Aprillia ympäri vuoden: Vihreät kieltävät autoilun ja lakkauttavat Suomen teollisuuden

Aprillipäivä on peruttu, koska valeuutisia tulvii tuutin täydeltä ympäri vuoden. Tai olisi varmasti peruttu, jos aprillipäivä olisi kaupallinen tuote. Sen arvo on romahtanut.

Ja ei, vihreät eivät ole kieltämässä autoilua tai lakkauttamassa Suomen teollisuutta. Vaikka tällaisen kuvan helposti saakin, jos seuraa vain netin kommenttipalstoja ja huutelua sosiaalisessa mediassa.

Ihmiset tuppaavat ihan tutkitusti uskomaan sellaista sanomaa, joka tukee heidän ennakkoluulojaan. Mediakriittisyyden opettaminen vaikka ihan varhaiskasvatuksesta asti ei auta, mikäli meillä ei ole halua jakaa yhteistä todellisuutta.

Pulushakin pelaaminen voi olla hetkellisesti hauskaa, mutta siinä ei voi voittaa. Päällehuutajia on yksinkertaisesti liikaa. Heitä ei voi voittaa, vaikka lämäyttäisi naamalle arvostetussa vertaisarvioidussa lehdessä julkaistulla kirjallisuuskatsausartikkelilla.

Niin kauan kuin oma vastine erilaisen mielipiteen kertovan ihmisen sanomaan perustuu ainoastaan tunnereaktioon, on peli menetetty. Oma keskustelunaiheensa on sitten se, miten voimme välttää yhteisen todellisuuden jakautumisen ja voiko yhteistä todellisuutta olla olemassakaan.

Kaunis ajatus ihmiskunnan viisastumisesta on haudattu. Internetin piti tuoda koko maailman kollektiivinen tieto kaikkien ulottuville, mutta sen sijaan ihmiset tukkivat suosituimmat kanavat hatusta revityllä huuhaalla. Kun kaikki mielipiteet saavat tilaa, ei faktoilla ole väliä. Kaikki muuttuu yhdeksi isoksi BB-taloksi, jossa tylsät tapaukset äänestetään ulos. Vain sekoilu viihdyttää. Tiedonvälityksen demokratisointi on jalo tavoite, mutta ihmiskunta ei ole siihen vielä kypsä. Olemmeko me koskaan? Toistaiseksi jonkun auktoriteetin olisi ilmeisesti oltava kaikkialla sanomassa, että nyt v*ttu oikeasti.

Noin muuten oikea aprillipäivä on parhaimmillaan silloin, kun kaverit onnistuvat höynäyttämään jollakin lähes uskottavalla ja harmittomalla jutulla, jolle kaikki voivat aidosti nauraa. Jätetään se nauraminen näihin harmittomiin aprillipiloihin, ei siirretä sitä yhteiskunnallisen keskustelun tasolle.

+1
TuomoLiljenbck
Vihreät Lappeenranta
Ehdolla kuntavaaleissa

Olen vihreiden kuntavaaliehdokas Lappeenrannassa. Työskentelen Kaakkois-Suomen vihreiden ja Viite - Tieteen ja teknologian vihreiden toiminnanjohtajana.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu