Mauri Peltokangas ja harhaanjohtava mainonta

Peltokangas kuvaa … häiritsevällä … tarkkuudella asioita. Tämänlaisen miettimiseen on varmasti annettu aikaa ja nähty vaivaa…

En ole ollut kiinnostunut pridestä aikoihin. Syy on tavallaan helppo. En ole homoseksuaali. Ja asiaan liittyvät tarpeelliseksi näkemäni lakialoitteet ovat jo laissa. Ja niin edespäin. En olisi edes tiennyt Pride -viikkojen olemassaolosta jos kulkue ei olisi herättänyt vastustusta. Aina kun laillista kokoontumista vastustetaan kovasti, se herättää hieman kiinnostusta.

Mutta osa sitten on jo ihan suoraa markkinointia. Mauri Peltokangas kuvasi Pridekulkueen toimintaa twiitissään. Kuvaus oli tarkka. Hyvin tarkka. Häiritsevänkin tarkka. Tai siis tarkka siinä mielessä että siinä oli aika paljon yksityiskohtia. Ei tarkka sillä tavalla, että se kuvaisi oikeaa kulkuetta kovinkaan hyvin. Jostain syystä hyvin moni perussuomalainen kuvaa Prideä tavalla joka tuo minulle mieleen että mitä he oikein luulevat priden olevan – Sebastian Tynkkysen pakkoruotsinvastustuskampanjan?

Pride -kulkueen kuvaaminen toi mieleen sen, että siellä tapahtuisi runsaasti ja julkisesti sellaisia asioita, joita olemme tottuneet näkemään neljän seinän sisällä (kun olemme tekemässä ”tutkimusta” internetissä haastattelujen takia) ja Juho Eerolan julkisissa musiikkivideoissa (jotka ovat muuten hämmentävän usein sama kuin se ensimmäinen).

Koska minulla oli vähän aikaa sitten syöpäepäily – yhteiskunnan ja oman itseni tappioksi diagnoosi oli negatiivinen, siis huono, minulla ei siis ole syöpää –  olen ollut kannustunut löytämään elämästä hauskoja asioita. Siispä innostuin tietysti näistä kuvauksista. Tai siis oikeastaan mainoksista. (Jos perussuomalainen poliittisen korrektiuden vastustajakin pitää toimintaa syntinä niin se on parempi kuin K18 -leima pelissä silloin kun olin lapsi. Kysymys on siis mainoksesta.) Elämäntapani on kuitenkin ollut sen verran siveä, että olen pahimmillaan voinut rakentaa itselleni puoli-epäsotilaallista kotipartiointia jossain verkkariuniformussa. (Tälläistä voisi nimetä vaikka Barbarians of Onaniksi.)

Luonnollisesti kun toiveet on viritetty korkealle, sitä ei voi oikeastaan tehdä mitään muuta kuin pettyä. Pride on joka ikinen vuosi ollut hyvin laimea. Mikä näkyy jos katsoo niistä kuvattuja videoita. Jos paikan tunnistaa Helsingiksi ja kulkueen Prideksi, niin tietää että se koostuu ihmisistä joilla on vaatteet – usein värikkäät – päällä. Melkein räväköintä on se, että joku on viitsinyt värjätä hiuksensa.

Ne kuuluisat ympäri nettiä kiertävät ”koira”kuvatkin ovat vaan olkiukko joita ei ole edes kuvattu Suomen Pridessä. Temppu on mainoskuvana yhtä rehellinen kuin jos ottaisi kuvankaappauksia eroottisilta nettisivustoilta ja selittäisi että kuvassa on perussuomalaisia. (Olettaen tietenkin, että kuviin ei päädy jo aiemmin mainitsemaani Tynkkys-Eerolamateriaalia. Nämä paikat eivät ole aina kovin tarkkoja tekijänoikeuksista ja muista sivistyneiden ihmisten arvostamista asioista.) Temppu on tilaisuuskuvauksena yhtä rehellinen kuin monien laihdutusvalmisteen ennen-jälkeen -kuvat. (Joissa hiukset lyhenevät ja ihminen nuorentuukin 10 vuotta ja farkkujen kulumatkin katoavat.)

Joskus ihmettelenkin miksi Prideen saa joskus palautetta jossa kysytään että miksi Prideläiset pervoilevat sen sijaan, että näyttäisivät tavallisen ihmisen elämää. Itse taas olen, näissä tilaisuuksissa paikalla käyneenäkin, lähinnä huomannut että ne ovat lähinnä sitä tavallisen ihmisyyden korostamista. Mikä on tietenkin sääli koska ne voisivat olla hyvät bileet. Mutta minulla on oikeasti hurjempaa menoa jopa kotona yksin. Olisin odottanut että meno olisi sellaista että suhde seksuaalisiin tekoihin olisi luonteeltaan sellaista jota löytäisi Jukka Hankamäen finlandiaehdokkuuteen asettamansa ulkaan teoksensa kohdista jotka käsittelevät vaikeastimääriteltävää suostumusta.

Tein tämän jutun vain kertoakseni että olen pettynyt. Väärä ja epätosi markkinointi loi minulle aivan harhaisia oletuksia ja minulla meni matkalippuihin rahaa ja elämästäni aikaa siihen että minun ympärilläni ei tapahtunut pervoilua. Olisin voinut käyttää tämän ajan paremmin vierailemalla vaikka saattokodissa. Sielläkin olisi todennäköisesti ollut hurjempaa.

Joku voisi luulla että Peltokangas puhuu asioista joita ei tunne ja se liittäisi hänet tiettyyn jatkumoon. Jatkumoon johon kuuluu niin kuplautuneita ihmisiä, että heillä on näkemyksiä vastapuolen tekemisistä ja mielipiteistä, jotka ovat sellaisia että ainut tapa ylläpitää niitä on olla koskaan katsomatta oikeasti ajatuksella ja analyyttisesti että mitä ne erimieliset sanovat ja tekevät. (Ja voi olla että ajatus ja analyyttisyyskin ovat tarpeetonta vaivaa, pelkkä altistuminen paljastaisi takana olevan ilmiselvän asiavirheen.)

Minä en tietenkään luule näin. Jokainen Perussuomalainen puhuu aina niin vaihtoehtoista totuutta kuin osaa. Siksi olenkin pettynyt harhaanjohtavaan markkinointiin. En ehdottomasti myöskään valita että Perussuomalaiset tekevät jotain mitä homot eivät tee Pride -kulkueessa. Valitan pettymystä. Elän kulttuurissa jossa jopa Päivi Räsäsen mielikuvissa Pride -viikko liittyy alastomiin tyyppeihin. Pidän tätä harhaanjohtavana markkinointina. Haluan rahat takaisin!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu