Hajoaako Kirkko?

12.3 piispainkokous teki ”odotetun” mukaisen päätöksen. Raamatun mukainen avioliittokäsitys siirrettiin piispainkokouksessa syrjään ihmisen viettien edeltä. Samansukupuoliset voivat vihkityttää avioliittonsa entistä huolettomampana tulevaisuudessa, mikäli kirkolliskokous piispojen päätöksen hyväksyy.

Tulevaisuudessa pienissä seurakunnissa samansukupuoliset voivat vaatia kirkollista vihkimistä kirkkoherralta, vaikka se olisi hänen moraalinsa vastaista. Kieltäytyessä vihkimisestä papista voidaan kannella tuomiokapituliin tai hänet voidaan haastaa jopa käräjäoikeuteen tasa-arvolakiin vetoamalla.

Henkinen pahoinvointi lisääntyy – Kirkon korkea katto ja leveät seinät joutuvat koetukselle

Ev.Lut Kirkko on ollut kuuluisa siitä, että työilmapiiri ei aina ole ollut kovin auvoista. Henkistä pahoinvointia esiintyy monissa seurakunnissa aina keskushallintoa myöten. Kirkon työyhteisöjä tullaankin tulevaisuudessa koettelemaan entistä enemmän.

Heikon esimiesjohtamisen lisäksi työtekijöiden kantoja ruvettanee erittelemään. Se mikä on ja oli monille aikanaan kauhistus on kohta valtavirtaa. Moni joutuu miettimään jatkamistaan ja jaksamistaan.

Kirkolliskokous lyö naulan arkkuun – Hajoaako Kirkko?

Mitä kirkolliskokous päättää? Lopullinen kanta päätetään kirkolliskokouksessa 13-17.5.2024. Taistelu tulee olemaan rajua erilaisten ihmisarvokuvien kesken.
Mikäli konservatiivinen ja raamatun mukaiseen ihmisarvokuvaan uskovat häviävät voi Kirkon hajoaminen olla lähellä.

Perinteisten herätysliikkeiden ratkaisuja odotellessa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu