Jari Aarnion oikeusmurha

Jari Aarnio sai 13 vuoden tuomion huumausaineista ja Trevocista.  Nämä tuomiot mahdollisesti sulavat elinkautiseen, minkä hän sai käräjäoikeudessa. Saadakseen Suomessa elinkautisen täytyy tehdä murha, mutta Aarnio tiettävästi ei ole murhannut, palkannut tai yllyttänyt ketään murhaamaan. Kuinka joku voidaan  tuomita murhasta, jos hän ei ole millään tavoin osallinen siihen?

Aarnion murhatuomio oli juridinen taikatemppu ja taitava illuusio. En ota kantaa Aarnion syyllisyyteen; minun ei tarvitse, koska terve järki vastaa edellä esittämääni kysymykseen vain yhdellä tavalla. Otan kantaa tähän korkeiden virkamiesten harrastamaan likaiseen peliin, jossa viilattiin lainsäätäjän muussa tarkoituksessa luomaa lakipykälää jonkinlaiseksi henkilökohtaisten kostojen tikariksi.  Se kertoo jotain sen kollektiivisen vihan laadusta, jonka vallassa tuntuu olevan sisä- ja oikeusministeriön ja KRPn johtavat virkamiehet. Se kertoo jotain myös näiden virkamiesten lakia halveksivasta röyhkeydestä. Kun lakia aletaan tulkita virkamiesten henkilökohtaisten emootioiden ja toiveiden mukaiseksi, ollaan kaukana oikeusvaltion periaatteista saati perustuslain hengen mukaisesta oikeudenkäytöstä.

Jari Aarnion murhatuomio oli oikeusfarssi. Sitä ei olisi pitänyt tapahtua. Sillä eivät shown alkuunpanijatkaan tule voittamaan mitään, päinvastoin. Tämä teatterioikeudenkäynti ainoastaan herätti aiheellisen epäilyn: oliko Jari Aarnion saama huumetuomio myös samaa sarjaa oleva näytös?

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu