Kolmas sektori kunniaan

Kolmas sektori kunniaan

Yllätys, että vapaaehtoisponnistelut ovat juuri pandemiamme aikana vahvasti astuneet esiin paikkaamaan julkisen sektorin ylikuormittumisen ahdinkoa.  Läpi puoluekantojen on kannettu huolta, mistä rahat lisääntyvien yhteikunnallisten  projektien toteuttamiseen. Kun rahat eivät riitä, niin ei ole ihme, että kuntien, alueiden ja valtion tulee panna suu säkkiä myöten.
Mutta, kas kummaa, jo toimivat humanitaariset järjestöt, hengelliset liikkeet ovat havainneet vapaaehtoisten lahjoitusten, palkattoman avunantotyön kasvaneen merkittävästi. Anteliaisuutta on löytynyt kaikkeen, eräskin yhteisö – julkisuus ei tällä saralla ole tavoiteltavaa – on pystynyt 150 maassa epidemian aikana toteuttamaan 1500 hanketta.  On annettu ruokaa, happea, lääkkeitä, rokotteita heille, joilla ei ole. YK laskee maailmassa olevan 82 miljoonaa pakolaista.  Palkattomia on hakeutunut Euroopan vastaanottokeskuksiinkin. Kaikenlaisen kehuskelun sijaan, kuinka kukin maa on kansantuotteestaan antanut, tilalle tulee kokemuksia kiitollisuudesta, mielekkäästä palvelemisesta, elämän tarkoituksellisuudesta, iloisuudesta – Tämä kaikki olkoon haasteena niille, jotka tuskailevat tekemisen puutteesta, tai tuijottavat vain yhteiskunnan verotuksella keräämiin, julkisten varojen kaikkivoipaisuuteen.
+1
TuomoIsokangas
Perussuomalaiset Nokia

Psykiatrinen sairaanhoitaja, kaupunginvaltuutettu Nokialla, käräjäoikeuden lautamies. Harrastukset kalastus, metsästys, koirat sekä uinti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu