UPM – palkanmaksu lopetetaan heti

UPM Kymi lopettaa palkanmaksun ja ajaa toimintansa alas. Onko tämä vasta alkusoittoa tulevasta?

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/7078f380-e0ec-48ca-9c92-8ae67072e32d

Suomi on pussinperällä ja vientiteollisuuden menestyminen on ratkaisevaa julkisen talouden ja hyvinvointiyhteiskunnan kannalta. Ammattiliitot ovat tienneet valtansa ja kiristäneet menneiden vuosien aikana työehtosopimukset äärimmilleen. Mittavia korvauksia maksetaan perin vaatimattomistakin töistä kuten paperiteollisuudessa.

Kuinka laajaksi lakot leviävät ja mitä aloja lakkoon liittyy, selviää tulevina viikkoina? Toivon, että hallitus ei anna periksi. Monen länsimaan yhteisestä periaatteesta on hyvä pitää kiinni. ”Terroristien” kanssa ei neuvotella.

Vientiteollisuuden omistama ja AKT vapaa satama on ainoa ratkaisu

Suomen tulevaisuus itsenäisenä valtiona jatkunee vielä vuosikymmeniä. Maantieteellinen asemamme ei ole vaihdettavissa ja sisämarkkinat tuskin kasvavaa niin suureksi, että vientiteollisuuden merkitys vähenisi.
Pidän välttämättömänä, että suuret vientiteollisuuden yritykset ryhtyvät valmistelemaan ja toteuttamaan yksityisen sataman perustamista mitä pikimmin. AKT vapaa satama ja kumipyöräliikenne on ainoa toimiva ratkaisu Suomen talouden pelastukseksi.

Julkinen talous tulee olemaan vuosikymmeniä kuralla. Tulevaisuuden hallitukset joutuvat tekemään paljon rajuimpia toimenpiteitä kuin nykyisen hallituksen kaavailemat leikkaukset.

Uusi Suomi romahti paineen alla

Tänään aamupäivällä kirjoitin lakosta suorin sanankääntein. Kirjoitus oli ilmeisesti liikaa joillekin, koska Uusi Suomi siirsi kirjoitukseni syrjään arkistoon kevyemmille vesille. Aikaisemman kirjoitukseni voit lukea alla olevasta linkistä.

Satamatyöntekijät pelinappuloita– Pelko vallan menetyksestä todellinen syy – Tuukka Saimen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu