Yhteistyöllä maailmaa parannetaan

Yhteistyöllä maailmaa parannetaan
Me kaikki kuulumme myös ns kolmanteen sektoriin, vapaaehtoistyön piiriin monella tavalla, ja tuolla sektorilla on merkittävä tehtävä maailmanlaajuisestikin.  Palkkatyö tuottaa verotuloja ja niillä rahoitetaan erilaisia palveluja, mutta eihän terveenä pysynyt eläkeläinenkään ole toimeton – jopa yli 80 v kykenee kasvattamaan yhteistä hyvinvoinnin kakkua palvelemalla perhepiirissä, lähiyhteisössä ja jossakin vapaaehtoisliikkeissä.  On kierrätystä, vanhustukea, sosiaalista kulttuuritoimintaa.
Eläkkeellä oleva suurlähettiläs Matti Kääriäinen esitteli asiantuntemusta, kuinka  voidaan vähentää köyhyys- ja pakolaisongelmaa.
Otan esimerkin kirkkojen panostuksesta humanitaaarisiin hankkeisiin.  Luin raportin, Sharin Eubank LDS Charities johtajan julkaisun, jonka mukaan ko järjestö oli vuoden aikana mukana 2885 hankkeessa 141 maassa, yhteistyössä 1900 humanitäärisen järjestön kanssa, itse antaen 2,2 miljardia dollarin määrän apua 1985 lähtien.  Kohteet ovat mielenkiintoisia: palveluun näkövammaisille, vastasyntyneiden hoitoon, puhtaaseen veteen ja viemäröintiin, rokotuksiin, pyörätuoliin ja rollaattoreihin, ihmisten auttamiseen omavaraisuuteen, ruoan tuottamiseen, välittömään ja pitkäaikaiseen pakolaisapuun ja kodittomuuteen.
Tekemistä riittä kaikille. Suosittelen lämpimästi valitsemaan jonkin toiminnan, joka oikeasti auttaa avunsaannin kohdetta ja avun antajaa. Tässä on viesti poliitikoille ja jokaiselle ja kansalaiselle.
0
TuomoIsokangas
Perussuomalaiset Nokia

Psykiatrinen sairaanhoitaja, kaupunginvaltuutettu Nokialla, käräjäoikeuden lautamies. Harrastukset kalastus, metsästys, koirat sekä uinti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu