Ruokaturvamalleja on

Epävarma maailmantilanne on nyt kohdattu monin tavoin.  Kannattavuusongelma maataloudessa on yksi yhteinen huolenaiheemme.  Vielä kotimaista ruokaa löytyy kaupoista, mutta ellei?
Luin huoltovarmuudesta ratkaisun, joka perustui vapaaehtosuuteen.  310 perhettä Laien maatilalla Havaijilla viljelee satoa elannokseen.  Yhteisö on hankkinut, vuokrannut, tilan, jossa kullakin on oma viljelyala, muutama aari, jossa kasvattavat bataattia, taroa, tapiokaa ja muita saaren kasveja, kaikki perheen voimin ja talkootyöllä.  Pelkkä yhteistyö tuottaa niin satoa kuin yhteenkuulumisen tunnetta, tekemistä koko perheelle.
Kohta on kevät-kesä kylvöjen aika.  Itse kasvatetut perunat, porkkana, salaatit, sipulit ym maistuvat niin hyviltä tuoreeltaan, ja varautuneet löytävät niitä säilöistä talvellakin.
TuomoIsokangas
Perussuomalaiset Nokia
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Avioliitossa, kaksi lasta ja kolmatta lasta odotellaan syntyväksi. Sairaanhoitaja. Neljäs kausi kaupunginvaltuutettuna. Komas kausi käräjäoikeuden lautamiehenä. Kutsuntalautakunnan jäsen. Ehdolla eduskuntaan Pirkanmaalta 2023. Vapaa-ajalla harrastuksia Suomen kauniissa luonnossa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu