Heitto työllistämisestä

Heitto työllistämisestä
Mistä meille niin tärkeä työn tekeminen on peräisin?  Evolutionisti sanoo, että luonnossa on aina haettu, taisteltu ravinnosta, elintilasta.  Luomiskertomus taas sisältää historiaamme kuuluneen ensin valmiiksi istutetun puutarhan, sen tuotteiden keruun ihanteellisessa ilmastossa.  Kantavanhemmat saivat aikaan muutoksen, astuimme maistamaan, mitä on kokea karua elämää, otsa hiessä tekemään työtä, kasvattamaan jälkikasvua.
Sukututkija törmää perheisiin, joissa oli yli kymmenenkin lasta, joista useat kuolivat pieninä, raivattiin peltoa, kasvatettiin karjaa, rakennettiin asuntoja,  kaikille löytyi työtä.  Jokainen teki jotakin, kykyjensä mukaan, oli hyödyksi.
Tästä on kysymys myös 2022.  Perhe on edelleen yhteiskuntamme perusta. Kun perhe voi hyvin, silloin yhteiskunta on terve. Kyllä se on työtä, kun isä vastaa perheestään tai äiti puurtaa kotitöissä ja molemmat kehittävät itseään kasvattajina, luovat kotiin kasvulle, työnteolle myönteisen ilmapiirin. Kun joku itsetuhoinen nuori saa 1300 €/kk eikä tee mitään, niin hälytyskello liiallisesta avokätisyydestä alkaa soida.  Kovin keinotekoista on korostaa 75 % verotettavaa työllisyysastetta, onnellisuuden takaajana.  Eläkeläisten vapaaehtoistyö, ikäihmisten puhelinsoitot, kaikenlainen naapuriapu on työtä, palvelua, joka tekee meistä tasapainoisempia ja onnellisempia.
0
TuomoIsokangas
Perussuomalaiset Nokia

Psykiatrinen sairaanhoitaja, kaupunginvaltuutettu Nokialla, käräjäoikeuden lautamies. Harrastukset kalastus, metsästys, koirat sekä uinti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu