Poliittinen säätiedotus vappuna 2021

Kun katsoo ikkunasta ulos, niin siellä sataa. Räntää tulee niin kuin sen entisen esterin sieltä, tullut koko kevään.

Mutta valtion virallinen säätiedotus sanoo, että siellä paistaa aurinko.

Sääministerin virallinen tiedonanto täydentää, että kyllä joskus saattaa sataakin, mutta kyse on vain yksittäisistä pisaroista.

Säätieteen laitos julkaisee tilaston, joka tukee ministerin tiedonantoa.

YLE:n A-studiossa asiantuntija, eli oikean sääpoliittisen mielipiteen omaava henkilö, väittää vakavalla naamalla, että sää ei ole aina sitä, miltä se ikkunasta katsottuna näyttää. Kyse on laajemmasta ilmiöstä, joka johtuu eri säätyyppien eriarvoisesta asemasta.

Hesari tekee isot otsikot, miten tilastollisesti eletään poikkeuksellisen aurinkoista aikaa. Sekä neljän sivun henkilökuvan säätyyppien kokemusasiantuntijasta, joka on pahoittanut mielensä ja menettänyt työkykynsä, koska sateesta puhutaan niin paljon.

Oppositio yrittää väittää, että kyllä ihmisten pitää vielä pystyä uskomaan omiin silmiinsä, jos ikkunasta näkyy, että ulkona sataa, niin silloin siellä sataa.

Hallitus tuomitsee opposition mielipiteet populismina ja uhkana demokratialle. Se peräänkuuluttaa vastuullista sääpolitiikkaa ja päättää perustaa sääpoliittisen kolmikantaisen työryhmän miettimään, mikä on suomalaisille sopiva sää.

Pari päivää virallisen tiedotuksen jälkeen säätieteen laitos ilmoittaa, että julkaistu virallinen säätiedotus oli kuitenkin virheellinen, jostakin epämääräisestä syystä oli tapahtunut virhe.

Media ei enää uutisoi tätä. No, ehkä Itä-Keski-Suomen Alueuutiset marginaalissa ja pienellä. YLE ja Hesari ovat hiirenhiljaa. Ja Itä-Keski-Suomen Alueuutisten toimittaja saa potkut.

Säätyyppien välisen oikeudenmukaisuuden nimissä säädetään myös uusi säävero, jonka tuotoilla pyritään edistämään kaikkien säätyyppien tasa-arvoa ja näin pyritään turvaamaan tasa-arvoinen sääolosuhde hyvinvointivaltiossa – oikeasta säästä riippumatta.

70% kansalaisista, eli he ketkä eivät nytkään maksa nettoveroja, pitävät ideaa lisäverosta erinomaisena. Ja mediat tekevät isoja otsikoita kansalaisten ilosta maksaa veroja.

Tasa-arvoa edistämään perustetaan Valtion sääinformaatiokeskus INWEFO, johon palkataan kaikki vielä palkintovirkoja vailla olevat entiset nuorisopolitiikkatoverit.

Valtion virallinen totuus tulee olemaan, että sää on sellainen, kuin mitä INWEFO:n virallinen säätiedotus kertoo sen olevan.

Ihan sama, mitä sieltä ikkunasta näkyy. Pääasia, että kaikilla on sama sää.

PS. Poliittisesti oikean sään ylläpitäminen on helppoa, koska ihmiset uskovat enemmän poliitikkoja ja mediaa, kuin omia silmiään ja järkeään.

 

+1
tuomoluoma
Kokoomus Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Olen helsinkiläinen liike-elämän pitkän linjan ammattilainen. Minulla on ollut tilaisuus olla monessa mukana, kohdata elämää ja sen monimuotoisuutta monelta eri kantilta. Eniten minua kiinnostaa ympäröivän maailman muutos: miten pystymme luopumaan vanhoista tavoistamme ja saavutetuista eduistamme, kun joudumme kohtaamaan aivan uudenlaiset olosuhteet elää ja tehdä töitä. Miten kitkemme pois byrokratian ja epäoikeudenmukaisuuden ja kannustamme ihmisiä yrittämään rakentaa parempi huominen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu