Närkästys lapuan pikkusinimustista on turhaa vouhotusta!

Lapuanliikkeen väreissä kulkeminen on ilmiö. Siitä pelästyminen on tarpeetonta ja turhaa vouhotusta. Lapuanliikkeen väkivaltahistoria on täysin viaton pikkuasia, jolla ei ole mitään merkitystä. Lapuanliikkeen kaikki piirteet ovat parempaa väkivaltaa joka on ihanasti annettu anteeksi niin, että lapuanliikkeen värejen kantamisesta ei saa tai voi syntyä asiallisia vivahteita samaan malliin, kuin suunnilleen samoilta ajoilta peräisin olevista natsiväreistä.

Ymmärrän, että lapuanliikkeen käsittely missään muodossa saattaa olla ns. sohaisu muurahaispesään. Tunnetusti historiallisesta painolastista ja siihen liittyvistä haavoista siivotun liikkeen tunnistaa siitä, että liikkeen värejä maltillisesti kantava maltillinen ihminen osaa yhdistää värien käyttämisen mellakointiin. (Toki lapuanliikkeen historia tuntien mellakoinnin kohdalla kiinnostavaa on kiinnittää huomiota siihen, ketkä ovat tässä yhteydessä olleet tavallisesti mellakoijia ja ketkä mellakoijia.)

Mutta sellainen saattaa olla tarpeellista kun lapuanliikkeestä puhutaan. Koska se opettaa maltillisesta rauhallisesta liikkeestä jota voidaan yhdistää puheissa korkeintaan körttipukeutumiseen. Tämänlainen sohiminen voi olla myös teologisesti tärkeää, koska jos muurahaispesästä löytyy jotain tai joku, niin ymmärretään lapuanliikkeen syvää teologiaa. Jos esimerkiksi Onni Happosen kerrotaan aivan yleisesti vaan menneen neuvostoliittoon, niin se kertoo siitä että lapuanliikkeen teologisten oppien mukaan neuvostoliitto sijainnee tuonpuoleisessa.

Lapuanliikkeen värit ovat symbolisesti sitä, että ”Etelä-Pohjanmaalla on eletty läpi maakunnan historia, sen vaikeat kohdat on käsitelty ja niidenkanssa ollaan sujut.” Erityisen sujuja ovat tietenkin ne ihmiset ja suvut, joilla on ollut omakohtaista osallistumista tai myötämielisyyttä tekoihin. Olemme toki lestadiolaisten kohdalla törmänneet samankaltaiseen ”sujuina olemiseen” jossa tietyt rikkeet ovat sellaisia, että jos ne toi lehdistössä esiin ne olivat kauheaa uskonnonvapauden tallaamista vielä tuossa vuosituhannen vaihteessa. Lausuntojen rehellisyys on luonnollisesti selvää, koska lapuanliikkeen värien on yritetty väittää olevan vaan neutraaleja körttivärejä siitä huolimatta, että Kosolan ”Viimeistä piirtoa myöten” kertoo värien tulevan Mussolinilta.

Joka tapauksessa tässä rehellisyyden sävyssä on tärkeää, että jos jollakulla syntyy negatiivisia tunteita niin tämä on naurettavaa. Se on tietenkin naurettavaa koska asiahan on sellainen, että liikkeen historian kanssa ollaan sujut. Sellaisella tavalla jossa asiasta tunteiden herääminen on vain valittajan uhriutuvaa ja vainoparanoidista hulluutta joka herättää lähinnä ajatuksia näiden valittajien hoitoonsaamisesta. Koska aidosti käsitelty historiallinen haava joka on käsitelty näyttää nimenomaan tältä. Toki käsittelyssä on sellaisia kulmia että jopa lapuanliikkeen värejä puolustava selittää sovun tarkoittavan ennen kaikkea ”Lapualla vallitsee kokemukseni mukaan myös aivan hyväksyttävä ymmärtämys niitä suomalaisia kohtaan, jotka Neuvostoliiton miehitysuhan alla 1920- ja 1930-luvun taitteessa pelkäsivät ja pyrkivät torjumaan kotimaisten kommunistien valtapyrkimyksiä.” That is not scary at all! Toki tiedän, että moni haluaisi hoitaa 1990 -luvun saatanapanikoinninkin sillä, että mitään henkisiä haavoja ei uskonnollisesta väkivallasta ja hyökkäyksistä voi tulla ja asia on ihan selvä kun vaan sisäistää sen, että on ihan luontevaa että miten aikuiset ovat ymmärrettävästi olleet huolestuneita olemattomasta ilmiöstä ja tähän liittyvät tempaukset ovat vahinkoylilyöntejä joihin on ymmärrettävä suhtautua ystävällisesti. Ja kaikki muu on haavojen käsittelemättä jättämistä.

Itse toki ymmärrän täysin, että lapuanliikkeen verbaliikka on hyvin tietynlaista. ”Murha ei vanhene koskaan” -sarjasta tuttu Onni Happosen surma on itselleni vähän seurailtu, koska olen joskus kiinnostunut true crime -henkisestä vapaa-ajanvietosta. Ja siellä skenessä tiedetään, että aika helposti tuollaisten asioiden tutkiminen nykyäänkin saattaa johtaa erehtyneeseen ja ehdottomasti väärin ymmärrettyyn viestintään. Vielä nykyäänkin. Toki kun itsekin sain aikaiseksi youtubevideon jossa listasin erilaisia lapuanliikkeen parhaita aikaansaannoksia, video sai asiapohjaista onelineriä joissa oli sävy jonka totaalisti väärintulkitsin vähintään semiaggressiiviseksi. Olisin ehkä toivonut hieman enemmän asiavirheisiin tarttumista kuin sävyä jossa oli oleellisempaa vihjata elämäni arvottomuuteen, siihen miten olen pimeydessä ja imbesili (termi viestijän, itselleni se on tuossa muodossa hieman tuntematon sivistyssana). Mahdollisesti ”kansanpetturikin”. Koska tältä näyttää täysin ei-politisoitunut terminologia johon liittyvät taustat ovat ymmärretyt, käsitellyt ja muutenkin aivan kategorisesti terveet.

Mutta ymmärrän, että lapuanliike koetaan painolastiltaan täysin neutraaliksi ja totaalisen maltilliseksi. Se ei tunnetusti ole edes oikeaa terrorismia koska kohteet olivat kommunisteja ja kaikkea. Mitään tulkintavirheitä ei saa tai voi asiallisesti syntyä sillä lapuanliikkeen värien maltillinen, kirves kädessä kerrottu viesti, on ehdottoman maltillinen. Lapuanliikeen värien ilmaisema viesti on korkeintaan yleisporvarillisen aatemaailman ilmaiseminen. Mitään vikaa ei voi olla heissä, jotka ilmaisevat kotimaanrakkauttaan ja yrittäjähenkisyyttään hakemalla toiminnalleen peilauspintaa poliittisesta väkivaltajärjestöstä joka tappoi useita poliittisia vastustajiaan. Mutta minä en toki pelästy tai pelkää. (Tyyppi ei osaa pitää kirvestä kädessä oikella otteella esimerkiksi. Noob!)

Olenkin vain toiveikkaan positiivinen siitä että menneisyyden täysin teoistaan ja seurauksistaan pesty järjestö voi myydä fanituotteita ja lisätä maailmaan positiivista proaktiivista kommunikaatiota erilaisten maailmankuvien kesken. Erityisessä tilauksessa saattavat olla esimerkiksi yrittäjähenkisen ahkerat proaktiiviset yllätysüberpalvelut, joissa tarjotaan arvottuja elämysmatkoja. Näen jo sieluni silmillä mainoslauseet. ”Koe Suomen rajaseutu presidentillisellä matkalla!”

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu