Mihin YK:n maailmanloppuvaroituksilla pyritään?

Ylen sivulta on taas luettavissa tutkijoiden laatimaa maailmanlopun maalailua. https://yle.fi/uutiset/3-10958075

Olemme taas kerran saaneet ”vain kymmenen vuotta aikaa” – tai muuten.

 

Me kiltit suomalaiset, jotka ahdistumme ja syyllistymme helposti, olemme saaneet kantaa jo monta maailmanlopun tuskaa. Itse ainakin muistan itkeskelleeni metsiä, joiden piti olla jo aikaa sitten happosateiden tappamia viimeistä havunneulaa  myöten, ja jos jotain elävää niistä selvisi, viimeistään otsonikadon olisi pitänyt tehdä meistä ja niistä ja muusta elonkehästä lopun.

 

Tässä sitä silti vieläkin kitkutellaan, ja maailmanlopun uhka roikkuu yhä niskassa vaikkakin taas uudella nimellä. Ilmastonmuutos jo itsessään tekee tuhoaan, mutta koska ihan viime aikoina on julkisuudessa esiintynyt myös pientä ilmastoalarmismin toppuuttelua, ”kymmenen vuoden päästä” tapahtuvalle maailmanlopulle on löydettävä taas hieman uusi nimi. Nyt se on sitten kaikenkattavasti vain ”luonnon tuhoutuminen”.

 

”Tutkijat” näyttävät olevan tiukasti vihervasemmiston äärilaitaa. En päättele tätä siksi, että luonnonsuojelu itsessään olisi välttämättä vain vihervasemmiston asia. Olen toki itsekin sitä mieltä, että ympäristön turmeleminen on väärin. Minusta on hyvä, jos tai kun happosateista tai otsonikadosta säikähtäminen sai teollisuuden satsaamaan puhtaampaan teknologiaan ja välttämään haitallisia kemikaaleja.

 

Mutta siinä vaiheessa kun ympäristönsuojelu sekoitetaan tasa-arvoideologiaan ja syy-seuraussuhteiden tarkempi valottaminen korvataan päinvastoin niiden täydellisellä sumentamisella, ja raportti kuorrutetaan ympäripyöreällä ihmisoikeuspuheella sekä epämääräisellä syyllistämisellä (joka kohdistuu aina erityisesti suomalaisiin muttei koskaan afrikkalaisiin, jotka juuri nytkin polttavat äärimmäisen arvokasta sademetsää ihan siinä missä laajasti paheksutut brasilialaisetkin), on selvää, ettei tällainen tutkija edes halua suorittaa mielessään rehellisiä päättelyketjuja,  jos niistä seuraava johtopäätös uhkaisi horjuttaa hänen ideologiaansa ja ennakkokäsitystään siitä, mistä kaikki paha maailmassa johtuu.

 

Hän nimittäin tietää sen jo etukäteen. Syyllinen on ”kapitalismi” ja ”kansallismielisyys” ja ”itsekkyys”. Tutkijoilla on ilmeisesti ihan oikeasti jokin vaihtoehto noille – ehkä seuraavassa meillä-on-kymmenen-vuotta-aikaa -pelottelussa tuo vaihtoehto luonnostellaan meille sitten jo selvemmin sanoin. Tiedätte varmaan millaista yhteiskuntajärjestystä meille tarjotaan kaiken pelastajaksi. Tosin tällä kertaa globaalilla tasolla.

 

 

TuulaKomsi

Olen kangasalalainen kouluttaja ja freelancer, jonka hartain toive on saada ihmiset ajattelemaan omilla aivoillaan ja kyseenalaistamaan kaikenlaiset kliseet mediassa ja muussa julkisessa keskustelussa. Kotisivuni <a href="http://www.komsituula.julkaisee.fi/" title="http://www.komsituula.julkaisee.fi/">http://www.komsituula.julkaisee.fi/</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu