Korona lienee sana jonka taakse voi siirtää kaiken osaamattomuuden

Tämä paljon julkisuudessa ollut mätäpaise Business Finland on kepulaisen sisäpiirin luomus, kun Tekes ja Finnpro yhdistettiin.

Juha Sipilä, Olli Rehn, Mika Lintilä sekä kepulaiset kummisedät Aho-Ollila akselilta näkivät tilaisuutensa tulleen. Valtion massi avoinna 600 konsulttia tehtailemaan hakemuksia enimmäkseen mielikuvitusmaailman tuotteisiin.

En näe mitään tarvetta tällaiselle organisaatiolle.

Meillä pankit ovat valmiina hoitamaan saman tehtävän, jos heille toimeksianto annetaan. Konttorit saavat saranaovilleen käyttöä. Peruspankkitoiminnan siirryttyä verkkoon niillä on käytössään rahoitustoiminnan ykköstyökalut ja osaajat.

Lintilän kaltaiset hevosmiehet puuhastelevat aina hyväveliverkostojen ylläpitämisen ja rakentamisen hyväksi.

Siksi ja vain siksi konsulttirypäs entisiä poliitikkoja ja heidän lähipiiriään voi saada tällaisen sotkun aikaan.

Korona-ajan toinen tai kolmas jne ihmetyksen aiheeni ovat nämä asiantuntijat etenkin koulujen kahden viikon oppimäärän osalta.

Minä en vain voi ymmärtää, että viisaat ihmiset keskustelevat siitä että pitäisikö kouluja avata kahdeksi viikoksi. Siis haloo. Kysykää niiltä opettajilta, jos ette tiedä onko siinä mitään järkeä, että otetaan tällainen riski taudin kannalta, ja toisaalta onko onko kahden viikon koulaisen vierihoidolla oppimisen kannalta yhtään mitään merkitystä.

Sen verran opettaja olen, että en todellakaan avaisi kouluja kahdeksi viikoksi. Ei ole mitään oppimisen perustetta asialle mutta terveydellinen riski on ilmeinen. Kukaan ei tavoita opiskelullaan ketään eikä mitään kahden viikon opettajan vieressä seisomisella.

Mitä taas tulee siihen, että tällä ”koeponnistetaan” (viisaiden käyttämä termi) syksyä jollakin tavalla. Mitä ihmettä. Tehdäänkö lapsilla ja opettajilla jotain kokeita vai mistä tässä on kysymys. Ei kai tämä korona liene ammattitaidollinen ongelma vai mistä tässä on kysymys.

Ja sitten kaikkein suurin ihmetykseni aihe, jota etenkin Li Andersson viljelee. On olemassa perheitä, joissa ei arki suju ja siksi pitäisi koulut avata. Taivahan vallat. Ovatko nämä koulut tehty perheiden tueksi heidän ongelmiinsa. Olen kuvitellut että täyttävät opetusvelvollisuutta eivätkä toimi lasten päivähoitokotina ja toisaalta onko vahnempien työssäkäynti tapa väistää lastenhoito velvollisuuttaan.

Jos tätä muutaman viikon kotonaoloa perhe ei kykene hoitamaan, niin miten ihmeessä he ovat pärjänneet kesälomien ajan. Ei käsittääkseni silloinkaan kouluruokaa kotiin tuoda.

Nyt on valitettu siitäkin, että joissakin kunnissa ei koululaisille tuoda lämmintä ruokaa kotiin. Eikö heillä ole kotona hellaa taikka ovatko vanhemmat jo niin tumpeloita, että eivät osaa annettua ruokaa lämmittää, kataa lasiin maitoa taikka vettä ja tehdä leipää.

Olen pikkuhiljaa taipumassa siihen totuuteen, että nämä viisaat ihmiset eivät ole arjessa, tässä normaalissa elämässä lainkaan kiinni.

Lapset tulee hoitaa kotona ei kouluissa eikä työ ole tapa paeta kodin- ja lapsenhoidollista vastuuta.

tuomo

TuomoHirvi

Humaani viulisti, muusikko ja eläköitynyt ikuinen yrittäjä, joka ottaa kantaa kaikkeen olevaiseen ja olemattomaan. Kristitty Suomi on aina puolustamisen ja jokainen ihminen vähintäänkin laulun arvoinen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu