Kritiikkisuoja?
Minua on viime päivinä vähän nyppinyt tämä kohumylly, joka pyörii sen asian ympärillä saako hallitusta kritisoida vai ei. Ei sellaista hallitusta ole tainnut ollakaan, joka ei olisi saanut kuraa niskaansa. Nimittely ja pilkkaaminen on tietysti huonoa käytöstä, mutta se kyllä osataan yli puoluerajojen. Milloin kukakin poliitikko tai puolue on kohteena. Ei tässä mitään uutta ole, ja nimittelijä/pilkkaaja nolaa vain itsensä.
Nyt kuitenkin pidetään kauheana sitä, että kehdataan arvostella hallituksen – jossa on monia nuorehkoja naisministereitä – toimintatapoja, ja väitetään kritiikkiä naisvihaksi ja vihakampanjaksi. Pitäisikö tällä nykyisellä hallituksella siis olla kritiikkisuoja sillä perusteella, että kokoonpano on sellainen kuin se on? Ei minusta. Jokainen politiikkaan mukaan lähtevä joutuu varautumaan siihen, että kaikki palaute ei ole positiivista. Sen joutuu myös kestämään. En puhu tässä nyt henkilökohtaisista uhkauksista (en tiedä onko sellaisia ollut) enkä törkeistä nimittelyistä. Ihan vain kritiikistä hallituksen toimia kohtaan.
Get over it!
Ilmoita asiaton viesti
Kunpa noiden sanojen lausuja itse pääsisi yli. Ja ymmärtäisi sen, että hän ei ole arvostelun yläpuolella.
Ilmoita asiaton viesti
Get over it! https://yle.fi/uutiset/3-11842996
Ilmoita asiaton viesti
Get over it on ihan hyvä Eaglesin rokkibiisi, mut tämä taitaa sopia sulle paremmin:
”Take it easy”
https://www.youtube.com/watch?v=LfeNhwnO8hw
Ilmoita asiaton viesti
Eero on tainnut ihastua kuin koulupoika.
Ilmoita asiaton viesti
Oho.
Taidat nyt sekoittaa pahasti herjaamisen, uhkailun , häiriköinnin ja kritiikin.
Ilmoita asiaton viesti
En sekoita. Ja se lukee kyllä tuossa aloitustekstissäkin.
Ilmoita asiaton viesti
Kuka pitää kauheana, että Suomen hallitusta arvostellaan? Nato?
Sinä suljit törkyviestit tämän blogin ulkopuolelle, mutta juuri niistähän on kyse.
Ilmoita asiaton viesti
Eräs blogisti tiivisti asian hyvin:
”Poliitikkoja on aina haukuttu mitä moninaisimmin tavoin. Muistan joskus 1960-luvun lopussa tai 1970-luvun alussa Hymy-lehden julkaisseen lukijoiden lähettämiä haukkumisia, ja mieleeni on jäänyt Johannes Virolaisen ulkonäköön kohdistunut kommentti: ”On se sellainen Vihannes Jorolainen, että yrjö tulee, kun sen kuvan näkee.”
Siihen aikaan ei ollut somea, ja Hymy taisi olla suunnilleen ainoa tuollaisia juttuja julkaissut lehti. Nykyisin jokainen pystyy julkaisemaan vastaavia hengentuotteita, ja niin totisesti tehdään. Poliitikkojen ulkonäön, fyysisten ominaisuuksien, uskonnon, taustan, koulutuksen tai ihan minkä tahansa muun kuin heidän tekojensa tai sanojensa arvostelu on asiatonta. Se ei kerro mitään poliitikosta, mutta sitäkin enemmän sanojasta. Häneltä puuttuu kyky tai halu ymmärtää asioita ja pitää ne erillään ihmisestä.
Nykyisen hallituksen ministereihin ja yleensä naispoliitikkoihin kohdistuva vihapuhe on kuitenkin erilaista kuin miehiin kohdistuva. Emma Karin eilen Facebookissa julkaisema kuvakooste hänelle tulleesta palautteesta kertoo eron selvästi.”
https://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/
Ilmoita asiaton viesti
En hämmästy, että Lamminpää copypastaa jälleen. Uuninpankkopojan blogeille en nykyään enää viitsi paljon aikaani uhrata, niin pakkomielteinen hän näkyy jo olevan persuvihassaan (en ole persu) ja jokapäiväisissä jankuttamisissaan. Joskus ennen niitä blogeja sentään vähän arvostinkin.
Ilmoita asiaton viesti
Uunipoika Timonen rakentelee omia narratiivejaan, ja jättää aina kertomatta ne asiat, jotka eivät sovi tarinaan. Joskus aiemmin hänellä oli ihan hyviäkin kirjoituksia, mutta nyt taso on laskenut.
Ilmoita asiaton viesti
Taso on laskenut Timosella tosiaan hurjasti. Nykyään hän saa peukutuksia lähinnä ryhmässä nimeltä Silakkaliike, joka on vastakkainasettelussa vailla vertaa, vaikka muuta yrittää väittää. Siellä on parveilukutsut – menkää tuonne ja tuonne kommentoimaan, kun on vääränlaisia mielipiteitä. Varmasti myös samalla ilmiannetaan vääriä puheita.
Ilmoita asiaton viesti
Eikä ole. Kyse on kritiikistä mm. siihen asiaan, että tiedotustilaisuudet, joita kyllä ahkerasti pidetään, ovat niin sekavia, että niistä on hankala tolkkua saada. Kysymyksiin ei vastata, vaikka paljon puhutaan. Koko touhusta paistaa läpi kokemattomuus ja johtajuuden ja jämäkkyyden puute. Ei sanota suoraan, mitä tehdään, vaan suunnitellaan ja valmistellaan sitä ja tätä. Vuosi on ollut aikaa esim. koronan suhteen, mutta mitä on varsinaisesti saatu aikaiseksi. Vaalien siirto.
Ilmoita asiaton viesti
Hallituksen toimintaa kritisoida jatkuvasti ja ihan syystä. En ole huomannut, että kukaan yrittäisi sitä kritisointia kieltää.
En ole hallituspuolueita äänestänyt, mutta ihan kohtuullisesti ovat pärjänneet kansainvälisesti verrattuna.
Ilmoita asiaton viesti
Varsinkin amerikkalaisiin verrattuna, vai tarkoititko Englannin kuningaskuntaa?
Ilmoita asiaton viesti
Oikeastaan mihin tahansa verrattuna. Eilen julkaistussa maailman onnellisuusraportissa Suomi sijoittui ykköseksi jo neljäntenä perättäisenä vuonna. Kaikki Pohjoismaat pääsivät kärkikymmenikköön. Ainoa Euroopan ulkopuolinen maa joka kymmenen onnellisimman joukkoon pääsi oli Uusi-Seelanti sijalla 9. Onnettomin maa on Zimbabwe. Persut ovat kuitenkin koko ajan niin onnettomia, vihaisia, katkeria, surullisia ja pelokkaita, että tulee mieleen pitäisikö puolueelle antaa sen henkistä maisemaa paremmin kuvaava nimi: peruszimbabwelaiset?
Ilmoita asiaton viesti