Ansiosidonnainen

ANSIOSIDONNAINEN PÄIVÄRAHA

Siinä missä kokoomus ”olisi valmis” puolittamaan ansiosidonnaisen päivärahan, niin Riikka Purra vastustaa. Petteri Orpo myhäilee kun hänen ei tarvitse muuta kuin näennäisesti ehdottaa laskevansa hyvin toimeentulevien etuja, niin johan Riikka Purra vastustaa. Näin Petteri Orpo saa asiansa ajettua. Käänteistä psykologiaa osaa toteuttaa Petteri Orpo avustajineen.

Riikka Purra, hän mukamas ajaa pienituloisten etuja, duunarit ovat menneet halpaan, niin kuin vanha sananlasku toteaa, joka kuuseen kurkottaa se katajaan kapsahtaa.

Kukahan tällä vaalikaudella ajaa Suomen kansalaisten etua? Se jää nähtäväksi.

Tässä karkea laskelma. Tämän kaavan mukaan lasketaan muutkin ansiosidonnaiset etuudet. Hyvätuloiset hyötyvät eniten.

Mikäli työntekijä / virkamies saa palkkaa 5800 euroa kuukaudessa niin hänen ansiosidonnainen päiväraha olisi 123,44 euroa päivä.

Mikäli työntekijä / virkamies saa palkkaa 4500 euroa kuukaudessa niin hänen ansiosidonnainen päiväraha olisi 111,88 euroa päivä.

Mikäli työntekijä saa palkkaa 2200 euroa / kk hänen ansiosidonnainen päiväraha saattaisi olla 74,78 euroa päivä.

Mikäli työntekijä saa palkkaa 1500 euroa/kk hänen ansiosidonnainen päiväraha saattaisi olla 60,03 euroa päivä.

Ansiosidonnainen työttömyyspäiväraha muodostuu perusosasta 37,21 € sekä ansio-osasta päivässä

 

Riikka Purra, joka ilmeisesti tulee saamaan kansanedustajan palkan lisäksi ministerikorvauksen, jolloin hänen kuukausiansionsa kohoavat yli 12,000 euroon, ehkä enemmänkin. Tuolloin hänen ansiosidonnainen päivärahansa kipuaa vähintään 168,28 euroon päivältä.

Joten on ymmärrettävää, että hän vastustaa ansiosidonnaisen päivärahan puolittamista. Oma lehmä kun on ojassa, tällaista on poliitikon puheet, hyvä että tulevat esille. Poliitikoilla on lisäksi verottomat kulukorvaukset, valtion piikkiin.  Miksi ihmeessä, missä muussa virka- / työsuhteessa on ilmaiset kulukorvaukset.

Samoin sopeutumisraha, aivan mieletön ja tarpeeton kuluerä valtiolle, vai siitä vielä pitäisi palkita, kun ensin on kuluttanut ”oikeutetusti” valtion kassaa. Ei muuta kuin soppajonoon nämä kalliisti palkatut ”Suomen edustajat”. Heille olisi hyväksi pudota samaan ahdinkoon kuin kansalaisten, kun törsäävät valtion rahoja vähätuloisten kustannuksella.

Mitähän jatkossa saamme ounastella?   Petteri Orpolla on pullat hyvin pussissa, kun Riikka Purra menee halpaan eikä sitä itse edes huomaa. Tunnustan että, nyt huomaan Riikka Purran kohdalla erityisavustaja on paikallaan, ehkä hän voisi syrjäyttää…

TuulaViitanen
Sitoutumaton Helsinki

Tällä hetkellä toimin Pro-Sovi nimisessä yrityksessäni. Koulutukseltani olen Hallintotieteiden maisteri, oikeustieteistä. Oikeudenmukaisuus on minulle tärkeää. Poliittisesti olen sitoutumaton. Löydät minut www.Pro-Sovi.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu