Hallituslähde: Tuhansille virkamiehille kenkää

Kun tällaisia uutisia lukee tulee tippa monella silmään pelkästä ilosta. Tulee tunne, että Suomella on jopa toivoa paremmasta huomisesta.

On sanomattakin selvää, että julkisen sektorin hallinnon keventämiseen ei pystyisi sosialistivetoinen hallitus. Hallintotyöntekijöiden keventäminen on nykyisille hallituskumppaneille Kokoomukselle ja RKP:lle kivulias tilanne, sillä moni äänestäjä on vaarassa menettää työpaikan.

Hallintoalojen menojen keventäminen 3,58 %:lla on helppo toimenpide. Pelkästään hankintoja trimmaamalla tavoite saadaan saavutettua. Toivottavasti tuleva säästökuuri onkin vasta lähtölaukaus valtionhallinnon modernisoimiseksi.

Yhteistoimintamenettelyt joka kuntaan, niemeen ja notkelmaan

Valtiolla on n. 46 eri virastoa ja 11 ministeriötä sekä maassamme on 72 tutkimuslaitosta, joita valtio tukee kokonaan tai osittain. Kuntia on 309 ja hyvinvointialueita 21 sekä maassamme on kymmeniä tuhansia yhdistyksiä, jotka elävät muiden selkänahasta.

Tämän lisäksi maassamme on satoja kuntien ja valtion omistamia osakeyhtiöitä, joihin on piilotettu julkisen sektorin sisäistä toimintaa, kuten koulujen rakentamista, ateriapalveluita, puhtaanapitoa, vuokra-asuntojen rakentamista, parkkiyhtiöitä, logistiikka toimintaa jne. Toivottavasti luudalla lakaistaan pölyt pois kaikista rakenteista oikein kunnolla.

Kun hallinto kevenee, niin velat vähenevät

Hallituksen tavoitteena on ollut kuntalainsäädännön keventäminen. Kunnat ovat itsenäisiä toimijoita, joten kuntien hallinnon keventäminen on pitkälti kunnanvaltuustojen vastuulla. Hallituksen pitäisi antaa kunnille vahvat suositukset ja kannusteet lähteä keventämään budjettejaan. Valtionosuuksien raju leikkaaminen jo vuodelle 2025 pistäisi vauhtia syksyn tuleviin budjettineuvotteluihin.

Mielenkiinnolla jään odottamaan miten valtiovarainministerin suunnitelmat etenevät.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu