Lakkopommi – Suomea terrorisoidaan
Elinkeinoministeri Rydman syytti ay-liikettä rikollisjärjestöksi. Väite on kova, mutta osin perusteltu. Itse käyttäisin ay-liikkeestä termiä terroristijärjestö.
Määritelmä rikoslaista:
- Aiheuttaa vakavaa pelkoa väestön keskuudessa.
- Pakottaa oikeudettomasti valtion hallitus, viranomainen taikka kansainvälinen järjestö tekemään, sietämään tai tekemättä jättämään jotakin.
- Oikeudettomasti kumota jonkin valtion valtiosääntö tai muuttaa sitä tai horjuttaa vakavasti valtion oikeusjärjestystä taikka aiheuttaa erityisen suurta vahinkoa valtiontaloudelle tai valtion yhteiskunnallisille perusrakenteille.
- Aiheuttaa erityisen suurta vahinkoa kansainvälisen järjestön taloudelle tai sellaisen järjestön muille perusrakenteille.
Kovat piippuun – SAK kuriin
Hallitus teki virheen. Hallituskauden alussa uudet lakkolait olisi pitänyt säätä ja hyväksyttää ensin eduskunnassa ja vasta tämän jälkeen julkaista työelämään, sosiaaliturvaan ja työttömyysturvaan liittyvistä leikkauksista. Nyt on piru merrassa ja periksi ei voida enää antaa.
Seuraavilla ohjeilla ay-liike saadaan ruotuun
- Ammattiliittojen työttömyyskassapalvelut lopetetaan ja toiminta keskitetään esim. työllisyysrahaston vastuulle.
- Ammattiliittojen verovapaus lopetetaan.
- Ammattiyhdistysten jäsenmaksujen verovapaus lopetetaan.
- Ammattiliittojen toiminnasta erotetaan lailla puoluepolitiikka. Vaaliavustuksien jakaminen kielletään.
- Kolmikantaneuvottelut lopetetaan.
Moderni yhteiskunta ei toimi, mikäli yhteiskunnan toiminnan kannalta tärkeitä aloja ei rajata ulos lakko-oikeudesta. Työ on ammatinvalintakysymys. Jos olet lääkäri, palomies, satamatyöntekijä tai tavaraliikennekuljettaja, niin työt kutsuvat, vaikka muut lakkoilevat.
Poliittisten lakkojen kieltäminen on itsestään selvää. Lakkojen rajaaminen ja niiden tarkempi määrittely tuo riihikuivaa rahaa valtion ja yritysten kassaan. Tämä tarkoittaa BKT:n kasvua (arvio 10 -40 milj.€ vuodessa) ja työllisyyden kehittymistä (arvio 400 th. työtuntia vuodessa).
Joo, persut terrorisoivat työväkeä.
Ilmoita asiaton viesti
Ja mikä olikaan vasemmiston kannatus eduskuntavaaleissa?
Ilmoita asiaton viesti
Mitähän ”työtä” Tapio Tuomaala” tekeekään?
Ilmoita asiaton viesti
Hydroll Oy Lapua. Tekee toimituspäälikön virkaan kuuluvia askareita.
Toivotan Tapiolle paljon toimituksia kuluvalle vuodelle.
Ilmoita asiaton viesti
Ko. Tuomaala ei käytä silmälaseja ja piirteet eivät vastaa.
Ilmoita asiaton viesti
Kommentoijan nimen googlailu ei kuulu hyviin tapoihin. Ihmisestä tiedetään se, minkä hän itse kertoo.
Ilmoita asiaton viesti
Ai ei?
Kuka sen sanoo? Myöskään valehtelu ei kuulu hyviin tapoihin.
Ilmoita asiaton viesti
Yleinen internetin keskustelupalstojen etiketti, jota myös netiketiksi kutsutaan.
Ilmoita asiaton viesti
Tämänkin palstan sääntöjen mukaan täällä pitää esiintyä omalla nimellä ja tunnistettavalla kuvalla.
Hyviin tapoihin kuuluu että esiinnytään omalla nimellä ja kuvalla.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä. Sinusta lisäksi tiedämme, että olet perussuomalainen yrittäjä / eläkeläinen Lahdesta, koska olet sen itse kertonut. Muuta me emme tiedä, vaan se on yksityisasiasi.
Ilmoita asiaton viesti
Ketkä me?
Vastaatko kaikkien puolesta?
Minut saa googlata ja on varmasti tehtykin ja usein.
Esiinnyn rehellisesti ja avoimesti eikä minulla ole mitään salattavaa. Toisilla saattaa olla. Googlasin muuten sinut.
Ilmoita asiaton viesti
Tottakai se on mahdollista. Sanoinpahan vaan, että se ei ole hyvien tapojen mukaista.
Ilmoita asiaton viesti
Kuinka niin?
EIkö ole hyvien tapojen mukaista selvittää kenen kanssa keskustelee?
Jos ei ole mitään salattavaa niin miksi ei?
Ja jos on salattavaa tai esiintyy toisena henkilönä niin on vain hyvä että se selviää.
Puheenvuoron ohjeissa sanotaan että täytyy eiintyä omalla nimellä ja tunnistettavalla kuvalla.
Ilmoita asiaton viesti
Kommentointisi alkaa kiertämään kehää.
Kyseessä on siis yleinen käyttäytymisnormisto, ”netiketti”. Ihmisten pitää itse saada määrittää yksityisyytensä rajat, eikä ihminen voi hallita kaikkea sitä, mitä hänen tiedollaan netistä löytyy.
Tämäkin keskustelu alkoi kommentistasi, jossa utelit toisen kommentoijan työpaikkaa. Silloin kyseessä on argumentointivirhe ad hominem – argumentointi henkilö eikä asiaa vastaan.
Sen valvonta, ovatko kommentoijat todellisuudessa keitä he väittävät olevansa, kuuluu palstan ylläpitäjille.
Ilmoita asiaton viesti
Väärin. En udellut työpaikkaa vaan kysyin ”Kuka on?”
Ja siihen on syynsä.
Ilmoita asiaton viesti
Ei kuulu olen samaa mieltä. Myöskään tuollaiset terrosrismiin liittyvät avaukset ei kuulu hyviin tapoihin on sitten puoluekanta mikä tahansa, jos oman yrityksen toiminta on poliisitutkinnassa, erilaisten syiden takia.
Tieto löytyy hieman selailemalla muitakin medioita.
Mikä on sitten totuus? Tunnetun vantaalaispoliitikon ravintolassa paljastui laiminlyöntejä työvoiman käytössä – Tuukka Saimen: Somessa esitetyt väitteet perättömiä | Paikalliset | Vantaan Sanomat 1 -3.3.24
Perussuomalaisten poliitikko Vantaalla sai syytteen työsyrjinnästä – Kaupunki | HS.fi (3.3.24)
Mikä on terrorismin ero.
En viitsisi hyvin paljon kukkoilla jos tiedoista löytyy jotai, en väitä tietoja oikeiksi, olen mediatietojen pohjalla ja perustan tietoni julkiseen tietoon..
Ilmoita asiaton viesti
”…..en väitä tietoja oikeiksi, olen mediatietojen pohjalla ja perustan tietoni julkiseen tietoon..”
Kannattaako ylipäänsä keskustelupalstoilla jaella tietoja jotka eivät ole osoitettavissa oikeiksi/perustelluiksi? Mielestäni tuota ei pitäisi tehdä, saati hyväksyä millään alustalla. Ei siis tälläkään, vaikka toiselta tilanne näyttää valitettavasti. Ei toki kaikkien kirjoittajien kohdalla vaan tietyn ideologian edustajille sallittua. Mistä johtuu epätasa-arvoisuus, sitä voinee kukin pohtia mielessään.
Ilmoita asiaton viesti
Kun henkilö joka itse on tutkinnan alaisena, joista osasta on annettu päätös ( mediatiedon mukaan ) ja osa on kesken ( media tiedon mukaan)
Heittää yksipuolisen kirjoituksen joka koskettaa ainoastaan AY -liikettä.
”Elinkeinoministeri Rydman syytti ay-liikettä rikollisjärjestöksi. Väite on kova, mutta osin perusteltu. Itse käyttäisin ay-liikkeestä termiä terroristijärjestö.”
Tätä voidaan pitää myös henkilöön, henkilöihin kohdistuvana vihapuheena. Silloinhan henkilö olisi Terroristi, joka kuuluu AY liikkeseen, voiko oikeastaan loukata tavallista duunaria syvemmin.
Yhdessäkkään kohtaa Salmen ja kumppanit ei esitä yhtään vaihtoehtoa, esim tukiasioihin, jotka koskevat työnantajaa, EK:ta, tai eri säätiöitä, jotka tukevat poliittisesti eri ryhmittymien takana. Jotka tukevat rahallisesti puolueita ja eri edustajia.
Minusta oltaisiin oikeilla linjoilla kun nuo pakkolait ulotettaisiin koskemaan myös muita osapuolia. Starttirahat Stop, yritystuet Stop, Säätiöt verolle. Aikaisemman PerusSuomalaisten vaatimusten mukaan hallitus, jossa he olivat mukana, huviveneet verolle. Taksilainsäädännön he saivat hajalle.
Sehän ei käy koska kalikka kalahtaa omaan nilkkaan ja itse ja omat järjestöt joutuisi juomaan säästötalkoiden ja katkeraa kalkkia.
Kuten sanoin en ole esittänyt mitään muuta tietoa, kuin mitä medialinkkejen kautta löytyy. En ole kohdistanut henkilöön meneviä muitakaan tietoja, jotka löytyvät eri medioista omina lausuntoina.
Kysymykseesi kannattaako ylipäänsä jakaa tietoa keskustelupalstoilla, se on maku kysymys. Eli kirjoitukseni ei pohjaudu ideologiaan, enkä ole lakkojen kannattaja.
Kun lähtee heittelemään kiviä, pitää aina muistaa että, osa kivistä palautuu kimmokkeina takaisin.
Mikä on motiivi krjoituksille, rakentaa, vai hajoitta. Jokainen itse saa tulkita keskutelun avaajan ja jopa sinun mielipidettä rakentaako tällaiset ulostulot , vai hajoittaako ne jotain pysyvästi.
Minusta järkevin tapa olis rakentaa ja tuoda esiin muitakin näkökanohja kuin EK;n laatima toimenpide ohjelmaa hallitukselle.
Minä en ole asettunut Tuukaan tekemisien puolelle, enkä vastaan. En ole ottanut kantaa mikä on totta, mikä tarua. Luulen että aikoinaan niihin saadaan selvät päätökset. Kirjoittaako media sitten oikeaa vai väärää tietoa.
Ilmoita asiaton viesti
Anteeksi uteliaisuuteni!
Tapion kirjoitukset ja tietojen monipuolisuus vain herättivät huonot tapani.
Ilmoita asiaton viesti
EK on julkisesti esittänyt lakkoilun katastrofaaliset kulut yhteiskunnalle. Ne ovat isommat kuin hallituksen leikkausten teoreettisesti lasketut säästöt. Tästä syystä leikkaukset on peruttava ja täten myös lakot.
Näihin asioihin voidaan palata järkevissä neuvottelumerkeissä.
Ilmoita asiaton viesti
Leikkausten mukaiset säästöt on pakko saada aikaiseksi. Siitä ei päästä yli eikä ympäri.
Ilmoita asiaton viesti
Näin ja sen tekevät suomalaiset tai ulkomaalaiset 💯
Ilmoita asiaton viesti
Nyt EK ole ilmoittaa tulevien lakkojen hinnaksi jo 1 miljardi euroa!
Ilmoita asiaton viesti
”Seuraavilla ohjeilla ay-liike saadaan ruotuun…”
Näihin keinoihin ei tule saamaan tukea suurempien ja kannattavempien yritysten yritysjohtajilta. Aikoinaan pitkään Suomen rikkain yrittäjä oli demari.
Ilmoita asiaton viesti
Ay-liikkeellä on tarkoitus saada aikaan sekasortoa yhteiskunnassa ja sitä kautta ottaa valta itselleen tai siis neuvostoille.
Jos ay-liike olisi suomalaisten asialla niin se olisi kiltisti esittänyt vastaavia menosupistuksia jo vaikkapa viime vaalikaudella. Mutta ei, se vaatii aina vain lisää kustannuksia työntekijälle. Siis työntekijä on se joka aina viime kädessä maksaa kaiken.
Kun maan talous on siinä kunnssa missä se on, lue mihin sosialistit ovat sen ajaneet, niin ay-liikkeen luulisi työväestön etujen nimissä jättävän kaikki lisävaatimukset, myös palkankorotusvaatimukset pois. Ay-liikkeen luulisi ymmärtävän että Suomi-niminen konkurssipesä tarvitsee ehdottmasti sisäistä devalvaatiota. Teollisuus tarvitsee selvitäkseen kustannusten, myös palkkojen alentamista.
Ja niin tule käymään ennemmin tai myöhemmin. Jos emme tee sitä itse niin sen tekevät muut.
Eikä sitä kysytä ay-liikkeelltä.
Ilmoita asiaton viesti
Nämä säästöt ovat tuotava yhteiseen keskustelupöytään. Työelämän heikennykset eivät ole suoranaisia säästöjä.
On puhuttuva konkreettisista säästöistä ja leikkauksista. Yrittäjien verotuksen keventäminen tai pienituloisten verotuksen keventäminen olisi konkreettisia asioita.
Ilmoita asiaton viesti
Miksi?
Maassa on demokraattisen prosessin tuloksena enemmistöhallitus.
Ei ay-liikkeellä voi olla mitään veto-oikeutta hallituksen lakiesityksiin.
Kuten on moneen kertaan tullut esille ja myös ay-liike myöntää että asioista on keskusteltu.
AY-liike haluaa neuvotella ja ”neuvottelu” tarkoittaa heille yhtä kuin että he saneklevat mitä tehdään.
Hallitushan alentaa työn verotusta kaikissa tuloluokissa.
Tämä on sitten jäänyt huomaamatta?
Ilmoita asiaton viesti
”Hallitushan alentaa työn verotusta kaikissa tuloluokissa.
Tämä on sitten jäänyt huomaamatta?”
Hallituksen olisi syytä perua työntekijään kohdistuvat heikennykset ja arvioitava näistä syntyvä säästö työnantajalle ja siirrettävä nämä yrittäjän veronkevennyksiin. Tämä olisi oikeudenmukaista.
Ilmoita asiaton viesti
Tyypillistä. Kun torppaan yhden perusteettoman väitteesi, keksit uusia.
Mitä heikennyksiä työntekijälle kohdistuu?
Ensimmisen sairauspäivän palkka? Koskee vain ehkä 20 %. Mm. Ruotsissa näin on. Kaikilla.
Työttömyyskorvauksen prrastaminen?
Tietoa esim. Tanskan työttömyyspäivärahasta. Tarkempi kuvaus on tanskaksi mutta kyllä kai Ggle kääntää.
https://www.borger.dk/arbejde-dagpenge-ferie/Arbejdsloeshed/Arbejdsloeshedsdagpenge
Ilmoita asiaton viesti
Lakkojen kieltäminen on minun mielestäni heikennys työntekijän oikeuksiin. Seuraavaksi persut haluavat poistaa sairaslomat ja kesälomat kokonaan, vaikka eivät vielä kerro sitä.
Ilmoita asiaton viesti
Salakari esitti salaliittoteorian.
Ilmoita asiaton viesti
Valehtelet.
Mitään lakkoja ei tulla kieltämään.
Ainostaan poliittisten lakkojen kesto rajoitetaan yhteen vuorokauteen.
Etkös sinä asustele siellä Ameriikassa?
Ilmoita asiaton viesti
Asustelen hyvinkin.
Ensimmäisessä vaiheessa rajoitetaan poliittisten lakkojen kestoa ja kunhan laki on saatu voimaan, tulkitaan kaikki lakot ”poliittisiksi”. Tottakai poliittistahan on esim. palkkapolitiiikkaan liittyvät lakot.
Seuraavassa vaiheessa lakkojen kestoa rajoitetaan 24 tunnista tuntiin ja sitten minuuttiin. Minuutin kestävät lakot varmaankin sallitaan myös persuhallituksessa.
Ilmoita asiaton viesti
Tuohan on aivan selvää. Monista eduista on jo nyt sanottu etteivät ne koske ”muualta tulleita”. Esimerkiksi yliopistot ovat jo nyt maksullisia sellaisille jotka tulevat esim. lomamatkalta Ruotsista juuri ennen yliopiston lukukauden alkua. Muualta tuleva joutuu aina maksamaan lukukausimaksut itse.
Persuthan ovat suunnitelleet jo moneen paikkaan eri palveluja muualta tuleville. Me maahanmuuttajat olemme jo nyt eri jonossa terveydenhoidossa, ja pian kai kaupoissakin on eri kassat persuille ja sitten ”niille muille”.
Ilmoita asiaton viesti
Kuinka olet ”eri jonossa terveydenhoidossa” kun kuulemma asustelet siellä Amerikassa”?
Tämähän on aivan luonnollista.
Kuinka siellä onkaan taviksen terveydenhoito järjestetty?
Rahalla saa ja hevosella pääsee. Entä jos ei ole
kumpaakaan?
Ihmeen kiinnostunut olet asioista täällä?
Ilmoita asiaton viesti
En minä USA:sta puhunut, vaan Suomesta. Jos katsot tarkkaan, huomaat ehkä avauksessa puhuttiin Suomen lakoista, eikä minusta.
Tottakai olen synnyinmaastani kiinnostunut. Harmittaako?
Meidän tavisten terveydenhoidossa ei ole mitään valittamista täällä USA:ssa, mutta Suomessahan ollaan poistamassa mm. sairaspäivien korvaukset. Tällainen ei tulisi kuuloonkaan täällä USA:ssa.
Ilmoita asiaton viesti
Vallanhimo voittaa rahanhimon tunetusti.
Ilmoita asiaton viesti
Valtiovarainministeriön ehdotus valtiontalouden kehyspäätökseksi vuosille 2025—2028 puhuu karua kieltään. Siitä ilmenee sen viimeiseltä sivulta, että alijäämää vuosille 2024-2028 on joka vuodelle 10 tai yli 10 miljardia euroa.
Mitä sitten tehdään, jos ulkomaisia lainahanoja käännetään pienemmälle tai menevät lähes kokonaan kiinni tämän järjettömän jatkuvan lakkoilun seurauksena. Mistä otetaan puuttuvat rahat alijäämän paikkaamiseksi tulevina vuosina valtiontalouteen? Ehdotuksia ay-johtajat!
https://vm.fi/documents/10623/307577/Valtiovarainministeri%C3%B6n+ehdotus+valtiontalouden+kehysp%C3%A4%C3%A4t%C3%B6kseksi+vuosille+2025-2028.pdf/6e1485f9-90da-f8c6-76d2-5cab6a59ea11/Valtiovarainministeri%C3%B6n+ehdotus+valtiontalouden+kehysp%C3%A4%C3%A4t%C3%B6kseksi+vuosille+2025-2028.pdf?t=1709197008524
Ilmoita asiaton viesti
Näinpä. Ja varsin pian EU on tulossa tarkkailijan asemasta neuvottelupöytään määrääväksi neuvotteluosapuoleksi kipaten samalla vastuuttoman ay- liikkeen SAK/SDP- sosialisteineen pöydän alle.
Alijäämät ja julkistalous velkaantumisineen on vain pakko hoitaa kestävälle pohjalle. Mitään vaihtoehtoja tähän ei yksinkertausesti ei ole. Eduskuntavaaleissa kansa antoi tähän vahvan parlamentaarisen mandaatin viime keväänä.
Sosialistihallitus Rinne / Marin syvensivät ongelmaa sysimustaan suuntaan lisäten julkisia menoja järjettömine soteineen edelleen v. 2019 – 2023. Tämän vuoden sosialistiperusteisen edellisen hallituksen luomista alijäämistä Soten palkkaharmonisointeineen ei ole vielä julkisuutta, mutta pitkälle yli 10 miljardia euroa se on talouden edelleenkin taantuen yhä syvemmälle poliittisen lakkoilun takia.
Ilmoita asiaton viesti
58 prosenttia hyväksyy lakot eli parlamentaarinen enemmistö kansasta. On sitten tietysti asia erikseen ellei hallitus noteeraa kansan enemmistön mielipidettä. Mitä YLE:n mielipidemittaukseen taas tulee, laitoksen johtaja ja varajohtaja ovat kokoomuksen ja PS:n edustajia. Joten kansa on puhunut? Retorinen kysymys
Ilmoita asiaton viesti
Hallitseeko tätä maata Gallupit?
Eli huuotäänestykset torilla?
Ilmoita asiaton viesti
Kansalaisaktiivisuus on merkki hyvinvoivasta ja sitoutuneesta yhteiskunnasta. Nyt kansalaisaktiivisuutta harjoitetaan lain puitteissa ja kaikkien taiteen sääntöjen mukaisesti. Ei kyse ole huutoäänestyksestä, kuten ei poliittinen vaikuttaminenkaan ole rajattu vaaleihin.
Ilmoita asiaton viesti
Ei tietenkään poliittinen vaikuttaminen ole rajoitettua, ei mihinkään. Eikä pidäkään. Silloin ollaan diktatuurissa.
Mutta ei asioista päätetä demokratiassa Gallupeilla eikä huutoäänestyksillä toreilla.
Diktatuurissa ollaan myös silloin kun parlamentin ulkopuolinen ay-mafia sanelee minkälaisia lakeja maahan saa säätää.
Myös Venäjällä on hallitus ja parlamentti, duuma, joka nimellisesti tekee parlamentin ulkopuolisen eliitin määräämät päätökset.
Kerro missä esiintyi tuo työväestön, johon itsenikin lasken, hätä ja pelko ennen näitä lakkopuheita?
Suomihan on ”tutkitusti”, gallupeilla, maailman onnellisin hyvinvointivaltio.
Ei missään.
Lakot ovat ay-mafian johdon aloitteesta käynnistettyjä. Heidän oman valtansa tukemiseksi.
Ilmoita asiaton viesti
”Joten kansa on puhunut?”
Kansa on puhunut vaaleissa ja sillä mennään aina neljä vuotta kerrallaan. Gallupeilla on vain kuriositeettiarvo, jonka hallitus voi noteerata, jos haluaa.
Ilmoita asiaton viesti
”Moderni yhteiskunta ei toimi, mikäli yhteiskunnan toiminnan kannalta tärkeitä aloja ei rajata ulos lakko-oikeudesta. Työ on ammatinvalintakysymys. Jos olet lääkäri, palomies” … tai SAIRAANHOITAJA?
Mistä luulet sairaanhoitajien joukkoirtisanoutumisten johtuvan, jatkakaa samaa mallia, kohta täällä kuollaan kausiflunssaan tällä menolla…
Ilmoita asiaton viesti
Osaatko kertoa mistä syystä Ruotsin ja Tanskan valtion talous sekä työelämän lainalaisuus on paremmalla tolalla kuin Suomessa? Vihjeenä tuohon kerron, että samassa yhteydessä tulee huomioida se, että kummallakin em. jäsenmaista on oma valuutta ja siten devalvaatiokortti omissa käsissä. Meillähän tuota korttia ei ole ja mistä syystä? Tuohon voi tutustua lähemmin tämän linkin kertoma sanoma ja miltä suunnalta tuo tärkeä sanoma annettiinkaan ja mitä sen käytännössä pitikään merkitä;
https://www.youtube.com/watch?v=Diu6dY6x6sM
Nyt demarit ja ay-kenttä eivät muista ex-pääministeri Paavo Lipposen lupauksia siitä, että kyllä työelämän muutoksia voidaan toteuttaa euron aikana. Ollaanko siis väärän valuutan vallan alla?
Ilmoita asiaton viesti
Työelämälainsäädäntöä on jo muutettu sitten eurovaluuttaan liittymisen, ajattelitko että muutos on itsetarkoitus eikä päämäärä esimerkiksi tasapuolisemman työelämän puolesta. Kyllä neuvottelu on mahdollista, mutta tämä hallitus on jo ilmoittanut, että neuvotella voidaan, mutta sopimukset on jo lyöty lukkoon.
Ilmoita asiaton viesti