On aika jatkaa aikuistumista

On aika jatkaa aikuistumista

Oli ilo kuulla useimpien nuorten ihailevan eniten äitiään tai vanhempiaan. Enemmistölle  perhe näyttää edelleen luovan kasvamiselle ihanteellisen paikan. Sekin on menneyt eteenpäin, että perheissä keskustellaan.  Toivoisin myös että yhdessä luetaan,  katsotaan ja opitaan.

Eräs hengenmies sanoi, ettei ole vielä nähnyt yhtään täydellistä ihmistä, mitta on asetettu tosi korkealle.  Spontaanisti hapuillaan, johonkin ylevään, ehkä kuninkaallisiinkin, ja usein petytään.  Suomalaisia pidetään huonoina keskustelijoina uskonnosta – aihe pidetään loppuun käsiteltynä, ratkaistuna, anti pidetään saatuna – armosta ollaan mitä ollaan ja tullaan joksikin, jos tullaan.

Mielenkiintoiseksi kysymyksen asettaa Vapahtajamme itse lausuma -,olkaa  te täydellisiä, niin kuin Isä ja minä – millaisia miehiä, sellaisia kuin minä olen, jne.  Missä ihmeen liikkeessä tätä puolta korostetaan?   Missä opinahjossa polku siihen osoitetaan?

Kukapa ei iloitsisi todellisesta edistyksestä, oikeasta aikuistumisesta. Idean isä itse tapettiin mitä julmimmin, ja hänen liikettään, alkuseurakuntaa, sen ajan mediassa sanottiin ”nasaretilaiseksi lahkoksi.”   Kuinka tuttua. Ei media, yleinen mielipide, aihetta rakasta.  Toisaalta, tuo tekee asian mielenkiintoiseksi,  aarteenetsinnäksi.   Missä se nasaretilainen lahko on tänään?  Aika on kypsymässä siihen, että oikea uskonto alkaa kiinnostamaan, koska asioista perillä ollut avaruustutkijakin kertoo, kuinka alkuräjäjädyksen sijaan pohdinnan alla on nykyisin ainakin sata uutta teoriaa.  Ei totuus ole muuttunut viisasteluistamme huolimatta miksikään.  

0
TuomoIsokangas
Perussuomalaiset Nokia

Psykiatrinen sairaanhoitaja, kaupunginvaltuutettu Nokialla, käräjäoikeuden lautamies. Harrastukset kalastus, metsästys, koirat sekä uinti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu