Et kai vain ole putinisti?

Suomessa on muutamia ihmisiä, jotka ihailevat Venäjän presidentti Vladimir Putinia. Heitä kutsutaan putinisteiksi.

 

Suomessa on myös ihmisiä, joilla on ystävyys- tai liikesuhteita joihinkin venäläisiin, tai joiden mielestä kaikkia venäläisiä ei pidä syyttää Putinin teoista, vaikka ne olisivatkin tuomittavia. Mutta heitäkin sattumoisin kutsutaan putinisteiksi.

 

Lisäksi maassamme on ihmisiä, jotka eivät kummemmin välitä Venäjästä tai sen kansalaisista, mutta joiden mielestä Venäjän kanssa ei kannata ehdoin tahdoin riitaakaan haastaa. Näitä ihmisiä nimitetään keskusteluissa tietysti putinisteiksi. (”Noin Putin haluaisi meidän ajattelevan”.) Plus heitä, joiden mielestä Suomen tulee tuomita Venäjän sotatoimet, mutta muuten pitäisi pysytellä erossa kaikista suurvaltojen sodista, jotta emme joutuisi taistelutantereeksi, koska rauha on aina parempi kuin sota. Putinisteja hekin, selvä se.

 

Mutta onneksi on paljon myös niitä, joiden mielestä voimme uhrata aivan kaiken, niin taloudellisessa, kulttuurisessa kuin inhimillisessäkin mielessä, vaikka se tarkoittaisi sodan syttymistä, oman tai läheistemme hengen menettämistä, kolmatta maailmansotaa tai täyttä ydintuhoa, kunhan vain pääsemme kovaan ääneen kaikissa maailman medioissa julistamaan ”olemme sodassa Venäjää vastaan”, ja näin pääsemme hyviksi ihmisiksi sekä ”historian oikealle puolelle”.

 

Emmekä ole yhtään suomettuneita enää.

 

TuulaKomsi
Sitoutumaton

Olen kangasalalainen kouluttaja ja freelancer, jonka hartain toive on saada ihmiset ajattelemaan omilla aivoillaan ja kyseenalaistamaan kaikenlaiset kliseet mediassa ja muussa julkisessa keskustelussa. Kotisivuni http://www.komsituula.julkaisee.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu