Suomi on matkalla kohti konkurssia – Samaan aikaan puhuvat päät riitelevät Rydmanin henkilökohtaisista vieteistä

Suomen eduskunnassa käydään kansanedustajien arvovallan mukaisia keskusteluja. Sosialistit ja kommunistit ovat huolissaan. Suomella on mahdollisesti liian viriili ministeri, joka vielä heidän kauhukseen on kiinnostunut vastakkaisesta sukupuolesta.

Saman viikon maanantaina valtiovarainministeriö antoi tiedotteen, jossa valtion talouden kokonaiskuva oli apokalyptinen. Julkisen sektorin velka on vuoden lopussa 80 % BKT:stä. VM jätti tiedotteessaan kertomatta, että hallituskauden lopussa julkisen sektorin velka on arviolta 100 % bruttokansantuotteesta. Kreikan kohtalo on ovella.

Julkisen velan hillitsemiseen ei VM:llä ollut esittää ratkaisuja. Suomen ja suomalaisten tulevaisuus on Arkadianmäen ”osaavissa” käsissä.

Talouskasvua ei ole tulossa – Velka ei taitu

Julkisen velan lopullinen break point tapahtui Marinin hallituksen aikana. Tämän ja menneiden hallituksien takia hallituskauden lopussa vuonna 2027 valtion velka on VM:n arvion mukaan lähes 200 miljardia euroa ja koko julkinen velka arviolta 215–230 miljardia euroa. Jotta tulevien vuosien vuosittainen alijäämä noin 10–13 miljardia euroa pystyttäisiin taittamaan, pitäisi budjetteja keventää vastaavalla summalla ja/tai saada jostain ilmiömäistä talouskasvua.

Sellasta talouskasvua ei ole näköpiirissä, jolla saataisiin alijäämä käännettyä ja päästäisiin lyhentämään julkista velkaa. BKT 2023 oli n. 234 mrd. €. Tänä vuonna vähemmän. Tästä voimme kiittää työnantajajärjestöjä.

Nyisestä tasosta 2 % BKT kasvu olisi euroina noin 4,5 miljardia. Veroja ja veroluonteisia maksuja kerätään vuodessa noin 110 miljardia. Näistä vain 65 miljardia sisällytetään valtion budjettiin. 2 prosentin talouskasvu toisi valtion kassaan noin 1,2–1,5 miljardia.

2 % jatkuva talouskasvu on EU maissa harvinaista. 2023 EU:n talouskasvu oli 0,4 %. Tälle vuodelle ennustus povaa 0,9 % kasvua.

Jotta Suomen alijäämä voitaisiin taittaa ja velkaakin päästäisiin lyhentämään, niin talouskasvua edes jonkin näköistä pitäisi tulla vuosikymmeniä.

Jokainen järkevä ihminen tietää, että tämä ei ole mitenkään mahdollista, sillä Suomi on sosialistinen maa.

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu