon pitää laittaa toinen lypsävä lehmä.

Elikkä vero, joka kohdistuu turistiin ja niitähän meillä riittää. Jos me saisimme yhdeltä turistilta yhteiseen kaupungin kassaan vaikkapa euron yöltä, se tekisi karkeasti arvioiden kassaan miljoonan ja pari euroa olisi jo kaksi miljoonaa vuodessa ja niin edespäin.

Tätä ”veroa” peritään maailmalla 0.50€-9€ yöltä. Se maksetaan yöpymisen päättyessä hotelliin tai majotukseen, jonka hotelli sitten maksaa kunnalle tai valtiolle.

Jos tuota ei veroksi haluta kutsua, nii voishan se olla Amerikan mallin ”resort free maksu” joka peritään ihan samalla lailla ja tulotetaan kunnalle.

Perusteitahan meillä riittää.

Turisti maksaa julkisista palveluista saman verran kuin normi suomalainen veronmaksaja. Esimerkiksi se bussi sinne pajakylään maksaa 3.60€ ja vuokra-autoilla kulutetaan samoja teitä kuin kuka tahansa Rovaniemeläinen. Tässäkin nyt vain pari esimerkkiä. Mie olen sitä mieltä, että 1-9€ euroa yhteiskunta maksua yöltä turistille ei tunnu missään. Tähän piitää tietenki tehdä katto, eli maksimi määrä öistä olisi vaikka 7 yötä ja sen jälkeen sitä ei enää perittäisi.

Mie olen ehottanu tätä jo kaupunginkamreerille ja se aikoi asiaa alkaa selvittämään. Uskon, että olisi jokaisen kuntalaisen etu, että turistilta saataisiin tuommoinen pikkumaksu meän yhteisen hyvän eteen.

(Turistit on verolle pantava)

 

Perussuomalaiset

Tuomas Koskiniemi

TuomasKoskiniemi
Perussuomalaiset Rovaniemi

Lähihoitaja, valtuutettu ja tiktokkaaja Rovaniemeltä.

Tiktok tili. Löytyy myös kotisivun takaa. Paaha seurantaan.
https://www.tiktok.com/@tuomaskoskiniemi?_t=8ZNHrUH5Z2L&_r=1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu