Murhatalkoot THL:n tapaan

Tiedottamista  koronan uudesta muunnoksesta sekä sen riskeistä Suomessa luistettiin härskisti ja tietoisesti. Monen osalta peli on jo pelattu ja henki lähtee ennen uutta vuotta. Useissa kodeissa vietetään joulua ja hautajaisia samaan aikaan.

Korona-aalto iski rajusti ja vastuunkantajat ovat THL:ssä. Jo heinäkuussa oli tiedossa, että omikron XBB-alalinja EG 5 muunnos aiheuttaa vakavia riskejä erityisesti riskiryhmissä.

Poliitikkojen hiljaisuus hämmentää. Suomea on ajettu viimeiset kaksikymmentä vuotta kohti rotkoa ja vastuussa olevien viheltely jatkuu samaan malliin. Miksi Media ja oppositio eivät reagoi riittävällä tavalla? Vai onko tehty kassakaappisopimus toimintavoista, jotta entisestään kuivempi valtion kassa ei enää vaarantuisi?

Vantaa käännyttää vanhukset ja sairaat ovelta

Omassa kotikunnassani Vantaalla ensimmäiset vapaat koronarokotusajat ovat saatavilla vasta joulukuun puolessa välissä. Monelle tämä on liian myöhäistä. Vantaalla ei edes riskiryhmään kuuluvia oteta rokotukseen ilman ajanvarausta. Tämä herättää ihmetystä. Huolestuneet kansalaiset käännytetään ovelta ilman pahoitteluja.

Helsinki toimiin toisin ja rokottaa kuntalaisia ilman ajanvarausta.

TOP 3 neuvot – kuinka päästä rokotukseen, vaikka virkamiehet sössivät

  • Jos asut kunnassa, jossa rokotuksia annetaan vaan ajanvarauksen perusteella ja jonot ovat pitkät, niin tee päivämatka Helsinkiin.
  • Kun menet rokotukseen Helsingissä, niin anna henkilötunnus. Rokottajat ja sairaanhoitajat eivät kysele mistä päin tulet, jos et sitä itse rupea kailottamaan. Ota rennosti piikki vastaan.
  • Jos et jaksa lähteä Helsinkiin, niin varaa aika omalta terveysasemalta jonkun ”kiireellisen vaivan” takia. Vastaanotolla pyydä lääkäriä antamaan koronarokotus. Kiireellinen vaivasi kun on tietenkin matkana aikana ihmeellisesti parantunut. 🙂

Toivotaan, että rokotukset saadaan toimimaan mahdollisimman pian, eikä vinkkieni mukaan tarvitse toimia kenenkään.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu