Pannahinen, eikö ne työnantajat olleetkaan mörköjä?
Akava Worksin teettämän yrityskyselyn tulokset eivät tuottaneet vasemmistolaisille toimijoille ilmeisesti mieleistä tulosta. Kyselyssä kysyttiin muun muassa siitä, mistä työehtoihin liittyvistä asioista yritystyönantajat haluavat neuvotella paikallisesti. Kyselyn ulkopuolelle oltiin rajattu alle viisi henkeä työllistävät yritykset, joita Suomessa on noin 45 000. Kyselystä ilmenee, että 69% kaikista yrityksisistä haluavat neuvotella paikallisesti palkankorotuksista, ja 53% palkanalennuksista. Myös 65% haluaa neuvotella lomautuksista paikallisesti ja irtisanomisista 61%.
Yhtäkaikki, vasemmistolaisille tyypilliseen tapaan he halusivat poimia rusinat pullasta lietsoakseen eripuraa, ja lähtivätkin rummuttamaan julkisuudessa mielikuvaa siitä, että puolet yrityksistä haluaisivat alentaa palkkoja. Myös Akava lähti implikoimaan medialle tätä samaa viestiä. Tämä on suorastaan älyllisesti laiska, valheellinen väittämä. Kyselyssä ei mitattu yritysten halua sen kummemmin korottaa tai alentaa palkkoja, eikä tällaista johtopäätöstä voida täten tehdä suuntaan eikä toiseen. Eräs nokkela Twitter-keskustelija Mikko Martikkala käytti loistavaa vertausta selventääkseen edellämainittua, lainaus siis häneltä:
”Kuvitellaan, että 50% yrityksistä on vastannut ”kyllä” kysymykseen: ”Haluaisitko mahdollisuuden sopia paikallisesti siitä, voiko palkan maksaa dollareissa?”.
Voiko tämän perusteella väittää, että puolet yrityksistä haluaa maksaa palkan dollareissa?”
Voidaan siis todeta, että ainoa älyllisesti rehellinen, perusteltu johtopäätös kyselyn tuottamista tuloksista on se, että paikalliselle sopimiselle on kysyntää kaikkien yritysten piirissä.
Mikäli kuitenkin kyseistä, virheellistä logiikkaa halutaan soveltaa, palkkaosuuden tuloshan on itseasiassa vasemmistolaisille toimijoille epämieluinen, sillä kyseistä logiikkaa käyttäen voidaan sanoa 69% haluavan korottaa palkkoja. Miksei tästä kukaan ilakoinut? Eikö ne työnantajat olleetkaan mörköjä? Samaan logiikkaan turvautuen, meidän täytyisi olla erittäin huolissamme – onko siis luettavissa, että 65% yrityksistä on lomauttamassa henkilöstöään ja irtisanomassa peräti 61%? Tällä logiikalla kyllä, eli meidän kaikkien olisi siis syytä olla nyt äärimmäisen huolissamme tulevaisuudestamme, julkistaloudestamme ja työpaikoistamme.
Miten kummassa näin pääsi käymään, että palkankorotusten osuutta ei haluttu tarkastella laisinkaan ja turvauduttiin selkeän virheelliseen tulkintatapaan? Huomionarvoista on, että varsin yksinkertainen tulosten objektiivinen analysointi on joillekin toimijoille ilmeisesti ylitsepääsemätön haaste ja tämä itsessään estää keskustelun syntymisen. Jos kyseiset prosentit näet laskee yhteen, saamme luvuksi hurjat 122%. Varmasti on siis sanomattakin selvää, että yllä esitettyjä johtopäätöksiä palkanalennushalukkuudesta ei mitenkään voida perustellusti esittää.
On nähdäkseni aivan selvää, että paikallista sopimista vastustavat tahot eivät ole perehtyneet riittävästi paikallisen sopimisen vaikutuksiin, mikäli näytöt kriittisestä keskustelusta ovat tätä luokkaa. Tämä ei ainakaan edistä asiallista keskustelua paikallisen sopimisen vaikutuksista, mikä olisi enemmän kuin tervetullutta. Pragmaattinen keskustelu kuitenkin on erittäin vaikeaa, jos vastapuoli turvautuu jatkuvasti virheellisiin väittämiin faktojen sijaan ja joudumme keskittymään virheiden oikaisuun varsinaisen dialogin sijaan. Olisi myös kriitikoiden kannalta tärkeää esittää vaihtoehtoisia ratkaisuja ja esittää faktojen pohjalta perusteltu kritiikki paikalliselle sopimiselle, jolloin kukin tahollaan voisi asia-argumentein osallistua keskusteluun. Nyt en törmännyt tällaiseen laisinkaan, ainoastaan äärimmäiseen noloon lukutaidottomuuteen ja epätoivoiseen, turhaan loukkaantumiseen. Rohkenen väittää, ettei kuvatunkaltainen kriittinen näennäiskeskustelu palvele heidän omiakaan tarkoitusperiään.
Kaikin mokomin, minun puolestani voimme käynnistää keskustelun paikallisesta sopimisesta ja kyselyn tuloksista saman tien. Aion mielelläni osallistua talkoisiin, mutta lähdettäisiinkö tällä kertaa siitä, että kukin laittaa bulletiksi takataskuihinsa tarkastelunkestävät argumentit?
VAKAVA VETOOMUS SUOMEN TALOUDEN PELASTAMISEKSI
Suomen talous on niin huonossa kunnossa, että sen pelastamiseen pitää ryhtyä NYT.
Muuten poliitikkomme ja ay-porukka menettävät lopullisesti moraalisen oikeutuksen hallinnoida Suomen kansan asioita, ja samaan kastiin kuuluu media, joka on laiminlyönyt velvollisuutensa informoida meitä tärkeistä asioista.
Ovat irronneet todellisuudesta, menettäneet suhteellisuudentajun ja unohtaneet maalaisjärjen käytön!
Hiljakkoin taloustietäjämme Björn Wahlroos sanoi: ”Suomen talous on nyt niin heikossa kunnossa, että meidän pitäisi saada EU:lta avustusta niin kuin Italia ja Espanja, sen sijaan, että olemme nettomaksajia”
Nyt pitää panna kaikki resurssit seuraavien ongelmien ratkaisuun:
1) Meillä on 500 000 työtöntä ja hylätty nuorten kurjalisto-sukupolvi
2) Maailman jäykin työlainsäädäntö, jossa mm. yleissitovuus on ilmiselvästi perustuslain ja EUn kilpailudirektiivien vastainen.
3) Suurimman osan uusista työpaikoista luova pk-sektori (300 000 yritystä) on suljettu työmarkkina-neuvottelujen ulkopuolelle.
4) Suomessa on järkyttävä, kaikkea taloudellista toimintaa kuristava maailman 5. korkein veroaste (41%). Esimerkki: Jos ostata ruokaa tai asunto-osakkeen palkkatuloilla, itse tavarasta maksat vain 30%, loput menevät verotukseen!
5) Suomen velka-addiktit poliitikot ja ay-liike ovat olleet vuosikymmeniä kykenemättömiä tekemään pakollista kaikkien talousreformien äitiä ja siten täydellisesti epäonnistuneet päätehtävässään, eli Suomen hyvinvoinnin ja turvallisuuden hoitamisessa.
Sen sijaan koettavat vastuuttoman populistisesti harhauttaa vedoten korona-virukseen (johon valitettavasti kuolee suomalaisia, mutta talouden laiminlyömiseen huomattavasti enemmän!) ja erittäin kalliiksi tulevalla ilmasto-faktojen vääristelyllä (josta alla enemmän).
Ja nyt tuosta ilmastosta: Suomen ympäristö on muuhun maailmaan verrattuna hienossa kunnossa, ja tuolle ilmaston lämpenemiselle emme voi juurikaan mitään. Tässä siitä faktaa:
LMASTOTUTKIJAT HYLÄNNEET IPCCn!
Ilmastopolitiikka tunnetusti perustuu YK:n alaisen IPCC:n ilmastomallien ennusteisiin.
Viittaan tässä artikkeliin “Carbon Brief explains in detail how scientists use computers to understand our changing climate…”
https://www.carbonbrief.org/qa-how-do-climate-models-work
Artikkelissa tunnustetaan 100+ kpl erilaisten ilmastomallien merkittävät epätarkkuudet ja ongelmat. Siinä mainitaan 1995 aloitettu CMIP-hanke, jossa pyritään nyt yhdistämään / harmonisoimaan nykyiset epätarkat ilmastomallit.
IPCCn mallien suurimmat virhelähteet ovat tässä:
1) Mallit on tyypillisesti jaettu 20 kpl eri tekijään, jotka ovat hataralla pohjalla pitkän ajan luotettavan datan puuttumisen ja satojen ristikkäisvaikutusten analysoinnin puutteen johdosta.
2) Pitkän aikajakson luotettavaa dataa ei ole seuraavista keskeisistä tekijöistä: Pilvistä, ilman pienhiukkaisista, merien kokonaislämpötiloista, (sitovat astetta kohden 1100 kertaa enemmän lämpöä kuin ilmakehä), metaani (84 kertaa CO2:ta vahvempi kasvihuonekaasu), jne.
3) USA:n National Aeronautics and Space Administration (NASA):n Goddard Institute for Space Studies johtaja tohtori Gavin Schmidt sanoo: “Globaaleja keskimääräisiä trendejä seurataan mielenterveyssyistä, mutta ei tarkkuuteen pyrkien. Yhteisömme sisällä on tästä paljon keskustelua, mutta jokaiselle on selvää, että tästä pitää tehdä enemmän läpinäkyvää.”
Artikkelissa sanotaan: ”On kuitenkin syytä huomata, että CMIP on täysin riippumaton IPCC:stä”.
Siispä nyt korruptoituneet ilmasto-rotat jättävät uppoavan IPCC-laivan!
Seppo Korppoo, DI, ikäluokkansa nr. 12 fysiikkakilpailussa, 50 vuotta työskennellyt lukemattomissa isoissa vienti-projekteissa ja state-of-the-art ympäristötekniikan kehittämisessä. Nykyisin myös management training (yli 2000 osallistujaa/v), tekoäly-hankkeet ja kyberturvallisuus-projektit.
Uskon evidence-based, fysiikan lakeihin perustuviin ratkaisuihin.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä kirjoitus. Kehitysehdotuksena kuitenkin se, että olisi kiva, jos olisit lisännyt linkkejä esimerkkeiksi siitä, mitä ja missä vasemmisto on tuosta tutkimuksesta sanonut. Kyllähän niitä Googlella löytyy, mutta olisi hyvää palvelua tarjota lukijalle ainakin pari valmiiksi.
Ilmoita asiaton viesti
Olet oikeassa, kiitos paljon palautteesta! Otetaan haaviin ja ensi kerralla paremmin 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Itselleni on jo 25 vuotta toitotettu kansainvälisessä vientiyrityksessä,että ne
palkat maksaa asiakas,niin eiköhän ne asiakkaat maksa myöskin verot!
Ilmoita asiaton viesti