Veli Venäläinen

Ilmoilla on, jälleen, venäläisvihaa. Ilmiö on itselleni hyvin hankala. Kahdella tavalla. Yksi ensimmäisistä työpaikoistani oli Järvenpääläisessä bingossa. Jossa oli mukana sellaisia mummoja joiden viha venäläisiä kohtaan järkytti. Vaikka samalla sainkin varsin yksinkertaiset ja ymmärrettävät selitykset. Jos vaikkapa sinun nuoruudenrakkauden ampuisi jonkun maan edustaja sodassa, niin tuskin sitä kovin helposti antaisi anteeksi tai unohtaisi. Toisaalta, koska suvussani on – itse asiassa sekä äidin, että isän puolelta – evakkoja, olen jossain määrin tietoinen siitä miten ”ryssänuskoisia” pidettiin vähän samana.

Ymmärrän mutta en hyväksy. Minun on tietenkin helppoa ymmärtää kaikkea vihaa.

Nyt on nähty mielenkiintoisia merkittävien poliittisen keskustelunpilaajien romahduksia ja twittertilien poistumisia. (Kyllä, koira koiran tuntee joten olen juuri oikea henkilö tekemään tämän tunnistuksen.) Joissa on sotkettu asioita pahasti. Sodassa vastapuolella ei ole venäläinen vaan putinisti.

Kyllä. Putin on Paha. Vlad Putinin kulmahampaat välkkyvät ja hän ei voi katsoa itseään peilistä. Mutta hän ei tarvitse lupaa ennen kuin ryskää sisään.

Mutta. No. Maassamme olevista venäläisistä moni on täällä ns. Syystä. (Jos mietitte väärinkirjoitustani, niin se on tällä kertaa tahallista.)

Esimerkiksi minun yksi entinen pomoni on lähtöjään venäläinen. Tuli tänne koska Venäjällä on paha olla ja yrittää jos ei ole jo rikas. Kirosi venäjän armeijan aikojaan. Sinne kun päätyy jos ei ole varaa lahjoa. Nyt hän, jota pitäisi pitää vihollisena, on omilla varoillaan hommannut bussin lainaan. Ajaa sillä Unkariin ja tuo sieltä pakolaisia. Ei ole luultavasti turvallisin matka.

Hän lienee oikeammalla puolella kuin venäläisiä vihaavat ”arvokonservatiiviset maahanmuuttokriittiset kansallismieliset” joilla on sellaista uuskieltä että haastavat oikeuteen jos heitä kutsuu heidän oikealla nimellään..  Tai minä.

On kuitenkin olemassa hämmentävä määrä ihmisiä, joista pomoni on rangaistava ja häädettävä hylkiö mutta Putinin työtä vuosia tehnyt MV -lehteä fanitteleva ja Magneettimedian uutisia jakava putinisti on mallikansalainen jota pitää kuunnella ja arvostaa tämän hyvesignalointia netissä. En tiedä miksi minulla tulisi olla heistä jotain arvostavaa ja kuuntelevaa sanottavaa. Silmissäni he ovat joko fiksuja ja rahalla voideltuja rasvattuja jämiä. (Vrt. eräiden vaihtoehtouskontojen ”voideltu jäännös”.) Tai sitten ns. полезный идиот

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu