Kevennetään, ei rasiteta

Yhteiskunnan, siis toistemme kuormittamista, voi itse kukin vähentää monin tavoin.  On edistytty, mutta myös taannuttu.  Ei ole muistitietoa, että palkatun hoitajan olisi pitänyt aiemmin nuoria vieressä valvoa ja kehoittaa nielaisemaan ruokansa. Tätä seurantaa on jo päivittäin ja paljon – ja se nielee aikaa, varojamme.  Avuttomuus hoitaa omia rutiineja: oikeaa pukeutumista, kotiläksyjä, opiskelua, liikkumista, omaa terveydenhoitoa, raha-asioita, yhteydenpitoa toisiin, kuluttaa, lisää riippuvuutta, turvautumista yhteiskunnan apuun, ja se maksaa.  Ei ole ilo pistää suoneen vitamiineja, kun jonkun keho huutaa: auta minua, en ole saanut niitä.
Ongelman, minkä tahansa, varhainen tunnistaminen ja korjaaminen on viisautta.  Kaikilla ei ole itsellään tajua, voimia olla omavarainen, joten lähipiirin velvollisuus on seurata, pitää yhteyttä.  Ai, kuinka helppoa se on – tarvitsee vain keskustella, kysyä, mitä sinulle kuuluu?  Kyllä meistä ollaan kiinnostuneita, ainakin joku on.
TuomoIsokangas
Perussuomalaiset Nokia

Avioliitossa. Kolmen lapsen isä. Kaupunginvaltuutettu, lautamies, kutsuntalautakunnan jäsen. Vapaa-ajalla harrastuksia Suomen kauniissa luonnossa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu