Olkoon sanamme suolalla höystettyä

Olkoon sanamme suolalla höystettyä

Hei, menikö tuo jakeluun?  Sinä on iso viisaus kaikille, jotka pähkäilevät, milloin puhe on asiaa, milloin vihapuhetta.  Päivi Räsänen lainasi Paavalia, kun puolusti kantaansa seksuaalisten vähemmistöjen kysymyksessä.  Maahanmuuttokriitikot ovat ottaneet esille kokemuksia eri maista ja saannet sakkojakin.  Mitä he ovat tehneet väärin –  joidenkin tahojen mielestä?
Historia opettaa, jos osaa tai haluaa sitä lukea.  Otan yhden esimerkin Paavalin ajan vuosilta, jolloin hän kulki juutalais-roomalaisen sivistyksen maissa kertomassa uudesta uskonnollisesta liikkeestä, nasaretilaisista, siis kristityistä. Kirje kolossalaisille 4 jakeet 4-6  ”kunpa voisin tehdä sitä tunnetuksi ja puhua niin kuin minun pitäisi…puhukaa aina ystävällisesti, kuitenkin sananne suolalla höystäen. Teidän on tiedettävä, miten kullekin vastata.”
Sananvapauden maassa saa toki avata suunsa, puhua ja kirjoittaa, mutta harkiten, ettei tule heti väärin ymmärretyksi ja leimatuksi vihapuhujaksi – estäen näin jonkin hyvän asian – eli totuuden – leviämistä.
0
TuomoIsokangas
Perussuomalaiset Nokia

Psykiatrinen sairaanhoitaja, kaupunginvaltuutettu Nokialla, käräjäoikeuden lautamies. Harrastukset kalastus, metsästys, koirat sekä uinti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu