Macronin ehdotuksessa ideaa

Presidentti Macron yrittää korjata virhettä, jonka hän teki vuosi sitten. Uskoi pitkän neuvottelupöydän päässä istuvan Putinin vakuuttelua, ettei Venäjä tule hyökkäämään Ukrainaan. Ranskan oma tiedustelukoneisto piti sodan syttymistä todennäköisenä. Kaluston siirrot Ukrainan rajalle olivat massiivisempia kuin aiemmissa ”zapadeissa”.

Euroopan johtajien olisi syytä ottaa tosissaan Macronin havainto, että läntiseltä Euroopalta puuttuu kyky torjua Venäjän keskipitkän ydinohjukset. Näitähän Kreml on saanut vapaasti kehittää vuodesta 2019 lähtien.

Eurofighter Typhoon ei kykene strategisten ohjusten torjuntatehtäviin. Ei myöskään uusi kuudennen sukupolven häivehävittäjä, josta Isolla-Britannilalla ja Italialla on hankesopimus Japanin kanssa. Siihen pystyvät vain tehokkaat ohjusten torjuntaohjukset.

Elleivät euromaat kykene yhdessä kehittämään tällaista asejärjestelmää, niin kannattaisiko kääntyä Israelin tai USA:n puoleen? Kuulemani mukaan siellä niitä on jopa myynnissä.

TuomoHirvonen1
Turku

Ye-everstiluutnantti (evp), tietokirjailija, free lance-lehtimies.
Julkaisi keväällä kirjan Lännen Etuvartio, jossa tarkastellaan kriittisesti mm. suunniteltuja massiivisia hävittäjähankintoja. Facebook sivulta löytyy otteita kirjasta (linkki alla olevassa logossa).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu