Tietäjät tietävät mistä suunnasta aamu nousee

Asioita voi tietää, jos osaa. Ja jotkut minun kaltaiseni voivat tietää vaikka en osaakaan. Tietäjät tietävät. Lisäksi ne jotka kaivavat asioita (kuten verta nenästään) löytävät kaikenlaista.

Jos mietit, miten tunnistat Helsinkiläisen lihansyöjän, niin vastaus on että hyvin helposti koska he kertovat sen itse. Toisaalta myös hiljaisuus puhuu. Iltalehden mukaan Liettuan tulijatilanteen uskotaan olevan seurausta Valko-Venäjän hybridisodankäynnistä. Tämän uskomuksen muuttaa hyvin perustelluksi uskomukseksi viimeistään se, että eräs Dosentti ja vastamediat vaikenevat asiasta. Vaikka noin yleisesti näkevät maahanmuuton uhkana, ja tarttuvat innolla jokaiseen täkyyn joka aiheeseen liittyy.

Toki maahanmuuttoon ja hybridivaikuttamiseen liittyvää keskustelua käydään laajemminkin. Ja tässä yhteydessä on kiehtovaa nähdä Tom Packalénin kirjoitusta maahanmuuttajien jengeistä. Olen kiinnostuksella seurannut miten ei-rastistiset jengit ”monietniset jengit” ovat eläneet kielenkäytössä. Samalla on tietenkin vähemmän hauskaa katsella niiden syntymistä ja rakentumista lähietäisyydellä. Hän haluaa ratkaista ongelman erityisillä poliisijoukoulla. Suhtaudun aina hieman varovaisesti poliisiin jota sidotaan tiettyjen etnisten ryhmien tai nimetysti maahanmuuttajien tapaisten ryhmien vastustamiseen. (Siksi katson hieman eri tavalla jos rakennetaan poliisi vastustamaan jengejä kuin poliisi joka seuraa maahanmuuttajajengejä. Jos et ymmärrä millä tavalla konseptit eroavat, suosittelen tutustumaan erilaisiin oikeusvaltiofilosofioihin edes alkeellisesti.) Erityisen kiehtovaa tilanne on tässä tilanteessa tietenkin sen vuoksi, että Packalén on esimerkiksi kannanotoillaan Itä-Ukrainassa alasammutun siviilikoneen kohtaloon osoittanut olevansa vähintään jossain määrin Putinin viestintään uskova.

On kiehtovaa nähdä miten hybridivaikuttaminen vaikuttaa maassamme monisyisesti. Selvästi maahanmuuttajia halutaan tässä yhteydessä estää tulemasta maahan. Ja sitten heitä pitää erikseen omalla poliisijoukolla vahtia maassakin. Ja kun suomen kansalainen ulkomailla tekee rikoksen ja palautetaan maahan niin ei-rastisti sanoo että ”somalit palautetaan suomeen”. Koska näin ilmeisesti toimii sellainen joka ei kiinnitä huomiota rotuun vaan kansalaisuuteen tavalla joka on vain islamkritiikkiä ja islam ei ole rotu. Toki se, että tähän liittyy esimerkiksi vaikeus lukea edes iltalehtitasoisia kirjoituksia otsikkoa pidemmälle voidaan nähdä signaaliksi jossa korostuu se, että takana ei ole järki ja perehtyminen ja tieto, vaan ensireaktio tunteilulla.  Mutta on hybridivaikuttamista muutakin. Airiston Helmi on tietenkin tässä vaiheessa jo klassikko. Ja rakentelivathan tuntemattomat viholliset jotka hyökkäävät lännestä, pohjoisesta, etelästä tai maan ytimestä, muutakin mielenkiintoista infrastruktuuria maahamme, esimerkiksi Kotasaareen.

Mutta ehkä on olemassa oikeasti selvästi tabuaiheinen tilanne joka luo turvattomuuden tunnetta.

Täällä Uudessa-Suomessakin on mielenkiintoisella tavalla haikailtu-peloteltu sisällissodalla. Ainakin Heikki Hyötyniemellä on tähän liittyviä lausuntoja. Maahanmuutto johtaa hänestä sisällissotaan. Mutta hän ei fantasioi tällä. ”Ainoa korjaus enää: ei ”haaveilu” vaan pelko painajaisen toteutumisesta.” Toki vastaavaan materiaaliin on törmännyt myös Sarastuksen sivuilla, otsikolla ”Miten etninen puhdistus toteutetaan?” Siellä kansanmurhasta ei teknisesti haaveilla mutta sitä odotetaan ja pidetään välttämättömänä ja jonain joka on ”pakko tehdä”. (En anna suoraa linkkiä, hakutaitoiset osaavat kyllä tämän tarkistaa.) On kyllä pakko muistuttaa itseään siitä miten Carl Schmitt oli oikeassa puhuessaan poliittisista vihollisista. Ei kansanmurhien takana ole ”vihapuhe” vaan se, että ”ollaan valmiita tekemään kipeitä ratkaisuja jonkun toisen elämällä” ja vaikka kohtalo saattaa harmittaa niin ”tahojen vaan annetaan silti tuhoutua”. Eli myötätunnolla hyvesignaloimalla pestään käsi siitä mitä kaikkea tapahtuu. Toki tästä ei tarvitse yllättyä sillä tottahan toki Schmitt omiensa ajattelun tuntee.

Turvattomuutta luovat myös tuliaseet. Ja ei. Tämä ei ole kehotus kieltää tai rajoittaa laillisia aseita. Sillä näyttää että on jo paljon ihmisiä joille laki on tässä asiassa vain ehdotus. n on tietenkin toimintaa jossa Tulli takavarikoi aseita. Turussa verstas on muuttanut kaasuaseita tuliaseiksi. Joskus ihan nimetyt ja aika tunnetut äärioikeistolaiset jäävät kiinni kun ”kätevinä miehinä” rakentelevat laittomia tuliaseita. Itse sanoisin poliittisen epäkorrektisti, että tietynlaisten ihmisten kiinnostuksessa käsitöitä kohtaan on jotain hieman samaa kuin Petri Gerdin rakkaudessa kemiaan ja kepposteluun.  (Itse olen kiinnostuksella muuten seuraillut julkisista lähteistä saatavia tietoja myydyistä suomikonepistooleista. Sellaisista jotka on deaktivoitu mutta jotka taitava käsityöläinen voi uudelleenaktivoida. Jännittäviä määriä niitäkin kiertää. Vielä jännittävää on tajuta että osa ihmisistä kivasti juttelee darkwebissä siitä miten voi 3D -tulostaa tuliaseita jotka tietenkin voivat kiertää vielä vapaammin. Ennen oli mainos joka sanoi että et varastaisi autoa tai käsilaukkua. Mutta osa ilmeiesti on valmis lataamaan pistoolin.) Lisäksi poliittisesti motivoituneita poliiseja on saatu kiinni toisenlaisesta keppostelusta. Joka liittyy aiheeseen keinotekoisen aasinsillan ”vakoilen niin paljon kun vain pystyn” -lauseen kanssa. Ehkä joku voisi ehdottaa oikein tarkasti ja retorisella pieteetillä nimettyä poliisin erikoisjoukkoa tutkimaan tämänlaisia. Tosin sellainen taitaa jo olla ja sen nimi on SuPo. Supokin tunnustaa että äärioikeiston uhka on kasvanut. Ja on aika ilmiselvää että mukaan liittyy myös kytköksiä hybridivaikuttamiseen ; Onhan hajotetun PVL -järjestön jäsenten ”Partisaani” -lehtikin julkisesti kuvannut miten suomalaiset äärioikeistolaiset ovat käyneet sellaisilla harjoitusleireillä joiden taustavaikuttajana on muuaan maa jota en tässä nimeltä mainitse. Siellä leireillä on opittu kaikenlaisia sotataitoja ja jäljestystä ja Partisaani -lehti on ilmeisesti pitänyt asiaa ”semijulkisena”. Sitä ei erityisesti ainakaan piilotella. (Tähänkään en anna suoria linkkejä mutta osaajat osaavat antamillani tiedoilla löytää.)

Kun olemme saaneet paljon sellaisia juttuja että kansainvälisiä sopimuksia voidaan hybridisodan uhan alla sotaretoriikalla kieltää niin että rajat voidaan vaan laittaa täysin kiinni, niin ihmettelen että koskeeko sama kaikkia muitakin vastaavia sopimuksia. Voidaanko esimerkiksi hybridivaikuttamislompakolla kovasti käyneiltä vaikka ottaa suomen kansalaisuus kokonaan pois? Kyllähän senkin estää ties mikä kansainvälinen sopimus. Mutta ilmeisesti nämä ovat vaan omaa hyväntahtoisuutta ylläpidetty hidasta, eivät este.

Ja ei. Tämä juttu ei tavallaan ole ”maahanmuutosta”. Vaan siitä että hybridivaikuttaminen on laajaa ja se itse asiassa koskettaa monia länsimaissa olevia tärkeitä arvoja ahkerammin kuin eräät katoliset papit…. Liikkumisenvapaus ja humanitääriset oikeudet ovat tässä maahanmuuttokulmassa aika ilmiselviä. Toinen yhtä ilmiselvä on ns. sananvapauskysymys joka koskee tietenkin erilaista V-vetoista propagandatoimintaa. En voi muuta kuin katsoa kohti nousevaa aurinkoa ja toivoa parasta. En ole kovin optimistinen. (Koska minä olisinkaan?)

Tavallaan kysymys on siitä;
1: Mikä on Suomen ja kansakuntamme arvo ja mitä olemme valmiita uhraamaan sen vuoksi.
2: Mikä on Suomen ja kansakuntamme arvo sen jälkeen kun luovumme liikkumisenvapauteen, sananvapauteen ja humanitäärisiin arvoihimme liittyvän perustan.
3: Olemmeko Suomi sen jälkeen kun luovumme noista kovin laajasti.

Tähän ei ole helppoja vastauksia. Ja jos on, niin niitä tarjoavat ihmiset saattavat olla se isoin ongelma itse.

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu