Virheistä voi oppiakin

Virheistä voi oppiakin
Virheiden tekeminen harmittaa, niitä kun sattuu kaikille. Mutta pitkälle on keittynyt hän, joka ne tunnustaa, ja tapansa korjaa. Narsistit, itseriittoiset, valtaa, kunniaa, kuuluisuutta hamuavat yksilöt niin urheilussa, politiikassa, tieteessä, uskonnollisissa yhteisöissä, ovat tuttu ilmiö. Sellaiset eivät tunnusta toimineensä koskaan väärin, kaikki tekonsa he selittelevät, aina vika on muissa. Varokaamme tällaista enemmän kuin tappavaa tautia.
Järjestötoimintaan, kuntademokratiaan on viisasta etsiä tolkunmiehiä ja -naisia, jotka sopeutuvat yhteistyöhön, kuuntelevat parhaita asiantuntijoita, jos ei faktoja ole, niin asiat on hyvä jättää hautumaan. Eräs toimihenkilö kertoi, mielestään alan hyvin tuntevana sukututkijana, että yhdistyksen myöntämiä varoja piti sijoitaa tiettyjen, filmattujen asiakirjojen hankintaan. Toinen tehtävään kutsuttu, ”tolkun mies”, ilman sen suurempia perustelua, ei pitänyt ajatusta hyvänä.  Asia jätettiin sopuisasti siihen. Pian selvisi, että Valtionarkisto oli juuri luovuttamassa halutut filmit tutkijoiden käyttöön. Tolkunmiehen mututuntumaa kannatti kuunnella.
+1
TuomoIsokangas
Perussuomalaiset Nokia

Psykiatrinen sairaanhoitaja, kaupunginvaltuutettu Nokialla, käräjäoikeuden lautamies. Harrastukset kalastus, metsästys, koirat sekä uinti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu