Oikeus olla -kansalaialoite hämmentää lainsäätämisen periaatteita

Oikeus olla -kansalaisaloite julkaistiin 6.4.2021 ja menee eduskunnan käsittelyyn, kun se ylitti 50 000 kannatuksen parissa päivässä. Se on poikkeuksellista ja viittaa organisoituun kannatukseen, missä tietyt ryhmät, kuten Seta ja Trans-yhteisö, ovat sovitusti heti saaneet allekirjoitukset aloitteeseen.
Aloite pyrkii saamaan Suomeen translain, jonka kautta henkilö voi vaihtaa juridisen sukupuolensa ilmoitusmenettelyllä niin, että lääketieteellistä diagnoosia ei tarvita.
Erityisen huolestuttavaa aloitteen sisällössä on, että juridisen sukupuolen vaihtamisesta tulisi ilmoitusasia kaikille 15 vuotta täyttäneille. Jopa alle 15 vuotiaat voisivat vaihtaa juridista sukupuoltaan vanhempien suostumuksella.
Erittäin kyseenalainen vaatimus on, että väestörekisterissä ylläpidetty rekisteri sukupuoltaan juridisesti vaihtaneista henkilöistä poistettaisiin, kun viisi vuotta on kulunut juridisen sukupuolen vahvistamisesta.
Lääketieteellisen diagnoosin ohittamista ei tule sallia, sillä sukupuolen vaihtaminen vaatii huolellisen, objektiivisen tutkimuksen sukupuolen vaihtamisen juurisyistä ja perusteista.
Sukupuolen vaihtamisen ikäraja tulisi mieluummin nostaa nykyisestä 18 ikävuodesta 25 vuoteen, sillä sukupuoli-identiteetin kehittyminen on prosessi, joka vaatii pitkän kasvurauhan.
Aloitteessa vaadittu viiden vuoden aikaraja tietojen säilyttämisen poistamiseen johtaisi siihen, että sukupuolikäsite muuttuisi ideologisesti kokemukseen tai tuntemukseen perustuvaksi. Tuosta voi seurata monenlaisia väärinkäytöksiä.  Voitaisiin myös opettaa lapsille ja nuorille valheellista ja ideologiaan, ei tosiasioihin perustuvaa oppia esimerkiksi siitä, että mieskin voi synnyttää ja nainen hedelmöittää.
Lakien säätäminen, lailliset oikeudet ja velvollisuudet eivät voi perustua  yksilön tuntemuksiin tai mielipiteisiin, vaan niiden pitää perustua objektiivisesti todennettavissa oleviin seikkoihin. Jos kansalaisaloite hyväksyttäisiin, se vaikuttaisi moniin muihin lakeihin ja sukupuolikäsitteen muutokseen. Aloite on syytä hylätä perustuslakivaliokunnassa.
+1
TuulikkiTepora
Kristillisdemokraatit Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Olen luokanpettaja, kasvatustieteen maisteri ja Kristillisdemokraattien Helsingin piirin puheenjohtaja.
Luottamustehtäviäni ovat Oy Asuntohankinta Ab hallituksen jäsen sekä Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan varajäsen.
Olen vaimo, äiti ja isoäiti. Olen ehdolla kuntavaaleissa 2021 Helsingissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu